Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Tavaszi klímatakarítás

A tavasz hírnökei a virágok és a pollenek. Az autósnak a gumicsere és….nem mindig, de egyre gyakrabban: a klímaberendezés átvizsgálása, felfrissítése a téli nagyüzem után.

A klíma nyáron és télen is működik

A klímaberendezés a mai autókban szinte azonos intenzitással működik télen-nyáron. A hideg időben fűt a nyári forróságban kellemes hűvös levegőt fúj az utastérben, gondoskodik arról, hogy a vezető és az utasok komfortos körülmények között tehessék meg az utat indulástól az érkezésig. Mindehhez arra van szükség, hogy a klímaberendezés hibátlanul és kellő hatásfokkal működjön. Ennek alapfeltétele, hogy minden alkatrész, berendezés, cső, szelep, szűrő tiszta állapotban legyen, a klíma gázzal fel legyen töltve. Ez utóbbi azért is fontos, mert normál használatban is elveszítheti a berendezés a gáz akár 20 százalékát is, sőt: ha télen a garázsban állt, ez akkor is elő tud fordulni.

Tavaszi allergia szezon, pollenek és társaik

Már csak azért is érdemes a klímát tavasszal átnézetni és kitisztíttatni, – ha kell – gázzal feltöltetni, mert az év egyik nagy próbatétele – a nyári forró napok mellett – a tavaszi polleninvázió, amely komoly kihívást jelent a készülék számára. Ez ugyanis könnyen eldugíthatja. Rossz esetben a klíma már a téli üzemmódból úgy érkezik a tavaszi napokhoz, hogy gombák, baktériumok és egyéb szerves vagy nem szerves anyagok telepedtek meg benne, ami erősen rontja a készülék hatásfokát, sőt, végső esetben maga is fertőzés, kellemetlen szag, vagy allergiát okozó anyagok utastérbe jutását okozhatja. Ne takarékoskodjunk a néhány ezer forinttal, amibe egy klímaátvizsgálás kerül, mert később a karbantartás elmulasztásából fakadó meghibásodás többe fog kerülni!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári di