Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tényleg hatásosak a hűtőtömítő adalékok?

Motor hűtője

Mire használható a hűtőtömítő adalék? Megbízható, valóban hatásos? Megelőzésre is használható? Milyen hűtővízadalékkal vagy fagyálló folyadékkal használható? Van negatív mellékhatása? Az alábbiakban összegyűjtöttük a válaszokat a leggyakrabban felmerülő kérdésekre a hűtőtömítő adalékkal kapcsolatban.

Az adalék problémamentesen és tökéletesen letömíti a különféle szivárgásokat

A hűtőtömítő adalék tömítéseknél, hűtőfolyadék tömlőknél, hűtőfolyadék tartályoknál, fűtőtesteknél, hengerfejeknél, és vízszivattyúknál használható tömítésre és ápolásra. Lényegében a vízhűtő keringető rendszerének tömítésére használható ez a diszperzió. Megbízhatóan tömíti el a szivárgási helyeket, illetve a hajszálrepedéseket. Továbbá a hűtőrendszer javításának megelőzésében is fontos szerepe van a hűtőtömítő adaléknak. Egyes hűtőtömítő adalékok akár 0,9 mm-es lyukakat is képesek eltömíteni. Mindemellett hozzájárulnak a tisztításhoz, valamint az oxidáció megakadályozásához. Ráadásul a hűtőtömítő adalékok alkalmasak a hűtőrendszerben fellépő problémák megelőzésére is. Az adalék problémamentesen és tökéletes letömíti a különféle szivárgásokat. Megóvja az égésteret azoktól a károktól, melyeket a hűtőfolyadék bejutása okozna. Alkalmazható minden vízszűrős vagy anélküli hűtővíz- és fűtésrendszer esetében. Ráadásul a legtöbb változat összeférhető minden, a kiskereskedelemben kapható, szokásos hűtővízadalékkal és fagyálló folyadékkal, valamint alumínium hűtőkhöz s használhatóak.

Nincs negatív mellékhatása a fűtőrendszerek és a vízszivattyúk tekintetében

A rendszerben lévő tömítetlenségeknek számos oka lehet, például mechanikai sérülések. A hiányzó hűtővíz hatására a motor túlmelegedésének veszélye nagy mértékben megnő. A szivárgások megszüntetése érdekében érdemes hűtőtömítő adalékot használni. A hűtőtömítő adalék további előnye, hogy nincs negatív mellékhatása a fűtőrendszerek és a vízszivattyúk tekintetében. Érdemes az adalékot megelőzés céljából alkalmazni. Személygépkocsiknál, haszongépjárműveknél és autóbuszoknál egyaránt alkalmazható az adalék a hajszálrepedések és a kisebb szivárgási helyek tömítésére. Fontos, hogy a hűtőtömítő adalékot a használati utasításnak megfelelően kell alkalmazni. Mindenképpen be kell tartani a flakonon lévő mennyiségi előírásokat. Használat előtt alaposan fel kell rázni az adalékot, ki kell nyitni a hűtőrendszer kiegyenlítő tartályát, és ezt követően a hideg hűtőrendszerbe kell adagolni a hűtőtömítő adalékot. Ezután vissza kell zárni a kiegyenlítő tartály tetejét, valamint el kell indítani és legalább tíz percen át járatni kell a motort. Így felmelegszik a hűtőfolyadék üzemi hőfokra. Ennek eredményeként az adalék megszünteti a tömítetlenségeket.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata