Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Segítség, végleg elakadtunk – mit tegyünk pánikba esés helyett?

Nem feltételezzük, hogy nem szervizelteti rendszeresen az autóját, de még a leggondosabban karbantartott járműnél is felléphet váratlan probléma. Hát még ha el is maradt néhány ellenőrzés, csere, javítás! Ha végleg elakadtunk az út szélén, segítenek.

Hívhatjuk a Sárga Angyalt is

A legjobban karbantartott autónál is előfordulhatnak váratlan esetek. Hiába ellenőrizzük otthon, indulás előtt, működik-e minden, valami mégis felmondja a szolgálatot. Nem boldogulunk a defekttel, esetleg elakadunk a havas, jeges úton. Van, amikor már nem segít sem a gondosan összekészített túlélőcsomag, sem a sofőr, az utasok, vagy a megálló segítőkész utazók szakértelme. Ilyenkor egyvalamit nem szabad tenni: pánikba esni. Nagyon fontos, hogy erre az esetre is legyen nálunk megfelelő felszerelés, télen-nyáron – gondolunk itt az elakadásjelző háromszögre, a láthatósági mellényekre, na meg a biztosításunkra, és egy megbízható autómentő telefonszámára. Ha külföldre utazunk, és kötünk biztosítást – ami melegen ajánlott –, valószínűleg kapunk telefonszámot, amelyet ilyen esetekben hívhatunk. A fontos elérhetőségek is mindig legyenek nálunk, ha lehet, ne csak a mobiltelefonban. A Magyar Autóklub Sárga Angyal autómentő szolgáltatása is 24 órában fogadja a belföldi hívásokat a 188-as segélyhívó számon. Ha külföldről igényeljük a szolgáltatásaikat, a 00-36-1-345-1744-es telefonszámot kell hívni.

Autópályán ne intsünk le járműveket!

Ott tartottunk, hogy az autó végérvényesen felmondta a szolgálatot. Tegyük ki az elakadásjelző háromszöget a leállósávban, és maradjunk biztos távolságra az úttól – nem egy balesetről hallottunk már, amelyben veszteglő autóba rohantak bele. Ha az út közepén robbantunk le, igyekezzünk minél gyorsabban a leállósávba juttatni az autót. Az elakadásjelzőt körülbelül 150 méterrel a jármű mögé érdemes állítani, és inkább a sáv közepére, mint a szélére. Így vehetik észre a legkönnyebben az arra haladó autósok – bár tapasztalatok szerint így is hajtanak át rajta a legkönnyebben. Autópályán ne intsünk le más járműveket! Ha a telefonunk lemerül, bizonyos távolságonként találunk SOS-telefont. Ha nagyon mostohák az időjárási körülmények, örülhet, hogy jó előre felkészült, és a téli túlélőcsomagból előveheti a meleg pokrócokat, ételt, italt. Most már csak az aggódó hozzátartozókat kell értesíteni, és az autómentőt megvárni – amikor megérkezik, ellenőrizzék le, hogy csakugyan a szolgáltató küldte! Hogy a helyszínen segítenek, vagy szervizbe kell vontatni az autót, az az adott probléma ismeretében dől el – de senkit nem hagynak az út szélén.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!