Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mikor kell hengerfejtömítést cserélni?

Hengerfej tömítés csere közben

Mi a feladata a hengerfejtömítésnek? Milyen jelek utalnak a meghibásodására? Mi okozhatja a hengerfejtömítés sérülését? Mikor kell hengerfejtömítést cserélni? Az alábbiakban eláruljuk a hengerfejtömítéssel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Segítségével a henger képes a résmentes illeszkedésre

Megfelelő hengerfejtömítés nélkül az autó nem is tudna működni. A hengerfejtömítés a hengerfejhez tartozó fontos elem, az egyik legfontosabb alkatrész, mely elengedhetetlen a motor optimális működéséhez. Egy speciális tömítés, mely több rétegből és különösen hőálló anyagból készül. A hengerfejtömítés feladata a hengerfej és a motorblokk közötti csatlakozás lezárása. Segítségével a henger képes a résmentes illeszkedésre, így a henger megfelelően tud működni és elegendő energiát tud leadni. Emiatt a hengerfejtömítés rendkívül magas nyomásnak és hőmérsékletnek van kitéve, így egy idő után elkophat. Milyen jelek utalnak a hengerfejtömítés meghibásodására? Többek között a motor túlmelegedése, a hűtőfolyadék elvesztése, valamint indításkor a motor instabil működése. Szemmel látható jel, ha az olaj vagy a víz szivárog a hengerfejtömítésnél. Ezek a tünetek hosszútávon a hengerfejtömítés megégését okozhatják.

Mi okozhatja a hengerfejtömítés meghibásodását?

Ha a hengerfejtömítés tönkremegy, meg kell keresni az okát. A hengerfejtömítés meghibásodásának leggyakrabban előforduló oka a motor túlmelegedése, amit a hűtőrendszer hibás működése, a sportos vezetési stílus és a rossz minőségű hűtőfolyadék eredményezhet. A hengerfejtömítés cseréje előtt fel kell ismerni, hogy pontosan mi áll a probléma hátterében. A hengerfejtömítést akkor kell cserélni, ha megégett a motor túlmelegedése miatt. Továbbá akkor is újra kell cserélni, ha a hengerfejet javítás miatt le kell szerelni. A hengerfejtömítés cseréjekor elengedhetetlen lépés a motorblokk és a hengerfej felületének megtisztítása. A hengerfejtömítés cseréje költséges, időigényes és bonyolult folyamat, szóval minden esetben javasolt felkeresni egy szervizt és szakemberre bízni a feladatot. Mivel a hengerfejtömítés sérülése az egyik legkomolyabb meghibásodás, ami az autó motorjával előfordulhat, fontos, hogy időben kezelve legyen a probléma. A rendszeres motorszervizelések során rutinfeladat a hengerfejtömítés cseréje. Ráadásul a hengerfejtömítés tönkremenetelének megállapításához speciális szerszámokra és kompressziómérőre van szükség. A hengerfejtömítés árát számos tényező befolyásolja, például az autó márkája, típusa, illetve az alkatrész gyártója.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata