Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Tippek az üzemanyag gazdaságosság javításához

Az üzemanyag árak manapság közelítenek a rekord szinthez, tehát nem is csoda, hogy mindenki az üzemanyag árakkal foglalkozik. Persze az, hogy mélyen a pénztárcába kell nyúlni a benzinkúton, lehet az üzemanyag befecskendező hibája is, de ez nem valószínű. Van néhány dolog, amit tehetünk az üzemanyag hatékonyság érdekében, és ezzel pénzt is spórolhatunk meg, tehát most ismertetni fogunk önnel néhány gazdaságos megoldást, amivel megóvhatja pénztárcáját a komoly megterhelésektől.

Vezessen óvatosan és rendszeresen tartsa karban autóját

Az óvatos vezetés magába foglalja azt, hogy lassan vezet. Bár az autópályán a gyorshajtás csábító lehet, de ezzel mindössze néhány percet spórol csak meg, míg az autónak sokkal megterhelőbb a gyorshajtás és az üzemanyag is könnyebben elhasználódik. Emellett ne terhelje túl a gáz- és a fékpedált sem, tehát csak finoman fékezzen és finoman gyorsítson, hogy ezzel üzemanyagot spóroljon meg. A jármű karbantartása is nagyon fontos, főleg a gumiabroncsokra érdemes mindig odafigyelni. Tartsa tisztán a levegőszűrőt is, és ha tele van szennyeződésekkel, akkor pedig cserélje ki azt. Arra is érdemes odafigyelni, hogy mindig a megfelelő oktánszámú üzemanyagot használja autójában. Azt, hogy az ön autójába milyen oktánszámú üzemanyag szükséges, megtalálhatja az autó kézikönyvében.

Spóroljon az üzemanyaggal, vásároljon alacsony áron és vezessen kevesebbet

Az üzemanyag-spóroló utazások létfontosságúak lehetnek abban, hogy megóvja pénztárcáját a nagyobb kiadástól. Ha több dolgot kell egyszerre elvégeznie, akkor próbálja meg egyszerre elintézni ezeket, hogy így ne kelljen folyamatosan ingáznia, ami nagyon sok üzemanyag veszteséggel járna. Minimalizálja a távolságot a lakásától és meglátja, sokkal kevesebbet fog kelleni üzemanyagra költeni. Az alacsony árú üzemanyag beszerzése is létfontosságú lehet, hiszen nem feltétlenül igaz az a mítosz, hogy a drágább üzemanyag jobb minőségű is, manapság már internetes oldalakon megtalálhatja a különböző üzemanyagokat a lehető legalacsonyabb áron. Ha kevesebbet vezet, azzal is üzemanyagot spórol meg, tehát amikor nem szükséges és praktikusabb, menjen inkább biciklivel, vagy sétáljon a közeli célállomásokra, ne használja mindig az autót, ha nem megy hosszú útra. Ezzel ráadásul nem csak üzemanyagot spórol, hanem a testi és lelki egészségét is javítja.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.