Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Segítség, végleg elakadtunk – mit tegyünk pánikba esés helyett?

Nem feltételezzük, hogy nem szervizelteti rendszeresen az autóját, de még a leggondosabban karbantartott járműnél is felléphet váratlan probléma. Hát még ha el is maradt néhány ellenőrzés, csere, javítás! Ha végleg elakadtunk az út szélén, segítenek.

Hívhatjuk a Sárga Angyalt is

A legjobban karbantartott autónál is előfordulhatnak váratlan esetek. Hiába ellenőrizzük otthon, indulás előtt, működik-e minden, valami mégis felmondja a szolgálatot. Nem boldogulunk a defekttel, esetleg elakadunk a havas, jeges úton. Van, amikor már nem segít sem a gondosan összekészített túlélőcsomag, sem a sofőr, az utasok, vagy a megálló segítőkész utazók szakértelme. Ilyenkor egyvalamit nem szabad tenni: pánikba esni. Nagyon fontos, hogy erre az esetre is legyen nálunk megfelelő felszerelés, télen-nyáron – gondolunk itt az elakadásjelző háromszögre, a láthatósági mellényekre, na meg a biztosításunkra, és egy megbízható autómentő telefonszámára. Ha külföldre utazunk, és kötünk biztosítást – ami melegen ajánlott –, valószínűleg kapunk telefonszámot, amelyet ilyen esetekben hívhatunk. A fontos elérhetőségek is mindig legyenek nálunk, ha lehet, ne csak a mobiltelefonban. A Magyar Autóklub Sárga Angyal autómentő szolgáltatása is 24 órában fogadja a belföldi hívásokat a 188-as segélyhívó számon. Ha külföldről igényeljük a szolgáltatásaikat, a 00-36-1-345-1744-es telefonszámot kell hívni.

Autópályán ne intsünk le járműveket!

Ott tartottunk, hogy az autó végérvényesen felmondta a szolgálatot. Tegyük ki az elakadásjelző háromszöget a leállósávban, és maradjunk biztos távolságra az úttól – nem egy balesetről hallottunk már, amelyben veszteglő autóba rohantak bele. Ha az út közepén robbantunk le, igyekezzünk minél gyorsabban a leállósávba juttatni az autót. Az elakadásjelzőt körülbelül 150 méterrel a jármű mögé érdemes állítani, és inkább a sáv közepére, mint a szélére. Így vehetik észre a legkönnyebben az arra haladó autósok – bár tapasztalatok szerint így is hajtanak át rajta a legkönnyebben. Autópályán ne intsünk le más járműveket! Ha a telefonunk lemerül, bizonyos távolságonként találunk SOS-telefont. Ha nagyon mostohák az időjárási körülmények, örülhet, hogy jó előre felkészült, és a téli túlélőcsomagból előveheti a meleg pokrócokat, ételt, italt. Most már csak az aggódó hozzátartozókat kell értesíteni, és az autómentőt megvárni – amikor megérkezik, ellenőrizzék le, hogy csakugyan a szolgáltató küldte! Hogy a helyszínen segítenek, vagy szervizbe kell vontatni az autót, az az adott probléma ismeretében dől el – de senkit nem hagynak az út szélén.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson