Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit takar gyakorlatban a motorgyűrűzés?

Nissan motorja

Bár kevésbé ismert felújítási lehetőség, mégis igencsak hasznos és fontos a motor gyűrűzése. Nem minden esetben oldja meg a gondokat és csakis szakember végezheti, mégis érdemes foglalkozni a témával, amennyiben elérkezett a motor felújításának az ideje.

Honnan tudjuk, hogy eljött a gyűrűzés ideje?

Rossz kompresszió, alacsony teljesítmény, ami magas fogyasztással párosul, horribilis olajigény. A fentiek mind olyan tünetek, amelyek azt sugallják, hogy az autónk motorja bizony már megszolgálta az idejét, eljött a cselekvés ideje. Amennyiben nincs lehetőség a teljes cserére anyagi okokból vagy alkatrészhiányból kifolyólag, egyetlen megoldás kínálkozik csupán – a motor felújítása. Ennek része a gyűrűzés folyamata, amely során a dugattyúk köré szerelt gyűrű cseréjére is sort kell keríteni. Koros autók esetében az is előfordulhat, hogy a felújítás után az eredeti gyári értékeknél is jobb adatokat nyerhetünk ki megújult gépjárművünkből. A gyűrűzés lényege a hengerek köré felhelyezett kompressziós gyűrű telepítése, amely megakadályozza a szivárgást, elejét veszi a nyomás csökkenésének, ezáltal segítve elő az autó teljesítményének növekedését.

Miért pont a gyűrűzés?

Míg korábban az öntöttvas gyűrűk voltak leginkább elterjedve, manapság szinte csak és kizárólag acélgyűrűkkel találkozunk a piacon. Mivel az évek alatt a gyártási minőség és az anyaghasználat is jelentősen javult, nem valótlan lehetőség az, hogy a gyűrűk cseréje után a motor értékei túlszárnyalják az eredeti gyári adatokat is. Önmagában a gyűrűk felújítása természetesen a legtöbb esetben nem elégséges, azonban mindenképp megéri ebbe befektetni. Az acél kompressziós gyűrűk szilárdsága, elektromos vezetőképessége miatt új szárnyakat kaphat a korosodó családi autó – olcsóbb mulatság ez, mint az új motor vásárlása, vagy a komplett autócsere. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a gyűrűcsere otthoni körülmények között szinte kivitelezhetetlen. A furatok ellenőrzése, az olajhűtő csatornák átjárhatóságának ellenőrzése, a helyes irányba való beszerelés mind olyan lépések, amelyet jobb, ha szakember végez. Csak akkor kezdjünk bele a műveletbe saját magunk, amennyiben teljes mértékben meg vagyunk győződve felkészültségünkről. Egy balul sikerült gyűrűzés lényegesen több kárt okozhat, mint amennyi pénzt ezen spórolhatunk. A végeredmény könnyedén lehet egy totális tönkremenetel is. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a szakember által gyűrűzött motor sem terhelhető azonnal maximális teljesítménnyel – folyamatosan növekvő bejáratást igényel.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata