Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Samsung-telefon, mint digitális kulcs

Samsung felirat

Okostelefonnal nyitható és zárható autó? Nem álom többé! Miután az Apple bemutatta az iPhone digitális autókulcsát, várható volt, hogy a Samsung is tesz lépéseket. Ez így is történt, hiszen felkészült a márka a digitális kulcsok korára. Vagyis a Samsung is kész a jövőben lehetőséget teremteni az autók mobiltelefonnal való nyitására és zárására. Mutatjuk a részleteket!

A Samsung egyelőre négy autómárkával kezdte meg a tárgyalást

A Samsung januári bejelentése szerint a márka felkészült a digitális autókulcsok korára. Elhangzott, hogy már 2021 augusztusában elérhetővé válhat a Samsung által megvalósított digitális autókulcs, melynek köszönhetően az autótulajdonosok okostelefonjuk segítségével nyithatják és zárhatják járművüket. Ez valóban jó hír azok számára, akik szeretnének megszabadulni a hagyományos autókulcsuktól a jövőben. A Samsung egyelőre négy autómárkával kezdte meg a tárgyalást. Ezek a következők: Audi, BMW, Ford, Genesis. A bejelentés szerint további autógyártó vállalatokkal is együttműködik a jövőben. Mit lehet tudni a digitális autókulcsról? A digitális autókulcs lehetővé teszi, hogy a kompatibilis autók nyithatóak és zárhatóak legyenek hagyományos autókulcs nélkül. A Samsung a kulcs megalkotásakor a felhasználói élmény mellett a biztonságot is szem előtt tartja. A digitális autókulcs alapja az Ultra-Wideband névre hallgató, rövid hatótávolságú, digitális rádiós technológia, amely a lehető legnagyobb biztonságot garantálja. Mivel az Ultra-Wideband magas frekvencián működik, képes pontos adatokat befogadni.

A digitális autókulcs megosztható lesz a jövőben más felhasználókkal

A bejelentés szerint a Samsung egy lépéssel közelebb került a digitális autókulcs megvalósításához. Az okostelefon és az autó közti kapcsolat megteremtésére ultra-szélessávú hálózatra lesz szükség, melynek köszönhetően elég közeledni az ajtónyitáshoz, nem szükséges érinteni a zárat a telefonnal. Emellett folyamatban van a SmartThing alkalmazás fejlesztése, hogy a jövőben a segítségével lehetséges legyen az autó távoli beindítása és a klíma beállítása. Így az autó menetkész állapotba kerülhet, mielőtt beülünk a vezetőülésre. Ráadásul a digitális autókulcs márkától és platformtól függetlenül megosztható lesz a jövőben más felhasználókkal. Tehát a digitális autókulcs amellett, hogy személyre szabható, bárkivel megosztható. Nyilván a tényleges alkalmazhatóságra még várni kell, azonban elképzelhető, hogy néhány év múlva a piacon elérhető autók nagy része képes lesz erre a funkcióra.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata