Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tippek, tanácsok az éjszakai vezetéshez

Az éjszakai vezetésnek is megvannak az előnyei és a hátrányai is. Hogyha éjszaka vagyunk úton, akkor sokszor sokkal nyugodtabb minden, mivel sokkal kevesebb ember, autó van az úton, és szinte semmi zaj nem zavar vezetés közben.

A fényszórók az éjszakai vezetés legfontosabb eszköze

Az éjszakai vezetés egy nagyon jó élményt nyújthat, de néhány szempontból veszélyes is lehet. Ezért nem árt, ha megfogadunk néhány tanácsot az éjszakai vezetéssel kapcsolatosan, hiszen nagy hasznunkra válhat. Mivel éjszaka sokkal gyengébbek a fényviszonyok, mint nappal, az első és legfontosabb, hogy ellenőrizzük és állítsuk be az autó fényszóróit. Kevesen tudják azonban, hogy akárcsak a tükrök, úgy a fényszórók is állíthatók. És mindkettőnél ugyanolyan fontos, hogy megfelelően legyenek beállítva. Hogyha nem tudjuk, hogy hogyan kell őket beállítani, akkor vegyük az autó kézikönyvét és olvassuk el az erre vonatkozó leírást. Győződjünk meg arról, hogy a fényszóró tiszta és mentes a szennyeződésektől. Az évek során ugyanis a fényszórók felülete egyre sárgásabb és ködösebb lesz. Ilyen esetben újra kell őket polírozni, vagy ki kell cserélni.

Mire figyeljünk az éjszakai vezetés során

 A műszerfalon található fények, zavaró tényezők lehetnek az éjszakai vezetés közben. Ezért jó, ha csökkentjük a műszerfal fényeit és kerüljük minden más belső világítás használatát. Ne bámuljuk a közeledő fényeket. Más autók lámpái vagy az utca erős fényei vezetés közben megvilágítják a gépkocsi belsejét, és ez nagyon könnyen el tudja vonni a figyelmünket az útról. A szélvédőket mindig tartsuk tisztán. Lehetnek ugyanis olyan foltok a szélvédőn, amelyek ha nappal nem is, de éjszaka sokkal jobban zavarhatják a látásunkat. Egy másik jó tanács, hogy vezetés közben kapcsoljuk fel a ködlámpákat. A ködlámpák megvilágítják az út széles sávját anélkül, hogy tükröznék a köd fényét és megvakítanák a sofőrt. Annak, aki sokat vezet éjszaka, nagyon hasznos lehet a segédfények használata. Oda kell figyelni azonban arra, hogy hogyan használjuk, ugyanis nagyon erősek a fényeik. A legjobb, ha csak akkor használjuk, ha nagyon szükségesek. Tisztítsuk és állítsuk be a külső tükröket. Hogyha a tükrök mocskosak, akkor a hátunk mögött lévő autók fénye szélesebb, szétszórtabb lesz, ami ronthat a látási viszonyokon. Ahogy azt a fentiekből is láthattuk, vannak olyan megoldások, amelyek sokat segíthetne egy éjszakai vezetés során. Fogadjuk meg ezeket a tanácsokat és vezessünk a lehető legbiztonságosabban és legkényelmesebben éjszaka is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata