Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Pár dolog, amit érdemes megkérdezni a szerelőtől

Érthető módon, senki nem szereti idegen emberre bízni az autóját, főleg akkor, ha az drága volt, vagy valamilyen eszmei értéket képvisel számára. Mindenki megteheti, hogy nem adja oda másnak a járművét, azt viszont már kevésbé, hogy ne adja oda a szerelőnek, ha szükség van rá.

Kommunikáljunk minél többet

Sokaknak nem szimpatikus ez a megoldás, mivel azonban nem létezik más, kénytelenek lesznek élni vele. Azonban azzal, ha pár egyszerű kérdést felteszünk nekik, ki tudjuk szűrni az olyanokat, akik kevésbé értenek a munkájukhoz, vagy nem olyan lelkiismeretesek, ahogyan azt mi elvárnánk. Bár fel lehet tenni a kérdéseket, nagyon kell vigyázni, hogy ezt milyen módon tesszük. Ha egy kicsit is számonkérő a hangsúly, vagy agresszív a kérdés, fennáll a lehetőség, hogy megsértjük a másik felet. A legfontosabb azt megtudakolni, hogy hol tanulta ki a mesterséget és mennyi tapasztalata van benne. Viszont ezt csak nagyon óvatosan szabad megközelíteni, hiszen ha direkt módon rákérdezünk, akkor az túlságosan nyersnek és bizalmatlankodónak fog tűnni. A szerelőnek tudnia kell, hogy bíznak a szakértelmében és nem kívánják ők kritizálni, hiszen másképp nem fogja elvállalni a munkálatokat. Ennek ellenére a fiatalabb, tapasztalatlanabb szerelőket sem szabad leírni, hiszen a szakmai tanácsot és segítséget úgy is a nagyobb tapasztalattal rendelkezőktől kapják. Biztosan ők sem fogják hagyni, hogy az autó elromoljon a kezeik között…

Garancia

Amit még érdemes megkérdezni, az a garanciával kapcsolatos. Számos műhelyben ajánlanak fel garanciát arra az esetre, ha az általuk megjavított rész újból meghibásodna. A garancia nemcsak biztonságérzetet ad és kötelezi a feleket, hanem hozzá is segít a lelkiismeretes munka elvégzéséhez. Ha a szerelő tudja, hogy előfordulhat az, hogy kétszer annyit kell majd dolgoznia azért, mert figyelmetlen volt, vagy rosszul csinált valamit, akkor kétszer annyira oda fog figyelni a legapróbb részletekre is. Ráadásul, ha a garancia utáni meghibásodás után visszük vissza az autót, akkor még fizetnünk sem kell érte. Érdemes egy szerződésbe is belefoglalni ezeket, ha komolyabb javításokról van szó. Nem minden műhelynek áll módjában ilyen szerződéseket létrehozni, de azért érdemes egy kicsit utána járni, mert megéri. A lényeg az, hogy legyünk óvatosak, de mégse keltsünk olyan érzést, mint aki túlságosan gyanakvó. Ez elronthatja az egész munkakapcsolatot, amely azért fontos, mert nagy felelősségről van szó.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata