Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tippek az üzemanyag gazdaságosság javításához

Az üzemanyag árak manapság közelítenek a rekord szinthez, tehát nem is csoda, hogy mindenki az üzemanyag árakkal foglalkozik. Persze az, hogy mélyen a pénztárcába kell nyúlni a benzinkúton, lehet az üzemanyag befecskendező hibája is, de ez nem valószínű. Van néhány dolog, amit tehetünk az üzemanyag hatékonyság érdekében, és ezzel pénzt is spórolhatunk meg, tehát most ismertetni fogunk önnel néhány gazdaságos megoldást, amivel megóvhatja pénztárcáját a komoly megterhelésektől.

Vezessen óvatosan és rendszeresen tartsa karban autóját

Az óvatos vezetés magába foglalja azt, hogy lassan vezet. Bár az autópályán a gyorshajtás csábító lehet, de ezzel mindössze néhány percet spórol csak meg, míg az autónak sokkal megterhelőbb a gyorshajtás és az üzemanyag is könnyebben elhasználódik. Emellett ne terhelje túl a gáz- és a fékpedált sem, tehát csak finoman fékezzen és finoman gyorsítson, hogy ezzel üzemanyagot spóroljon meg. A jármű karbantartása is nagyon fontos, főleg a gumiabroncsokra érdemes mindig odafigyelni. Tartsa tisztán a levegőszűrőt is, és ha tele van szennyeződésekkel, akkor pedig cserélje ki azt. Arra is érdemes odafigyelni, hogy mindig a megfelelő oktánszámú üzemanyagot használja autójában. Azt, hogy az ön autójába milyen oktánszámú üzemanyag szükséges, megtalálhatja az autó kézikönyvében.

Spóroljon az üzemanyaggal, vásároljon alacsony áron és vezessen kevesebbet

Az üzemanyag-spóroló utazások létfontosságúak lehetnek abban, hogy megóvja pénztárcáját a nagyobb kiadástól. Ha több dolgot kell egyszerre elvégeznie, akkor próbálja meg egyszerre elintézni ezeket, hogy így ne kelljen folyamatosan ingáznia, ami nagyon sok üzemanyag veszteséggel járna. Minimalizálja a távolságot a lakásától és meglátja, sokkal kevesebbet fog kelleni üzemanyagra költeni. Az alacsony árú üzemanyag beszerzése is létfontosságú lehet, hiszen nem feltétlenül igaz az a mítosz, hogy a drágább üzemanyag jobb minőségű is, manapság már internetes oldalakon megtalálhatja a különböző üzemanyagokat a lehető legalacsonyabb áron. Ha kevesebbet vezet, azzal is üzemanyagot spórol meg, tehát amikor nem szükséges és praktikusabb, menjen inkább biciklivel, vagy sétáljon a közeli célállomásokra, ne használja mindig az autót, ha nem megy hosszú útra. Ezzel ráadásul nem csak üzemanyagot spórol, hanem a testi és lelki egészségét is javítja.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata