Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mikor kell hengerfejtömítést cserélni?

Hengerfej tömítés csere közben

Mi a feladata a hengerfejtömítésnek? Milyen jelek utalnak a meghibásodására? Mi okozhatja a hengerfejtömítés sérülését? Mikor kell hengerfejtömítést cserélni? Az alábbiakban eláruljuk a hengerfejtömítéssel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Segítségével a henger képes a résmentes illeszkedésre

Megfelelő hengerfejtömítés nélkül az autó nem is tudna működni. A hengerfejtömítés a hengerfejhez tartozó fontos elem, az egyik legfontosabb alkatrész, mely elengedhetetlen a motor optimális működéséhez. Egy speciális tömítés, mely több rétegből és különösen hőálló anyagból készül. A hengerfejtömítés feladata a hengerfej és a motorblokk közötti csatlakozás lezárása. Segítségével a henger képes a résmentes illeszkedésre, így a henger megfelelően tud működni és elegendő energiát tud leadni. Emiatt a hengerfejtömítés rendkívül magas nyomásnak és hőmérsékletnek van kitéve, így egy idő után elkophat. Milyen jelek utalnak a hengerfejtömítés meghibásodására? Többek között a motor túlmelegedése, a hűtőfolyadék elvesztése, valamint indításkor a motor instabil működése. Szemmel látható jel, ha az olaj vagy a víz szivárog a hengerfejtömítésnél. Ezek a tünetek hosszútávon a hengerfejtömítés megégését okozhatják.

Mi okozhatja a hengerfejtömítés meghibásodását?

Ha a hengerfejtömítés tönkremegy, meg kell keresni az okát. A hengerfejtömítés meghibásodásának leggyakrabban előforduló oka a motor túlmelegedése, amit a hűtőrendszer hibás működése, a sportos vezetési stílus és a rossz minőségű hűtőfolyadék eredményezhet. A hengerfejtömítés cseréje előtt fel kell ismerni, hogy pontosan mi áll a probléma hátterében. A hengerfejtömítést akkor kell cserélni, ha megégett a motor túlmelegedése miatt. Továbbá akkor is újra kell cserélni, ha a hengerfejet javítás miatt le kell szerelni. A hengerfejtömítés cseréjekor elengedhetetlen lépés a motorblokk és a hengerfej felületének megtisztítása. A hengerfejtömítés cseréje költséges, időigényes és bonyolult folyamat, szóval minden esetben javasolt felkeresni egy szervizt és szakemberre bízni a feladatot. Mivel a hengerfejtömítés sérülése az egyik legkomolyabb meghibásodás, ami az autó motorjával előfordulhat, fontos, hogy időben kezelve legyen a probléma. A rendszeres motorszervizelések során rutinfeladat a hengerfejtömítés cseréje. Ráadásul a hengerfejtömítés tönkremenetelének megállapításához speciális szerszámokra és kompressziómérőre van szükség. A hengerfejtömítés árát számos tényező befolyásolja, például az autó márkája, típusa, illetve az alkatrész gyártója.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson