Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mit takar gyakorlatban a motorgyűrűzés?

Nissan motorja

Bár kevésbé ismert felújítási lehetőség, mégis igencsak hasznos és fontos a motor gyűrűzése. Nem minden esetben oldja meg a gondokat és csakis szakember végezheti, mégis érdemes foglalkozni a témával, amennyiben elérkezett a motor felújításának az ideje.

Honnan tudjuk, hogy eljött a gyűrűzés ideje?

Rossz kompresszió, alacsony teljesítmény, ami magas fogyasztással párosul, horribilis olajigény. A fentiek mind olyan tünetek, amelyek azt sugallják, hogy az autónk motorja bizony már megszolgálta az idejét, eljött a cselekvés ideje. Amennyiben nincs lehetőség a teljes cserére anyagi okokból vagy alkatrészhiányból kifolyólag, egyetlen megoldás kínálkozik csupán – a motor felújítása. Ennek része a gyűrűzés folyamata, amely során a dugattyúk köré szerelt gyűrű cseréjére is sort kell keríteni. Koros autók esetében az is előfordulhat, hogy a felújítás után az eredeti gyári értékeknél is jobb adatokat nyerhetünk ki megújult gépjárművünkből. A gyűrűzés lényege a hengerek köré felhelyezett kompressziós gyűrű telepítése, amely megakadályozza a szivárgást, elejét veszi a nyomás csökkenésének, ezáltal segítve elő az autó teljesítményének növekedését.

Miért pont a gyűrűzés?

Míg korábban az öntöttvas gyűrűk voltak leginkább elterjedve, manapság szinte csak és kizárólag acélgyűrűkkel találkozunk a piacon. Mivel az évek alatt a gyártási minőség és az anyaghasználat is jelentősen javult, nem valótlan lehetőség az, hogy a gyűrűk cseréje után a motor értékei túlszárnyalják az eredeti gyári adatokat is. Önmagában a gyűrűk felújítása természetesen a legtöbb esetben nem elégséges, azonban mindenképp megéri ebbe befektetni. Az acél kompressziós gyűrűk szilárdsága, elektromos vezetőképessége miatt új szárnyakat kaphat a korosodó családi autó – olcsóbb mulatság ez, mint az új motor vásárlása, vagy a komplett autócsere. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a gyűrűcsere otthoni körülmények között szinte kivitelezhetetlen. A furatok ellenőrzése, az olajhűtő csatornák átjárhatóságának ellenőrzése, a helyes irányba való beszerelés mind olyan lépések, amelyet jobb, ha szakember végez. Csak akkor kezdjünk bele a műveletbe saját magunk, amennyiben teljes mértékben meg vagyunk győződve felkészültségünkről. Egy balul sikerült gyűrűzés lényegesen több kárt okozhat, mint amennyi pénzt ezen spórolhatunk. A végeredmény könnyedén lehet egy totális tönkremenetel is. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a szakember által gyűrűzött motor sem terhelhető azonnal maximális teljesítménnyel – folyamatosan növekvő bejáratást igényel.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes h