Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Segítség, végleg elakadtunk – mit tegyünk pánikba esés helyett?

Nem feltételezzük, hogy nem szervizelteti rendszeresen az autóját, de még a leggondosabban karbantartott járműnél is felléphet váratlan probléma. Hát még ha el is maradt néhány ellenőrzés, csere, javítás! Ha végleg elakadtunk az út szélén, segítenek.

Hívhatjuk a Sárga Angyalt is

A legjobban karbantartott autónál is előfordulhatnak váratlan esetek. Hiába ellenőrizzük otthon, indulás előtt, működik-e minden, valami mégis felmondja a szolgálatot. Nem boldogulunk a defekttel, esetleg elakadunk a havas, jeges úton. Van, amikor már nem segít sem a gondosan összekészített túlélőcsomag, sem a sofőr, az utasok, vagy a megálló segítőkész utazók szakértelme. Ilyenkor egyvalamit nem szabad tenni: pánikba esni. Nagyon fontos, hogy erre az esetre is legyen nálunk megfelelő felszerelés, télen-nyáron – gondolunk itt az elakadásjelző háromszögre, a láthatósági mellényekre, na meg a biztosításunkra, és egy megbízható autómentő telefonszámára. Ha külföldre utazunk, és kötünk biztosítást – ami melegen ajánlott –, valószínűleg kapunk telefonszámot, amelyet ilyen esetekben hívhatunk. A fontos elérhetőségek is mindig legyenek nálunk, ha lehet, ne csak a mobiltelefonban. A Magyar Autóklub Sárga Angyal autómentő szolgáltatása is 24 órában fogadja a belföldi hívásokat a 188-as segélyhívó számon. Ha külföldről igényeljük a szolgáltatásaikat, a 00-36-1-345-1744-es telefonszámot kell hívni.

Autópályán ne intsünk le járműveket!

Ott tartottunk, hogy az autó végérvényesen felmondta a szolgálatot. Tegyük ki az elakadásjelző háromszöget a leállósávban, és maradjunk biztos távolságra az úttól – nem egy balesetről hallottunk már, amelyben veszteglő autóba rohantak bele. Ha az út közepén robbantunk le, igyekezzünk minél gyorsabban a leállósávba juttatni az autót. Az elakadásjelzőt körülbelül 150 méterrel a jármű mögé érdemes állítani, és inkább a sáv közepére, mint a szélére. Így vehetik észre a legkönnyebben az arra haladó autósok – bár tapasztalatok szerint így is hajtanak át rajta a legkönnyebben. Autópályán ne intsünk le más járműveket! Ha a telefonunk lemerül, bizonyos távolságonként találunk SOS-telefont. Ha nagyon mostohák az időjárási körülmények, örülhet, hogy jó előre felkészült, és a téli túlélőcsomagból előveheti a meleg pokrócokat, ételt, italt. Most már csak az aggódó hozzátartozókat kell értesíteni, és az autómentőt megvárni – amikor megérkezik, ellenőrizzék le, hogy csakugyan a szolgáltató küldte! Hogy a helyszínen segítenek, vagy szervizbe kell vontatni az autót, az az adott probléma ismeretében dől el – de senkit nem hagynak az út szélén.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata