Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mit okozhat az EGR szelep hibája?

EGR szelep Opel Astrában

Egyre nagyobb probléma a globális felmelegedésnek nevezett jelenség. Az éghajlatváltozás ilyen formája a föld történetében már többször előfordult, de ilyen ütemben, mint most, még soha. Ennek oka egyértelműen az emberi tevékenység, azon belül az iparosodás, az erőművek, a mezőgazdaság, az állattenyésztés. És persze a közlekedés. Pontosabban a közlekedésben használt járművek károsanyag-kibocsátása. De tudunk tenni ellene, illetve tudjuk lassítani a folyamatot.

Mi az az EGR szelep?

A világ vezető államai egyre inkább sürgettek egy olyan megoldást, amely csökkenti az autók károsanyag-kibocsátását. Erre találtak ki egy olyan eszközt, amely a kipufogó és a szívócső között helyezkedik el, a feladata, hogy a kiáramló gázt visszavezesse a szívótorokba. Erre azért van szükség, mert az így visszajutott kipufogógáz, csökkentve az égéshőt, kevesebb nitrogén-oxidot keletkeztet. Benzines és dízelüzemű motoroknál is megtalálható. Az is igaz, hogy a probléma így sem szűnik meg teljesen, nem tudjuk az összes kipufogón távozó gázt visszavezetni, mivel az teljesítményvesztést vagy károsodás okozna a járműben. Azonban így is egy fontos környezetvédő lépés a károsanyag-kibocsátás, ezáltal a globális felmelegedés elleni harcban. Szükség is van rá minden autóban. Ami miatt sokan nem örülnek neki, az az, hogy mint minden alkatrész, ez is elromolhat. Sőt a cseréje igen drága. Igaz, hogy ha szerencsénk van, észre sem vesszük, hogy nem működik megfelelően, de nélküle az autónk nem fog átmenni a műszaki vizsgán, ha nagyobb a károsanyag-kibocsátása a határértéknél, ezt törvényben szabályozzák.

Milyen hibákat okoz?

Előfordulhat, hogy egyértelműen észre fogjuk venni, ha hibás az alkatrész. Több gondot is okozhat. Hidegindításkor problémák lehetnek, menet közben teljesítménycsökkenéssel is járhat. Ami ennél kellemetlenebb, sőt veszélyes, hogy előfordulhat rángatás bizonyos motorteljesítménynél. Nem kellemes egy nagyobb távolság leküzdése, ha a legváratlanabb pillanatokban kezd el rángatni a motor. És ez csak kezdődő probléma, a legijesztőbb a motorfüstölés. Ezekben az esetekben jobb azonnal félreállni, szerelőt hívni. Egyéb esetben talán mi magunk is tehetünk egy próbát, hátha egy egyszerű tisztítással megoldható az EGR szelep által okozott probléma. Tudniillik az alkatrész a legtöbb esetben azért nem működik megfelelően, mert a használat során bepiszkolódik, korom képződik rajta. Ezt megpróbálhatjuk az elem kiemelését követően mi eltávolítani a megfelelő vegyszerrel, de egyrészt a korom vastagságától függően hosszú időt, akár 1-2 napot vehet igénybe. Másrészt tisztítás után még mindig nem lehetünk biztosak benne, hogy nem károsodott az EGR szelep a használat során.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata