Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Vezetéstechnika és autófenntartás

A gondos és rendszeres karbantartáson, a szakszerű szervizelés mellett rendkívül nagy jelentősége van a vezetéstechnikának. És itt sokkal többről van szó, mint az üzemanyagtakarékosságról.

Padlógáz és padlófék

Az ma már a legtöbb autós számára triviális, még ha egyébként nem is mindig tudja betartani, hogy nem érdemes vehemensen vezetni, felváltva a gázpedálra és a fékre állva, mert ugyan – jó esetben – korábban érkezünk a célba, (ha egyáltalán) viszont jelentősen több üzemanyagot fogyaszt az autó, vagyis a közlekedési költségünk lényegében értelmetlenül nő. A nagyobb fogyasztás mellett egyéb költségnövelő tényezőkkel is számolni kell. A gyorsabban kopó fékbetétek, a túlhevült autó üzemelésével együtt járó egyéb alkatrészkopások is ide sorolandók. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az átlagos magyar utakon mit jelent a rosszul megválasztott sebesség a gumik, a futómű, de az egész karosszéria számára.

Akkor lassan, vagy gyorsan?

Nem az a kérdés, hogy lassan, vagy gyorsan, bár nyilván a sebességkorlátozások betartása mellett az sem mindegy, hogy az adott útminőséghez képest milyen sebességet választunk, hanem sokkal inkább az, hogy egyenletes legyen a haladás. A sűrű gyorsítás és lassítás egyaránt az átlagosnál jobban veszi igénybe az autó minden alkatrészét. Nagyon fontos az is, hogy az adott sebességnek megfelelő sebességfokozatban kapcsoljuk a sebességváltós autót, mert ennek elmulasztása ugyancsak hozzájárul az üzemanyag fogyasztás növekedése mellett az abnormális alkatrészkopáshoz.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
<