Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

65 éves a Seat

2018. november 13-án ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját a Seat autómárka. A barcelonai kikötő közelében felépült gyár futószalagjáról, 1953. november 13-án gurult le a B-87.223-as rendszámmal ellátott első Seat 1400-as modell. Ekkor, Spanyolországban körülbelül 3 autó jutott ezer lakosra, így a márka egyértelmű célja az ország motorizálása lett.

Hirtelen növekedés

A történet úgy kezdődött, hogy a spanyol kormány, továbbá 6 spanyol bank aláírt egy szerződést az olasz Fiat vállalattal. A szerződésben foglaltak szerint, a kezdeti időkben a Seat kizárólag csakis Fiat-termékeket gyártott, igaz, saját márkája alatt. Az előkészületek után, 1951-ben, 20 hektáron, a Barcelona melletti vámszabad területen megépült az első gyár, a Zona Franca, melynek kapacitása kezdetben napi 5 autó volt. Ekkor 925 főt foglalkoztattak. Három év múlva, már 1700 munkavállaló gyártotta az évi 2936 autót. 1962-ben elkészült az új gyártósor, ami lehetővé tette az 1500-as modell gyártását, közben megnyílt Madridban a központi iroda. Éves szinten már több mint 10 ezer autó gurult ki a gyárból, amit 4 év múlva sikerült duplájára emelni. A lendület kitartott a hetvenes években is, így a Seat tovább tudott növekedni. A nagy népszerűségnek örvendő 850-es és 1500-as modellek már nem csak Spanyolországban, hanem egész Európában népes rajongótábort szereztek, így a cég az öreg kontinens nyolcadik legnagyobb autógyártójává avanzsált.

Már német befolyás alatt

Az alapítás után harminc esztendővel, máig tisztázatlan okok miatt a Fiat megszakította együttműködését a Seattal, így hamarosan elkészült az első „önálló” modell, a Ronda. Ez nagy botrányt eredményezett, ugyanis az olaszok igencsak nehezményezték, hogy az autó nagy hasonlóságot mutatott a nem régiben elkészült Fiat Ritmoval. A Seat akkori igazgatója, Juan Miguel Antoñanzas ötletesen oldotta meg a vitás helyzetet. A sajtó előtt bemutatott egy Rondát, amin minden elemet sárgára színeztetett, ami eltért a Fiat modelltől. Mivel a bemutató végére lényegében az egész kocsi sárga színben pompázott, az ügy viszonylag gyorsan lezárult. Jelentős dátum a cég életében az 1984-es év, ugyanis ekkor került bemutatásra a cég legismertebb modellje, az Ibiza. 1986-ban a Seat és a Volkswagen együttműködési szerződést kötött. A megállapodás értelmében a németek többségi tulajdont szereztek a cégben, majd 1990-ben, 99,99 százalékban megvásárolták azt. A Seat mára a Volkswagen-csoport egyik legjelentősebb tagja, a német óriásvállalat jelenlétéből fakadó, precíziós gyártási mechanizmus tovább növelte a Seat modellek megbízhatóságát.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata