Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

MINI EV – kisautó robotköntösben

Bár a hagyományőrzéséről is híres MINI autógyár 2018-as Plug-in hibrid modelljével már igazodott az új idők szeléhez, a teljesen elektromos meghajtás mindeddig hiányzott a márka portfóliójából. Az aktuális trendek azonban nem kerülhetik el a gyártót – idén kerül piacra a teljes mértékben elektromos kisautójuk – a MINI EV. Kérdés, hogy milyen áron.

Hagyományok lerombolása német nyomásra?

A MINI korszakos és időálló formatervet alkotott az 1959-es Mark I-es modelljével, hiszen kevés olyan autó van, amelyet annyira meghatározott volna egyedülálló arculata, mint a brit konszern legelső típusát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy kisebb-nagyobb változtatásokkal ugyan, de a 2000-es évekig árulták az eredeti változatot. Bár a 2001-ben bemutatott Mini One Hatch jó érzékkel párosította a múltat a jövő formatervezésével, sokan már akkor visszasírták a régi modellt. Kétségtelen, a technológiára már jócskán ráfért az újítás, ugyanakkor a külcsín nem aratott osztatlan sikert. A radikális változtatásokért a legtöbben a BMW-t okolták, hiszen mint ismeretes, az évezred végén német kézre került a brit cég – ahol a haladás, mint fogalom a legfontosabb kulcsszavak közé tartozik.

Technológia ötös, formaterv egyes?

A teljes mértékben elektromos hajtás a modern autógyártás velejárója. A BMW technológiáját felhasználva a MINI mérnökei egy részben megterített asztalhoz ülhettek le, amikor a belső kialakítást megtervezték. Éppen ezért nagyjából tudható, hogy a BMW i3-hoz hasonlatosan a MINI is nagyjából 300 kilométert tud majd megtenni egy feltöltéssel, ugyanakkor az is kétség felett áll, hogy minden olyan újítás szerepel majd a kisautóban, amire az elektromos technológia jelenlegi fejlettsége képes – nemhiába a 13 millió forint körüli kezdőár. Mivel azonban MINI Cooper a változtatások és modernizáció ellenére is egy feminin jellegű kisautó maradt, kérdés, hogy mit szól majd a vásárlóközönség a túlontúl modernizált formatervhez. Hiszen valljuk be őszintén, a kisautó ami az eredeti változat (de még a 2001-es One is ide sorolható) cukiság-faktorát hozta magával, mára radikálisan megváltozott az elektromos változatban. Legyen az új modell bár környezetbarát és haladó szellemiségű, túlontúl félő, hogy a törzsvásárló réteg jelentős részét kitevő női tulajdonosoknál nem arat osztatlan sikert az új robot-kinézet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.