Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Samsung-telefon, mint digitális kulcs

Samsung felirat

Okostelefonnal nyitható és zárható autó? Nem álom többé! Miután az Apple bemutatta az iPhone digitális autókulcsát, várható volt, hogy a Samsung is tesz lépéseket. Ez így is történt, hiszen felkészült a márka a digitális kulcsok korára. Vagyis a Samsung is kész a jövőben lehetőséget teremteni az autók mobiltelefonnal való nyitására és zárására. Mutatjuk a részleteket!

A Samsung egyelőre négy autómárkával kezdte meg a tárgyalást

A Samsung januári bejelentése szerint a márka felkészült a digitális autókulcsok korára. Elhangzott, hogy már 2021 augusztusában elérhetővé válhat a Samsung által megvalósított digitális autókulcs, melynek köszönhetően az autótulajdonosok okostelefonjuk segítségével nyithatják és zárhatják járművüket. Ez valóban jó hír azok számára, akik szeretnének megszabadulni a hagyományos autókulcsuktól a jövőben. A Samsung egyelőre négy autómárkával kezdte meg a tárgyalást. Ezek a következők: Audi, BMW, Ford, Genesis. A bejelentés szerint további autógyártó vállalatokkal is együttműködik a jövőben. Mit lehet tudni a digitális autókulcsról? A digitális autókulcs lehetővé teszi, hogy a kompatibilis autók nyithatóak és zárhatóak legyenek hagyományos autókulcs nélkül. A Samsung a kulcs megalkotásakor a felhasználói élmény mellett a biztonságot is szem előtt tartja. A digitális autókulcs alapja az Ultra-Wideband névre hallgató, rövid hatótávolságú, digitális rádiós technológia, amely a lehető legnagyobb biztonságot garantálja. Mivel az Ultra-Wideband magas frekvencián működik, képes pontos adatokat befogadni.

A digitális autókulcs megosztható lesz a jövőben más felhasználókkal

A bejelentés szerint a Samsung egy lépéssel közelebb került a digitális autókulcs megvalósításához. Az okostelefon és az autó közti kapcsolat megteremtésére ultra-szélessávú hálózatra lesz szükség, melynek köszönhetően elég közeledni az ajtónyitáshoz, nem szükséges érinteni a zárat a telefonnal. Emellett folyamatban van a SmartThing alkalmazás fejlesztése, hogy a jövőben a segítségével lehetséges legyen az autó távoli beindítása és a klíma beállítása. Így az autó menetkész állapotba kerülhet, mielőtt beülünk a vezetőülésre. Ráadásul a digitális autókulcs márkától és platformtól függetlenül megosztható lesz a jövőben más felhasználókkal. Tehát a digitális autókulcs amellett, hogy személyre szabható, bárkivel megosztható. Nyilván a tényleges alkalmazhatóságra még várni kell, azonban elképzelhető, hogy néhány év múlva a piacon elérhető autók nagy része képes lesz erre a funkcióra.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy