Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tippek az Európában való vezetéshez

Ha kirándulást tervez Európán keresztül, akkor érdemes elolvasni a következő sorokat, hiszen megtudhatja, hogy hogyan utazhat Európában legálisan és biztonságosan. Az európaiak például az út jobb oldalán történő vezetéshez vannak hozzászokva, viszont ha az Egyesült Királyságba utazik, akkor hozzá kell szoknia ahhoz, hogy ott bal oldalon történik a közlekedés.

A legfontosabb dokumentumok

Európában általános szabály az, hogy nemcsak a jogosítvány kell nálunk legyen vezetés közben, hanem a nyilvántartás, illetve a jármű biztosítási bizonyítványa is. Ha ezek nincsenek nálunk és megállítanak a rendőrök, akkor egy komolyabb büntetést kell kifizetnünk. Ha önnek régi típusú, papír alapú jogosítványa van, akkor érdemes magával vinnie az útlevelét is, hiszen gyakran szükség lehet a fényképes igazolványra. Bár a gépjármű-biztosítás rendben lehet hazánkban, ellenőriznie kell, hogy biztosítva van-e akkor is, ha máshol vezeti autóját Európában belül. A legtöbb biztosítási szerződés egy 14 napos külföldi utazást foglal magába, bár valószínűleg jó ötlet lehet gyorsan felhívni a biztosítót utazás előtt, minthogy utólag probléma legyen. Egy másik nagyon fontos dolog, amire szükség van abban az esetben ha külföldre utazik az az, hogy legyen még egy személy ön mellett aki tud vezetni, hiszen utazáskor néha pihenőt is kell tartani.

A szükséges kiegészítők és berendezések

A törvények minden országban eltérőek, viszont számos olyan berendezés és kiegészítő van, ami általánosan jelen kell legyen az autókban legyen az bármely európai ország. Ezek közül az első a fényvisszaverő háromszög. Nem mindenki gépkocsi rendelkezik alapból a fényvisszaverő háromszögekkel, ezért érdemes beszereznie mielőtt útnak indul. Spanyolországban például ragaszkodnak hozzá, hogy két ilyen háromszög legyen, Horvátországban csak akkor kell kettő ha valaki pótkocsival közlekedik, Svájcban pedig ezeket a háromszögeket a közelben kell tartani és nem a csomagtartóban mint máshol. A második fontos kiegészítő a fényvisszaverő mellény, hiszen általános szabály, hogyha lerobbant és ki kell szállnia a járműből akkor felveszi ezt a mellényt. A harmadik kiegészítő az elsősegély-nyújtási doboz, és bár nem minden országban kötelező rendelkezni egy ilyen elsősegély-nyújtási dobozzal, azért mindenképpen jó ha van, főleg ha hosszú útra indul, hiszen ezzel másokon is segíthet baleset esetén.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata