Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tényleg hatásosak a hűtőtömítő adalékok?

Motor hűtője

Mire használható a hűtőtömítő adalék? Megbízható, valóban hatásos? Megelőzésre is használható? Milyen hűtővízadalékkal vagy fagyálló folyadékkal használható? Van negatív mellékhatása? Az alábbiakban összegyűjtöttük a válaszokat a leggyakrabban felmerülő kérdésekre a hűtőtömítő adalékkal kapcsolatban.

Az adalék problémamentesen és tökéletesen letömíti a különféle szivárgásokat

A hűtőtömítő adalék tömítéseknél, hűtőfolyadék tömlőknél, hűtőfolyadék tartályoknál, fűtőtesteknél, hengerfejeknél, és vízszivattyúknál használható tömítésre és ápolásra. Lényegében a vízhűtő keringető rendszerének tömítésére használható ez a diszperzió. Megbízhatóan tömíti el a szivárgási helyeket, illetve a hajszálrepedéseket. Továbbá a hűtőrendszer javításának megelőzésében is fontos szerepe van a hűtőtömítő adaléknak. Egyes hűtőtömítő adalékok akár 0,9 mm-es lyukakat is képesek eltömíteni. Mindemellett hozzájárulnak a tisztításhoz, valamint az oxidáció megakadályozásához. Ráadásul a hűtőtömítő adalékok alkalmasak a hűtőrendszerben fellépő problémák megelőzésére is. Az adalék problémamentesen és tökéletes letömíti a különféle szivárgásokat. Megóvja az égésteret azoktól a károktól, melyeket a hűtőfolyadék bejutása okozna. Alkalmazható minden vízszűrős vagy anélküli hűtővíz- és fűtésrendszer esetében. Ráadásul a legtöbb változat összeférhető minden, a kiskereskedelemben kapható, szokásos hűtővízadalékkal és fagyálló folyadékkal, valamint alumínium hűtőkhöz s használhatóak.

Nincs negatív mellékhatása a fűtőrendszerek és a vízszivattyúk tekintetében

A rendszerben lévő tömítetlenségeknek számos oka lehet, például mechanikai sérülések. A hiányzó hűtővíz hatására a motor túlmelegedésének veszélye nagy mértékben megnő. A szivárgások megszüntetése érdekében érdemes hűtőtömítő adalékot használni. A hűtőtömítő adalék további előnye, hogy nincs negatív mellékhatása a fűtőrendszerek és a vízszivattyúk tekintetében. Érdemes az adalékot megelőzés céljából alkalmazni. Személygépkocsiknál, haszongépjárműveknél és autóbuszoknál egyaránt alkalmazható az adalék a hajszálrepedések és a kisebb szivárgási helyek tömítésére. Fontos, hogy a hűtőtömítő adalékot a használati utasításnak megfelelően kell alkalmazni. Mindenképpen be kell tartani a flakonon lévő mennyiségi előírásokat. Használat előtt alaposan fel kell rázni az adalékot, ki kell nyitni a hűtőrendszer kiegyenlítő tartályát, és ezt követően a hideg hűtőrendszerbe kell adagolni a hűtőtömítő adalékot. Ezután vissza kell zárni a kiegyenlítő tartály tetejét, valamint el kell indítani és legalább tíz percen át járatni kell a motort. Így felmelegszik a hűtőfolyadék üzemi hőfokra. Ennek eredményeként az adalék megszünteti a tömítetlenségeket.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!