Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Önjáró buszt teszteltek Bécsben

Tavasszal megkezdték Bécs első önvezető elektromos autóbuszának tesztelését. A sofőr nélküli járművet egyelőre még a Wiener Linien leopoldaui közlekedésipari cégnél próbálgatják, de ősztől már forgalomban is tesztelik. A tervek szerint 2019-től közlekedik majd menetrendszerűen. Hamarosan elérkezhet az az idő is, mikor már nem is kell jogosítvány az önvezető autókhoz.

Bécsben jól állnak

Tavasszal érkezett meg az osztrák főváros első elektromos önjáró busza, mégpedig egy 11 személyes francia gyártású Navya Arma. A járművet az “auto.Bus – Seestadt” néven futó projektben fejleszti tovább a Wiener Linien, az Austrian Institute of Technology, az Osztrák Közlekedésbiztonsági Kuratórium, a TÜV Austria, az osztrák Siemens AG, valamint a Navya. Az osztrák közlekedési minisztérium által 50 százalékban finanszírozott, 1,5 millió eurós projekt célja, hogy még tovább fejlesszék az önjáró járművek biztonságát.

Lassú, de biztonságos

A 11 utasnak helyt adó buszt egyelőre még a Wiener Linien leopoldaui garázsában tesztelik, majd előreláthatólag idén ősztől, Donaustadtban állítják forgalomba az U2-es metró Seestadt megállójánál, egy mindössze két kilométeres távon. A jármű maximum 20 km/h sebességgel haladhat önjáró üzemmódban. Egy kb. 4-8 óráig tartó töltéssel pedig 9 órán keresztül működik. Az önvezető jármű valószínűleg 2019-től szállíthat majd utasokat az osztrák főváros Seestadt Aspern nevű részében. A projekt keretében egyébként egy második jármű bevezetését is tervezik.

Jogsi sem kell majd?

Az önvezető járművekkel kapcsolatos másik hír szerint az Audi a közelmúltban leplezte le új generációs 8-as luxusautóját, amely az iparág első Level 3-as önvezető modellje. Még itt is szükség van a sofőr felügyeletére, de már nem kap nélkülözhetetlen szerepet. A Ford 2021-re ígéri első Level 4-es autóját, a Tesla a tervek szerint azonban már 2019-ben piacra dobja első Level 5-ösét, melynél már egyáltalán nem lesz szükség emberi közreműködésre. A Level 5-ös autók elterjedése esetén, mivel a kormány és a pedálok is eltűnnek belőlük, már jogosítványra sem lesz szükség.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata