Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tavaszi klímatakarítás

A tavasz hírnökei a virágok és a pollenek. Az autósnak a gumicsere és….nem mindig, de egyre gyakrabban: a klímaberendezés átvizsgálása, felfrissítése a téli nagyüzem után.

A klíma nyáron és télen is működik

A klímaberendezés a mai autókban szinte azonos intenzitással működik télen-nyáron. A hideg időben fűt a nyári forróságban kellemes hűvös levegőt fúj az utastérben, gondoskodik arról, hogy a vezető és az utasok komfortos körülmények között tehessék meg az utat indulástól az érkezésig. Mindehhez arra van szükség, hogy a klímaberendezés hibátlanul és kellő hatásfokkal működjön. Ennek alapfeltétele, hogy minden alkatrész, berendezés, cső, szelep, szűrő tiszta állapotban legyen, a klíma gázzal fel legyen töltve. Ez utóbbi azért is fontos, mert normál használatban is elveszítheti a berendezés a gáz akár 20 százalékát is, sőt: ha télen a garázsban állt, ez akkor is elő tud fordulni.

Tavaszi allergia szezon, pollenek és társaik

Már csak azért is érdemes a klímát tavasszal átnézetni és kitisztíttatni, – ha kell – gázzal feltöltetni, mert az év egyik nagy próbatétele – a nyári forró napok mellett – a tavaszi polleninvázió, amely komoly kihívást jelent a készülék számára. Ez ugyanis könnyen eldugíthatja. Rossz esetben a klíma már a téli üzemmódból úgy érkezik a tavaszi napokhoz, hogy gombák, baktériumok és egyéb szerves vagy nem szerves anyagok telepedtek meg benne, ami erősen rontja a készülék hatásfokát, sőt, végső esetben maga is fertőzés, kellemetlen szag, vagy allergiát okozó anyagok utastérbe jutását okozhatja. Ne takarékoskodjunk a néhány ezer forinttal, amibe egy klímaátvizsgálás kerül, mert később a karbantartás elmulasztásából fakadó meghibásodás többe fog kerülni!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!