Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Tényleg hatásosak a hűtőtömítő adalékok?

Motor hűtője

Mire használható a hűtőtömítő adalék? Megbízható, valóban hatásos? Megelőzésre is használható? Milyen hűtővízadalékkal vagy fagyálló folyadékkal használható? Van negatív mellékhatása? Az alábbiakban összegyűjtöttük a válaszokat a leggyakrabban felmerülő kérdésekre a hűtőtömítő adalékkal kapcsolatban.

Az adalék problémamentesen és tökéletesen letömíti a különféle szivárgásokat

A hűtőtömítő adalék tömítéseknél, hűtőfolyadék tömlőknél, hűtőfolyadék tartályoknál, fűtőtesteknél, hengerfejeknél, és vízszivattyúknál használható tömítésre és ápolásra. Lényegében a vízhűtő keringető rendszerének tömítésére használható ez a diszperzió. Megbízhatóan tömíti el a szivárgási helyeket, illetve a hajszálrepedéseket. Továbbá a hűtőrendszer javításának megelőzésében is fontos szerepe van a hűtőtömítő adaléknak. Egyes hűtőtömítő adalékok akár 0,9 mm-es lyukakat is képesek eltömíteni. Mindemellett hozzájárulnak a tisztításhoz, valamint az oxidáció megakadályozásához. Ráadásul a hűtőtömítő adalékok alkalmasak a hűtőrendszerben fellépő problémák megelőzésére is. Az adalék problémamentesen és tökéletes letömíti a különféle szivárgásokat. Megóvja az égésteret azoktól a károktól, melyeket a hűtőfolyadék bejutása okozna. Alkalmazható minden vízszűrős vagy anélküli hűtővíz- és fűtésrendszer esetében. Ráadásul a legtöbb változat összeférhető minden, a kiskereskedelemben kapható, szokásos hűtővízadalékkal és fagyálló folyadékkal, valamint alumínium hűtőkhöz s használhatóak.

Nincs negatív mellékhatása a fűtőrendszerek és a vízszivattyúk tekintetében

A rendszerben lévő tömítetlenségeknek számos oka lehet, például mechanikai sérülések. A hiányzó hűtővíz hatására a motor túlmelegedésének veszélye nagy mértékben megnő. A szivárgások megszüntetése érdekében érdemes hűtőtömítő adalékot használni. A hűtőtömítő adalék további előnye, hogy nincs negatív mellékhatása a fűtőrendszerek és a vízszivattyúk tekintetében. Érdemes az adalékot megelőzés céljából alkalmazni. Személygépkocsiknál, haszongépjárműveknél és autóbuszoknál egyaránt alkalmazható az adalék a hajszálrepedések és a kisebb szivárgási helyek tömítésére. Fontos, hogy a hűtőtömítő adalékot a használati utasításnak megfelelően kell alkalmazni. Mindenképpen be kell tartani a flakonon lévő mennyiségi előírásokat. Használat előtt alaposan fel kell rázni az adalékot, ki kell nyitni a hűtőrendszer kiegyenlítő tartályát, és ezt követően a hideg hűtőrendszerbe kell adagolni a hűtőtömítő adalékot. Ezután vissza kell zárni a kiegyenlítő tartály tetejét, valamint el kell indítani és legalább tíz percen át járatni kell a motort. Így felmelegszik a hűtőfolyadék üzemi hőfokra. Ennek eredményeként az adalék megszünteti a tömítetlenségeket.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson