Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

MINI EV – kisautó robotköntösben

Bár a hagyományőrzéséről is híres MINI autógyár 2018-as Plug-in hibrid modelljével már igazodott az új idők szeléhez, a teljesen elektromos meghajtás mindeddig hiányzott a márka portfóliójából. Az aktuális trendek azonban nem kerülhetik el a gyártót – idén kerül piacra a teljes mértékben elektromos kisautójuk – a MINI EV. Kérdés, hogy milyen áron.

Hagyományok lerombolása német nyomásra?

A MINI korszakos és időálló formatervet alkotott az 1959-es Mark I-es modelljével, hiszen kevés olyan autó van, amelyet annyira meghatározott volna egyedülálló arculata, mint a brit konszern legelső típusát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy kisebb-nagyobb változtatásokkal ugyan, de a 2000-es évekig árulták az eredeti változatot. Bár a 2001-ben bemutatott Mini One Hatch jó érzékkel párosította a múltat a jövő formatervezésével, sokan már akkor visszasírták a régi modellt. Kétségtelen, a technológiára már jócskán ráfért az újítás, ugyanakkor a külcsín nem aratott osztatlan sikert. A radikális változtatásokért a legtöbben a BMW-t okolták, hiszen mint ismeretes, az évezred végén német kézre került a brit cég – ahol a haladás, mint fogalom a legfontosabb kulcsszavak közé tartozik.

Technológia ötös, formaterv egyes?

A teljes mértékben elektromos hajtás a modern autógyártás velejárója. A BMW technológiáját felhasználva a MINI mérnökei egy részben megterített asztalhoz ülhettek le, amikor a belső kialakítást megtervezték. Éppen ezért nagyjából tudható, hogy a BMW i3-hoz hasonlatosan a MINI is nagyjából 300 kilométert tud majd megtenni egy feltöltéssel, ugyanakkor az is kétség felett áll, hogy minden olyan újítás szerepel majd a kisautóban, amire az elektromos technológia jelenlegi fejlettsége képes – nemhiába a 13 millió forint körüli kezdőár. Mivel azonban MINI Cooper a változtatások és modernizáció ellenére is egy feminin jellegű kisautó maradt, kérdés, hogy mit szól majd a vásárlóközönség a túlontúl modernizált formatervhez. Hiszen valljuk be őszintén, a kisautó ami az eredeti változat (de még a 2001-es One is ide sorolható) cukiság-faktorát hozta magával, mára radikálisan megváltozott az elektromos változatban. Legyen az új modell bár környezetbarát és haladó szellemiségű, túlontúl félő, hogy a törzsvásárló réteg jelentős részét kitevő női tulajdonosoknál nem arat osztatlan sikert az új robot-kinézet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata