Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A porlasztócsúcs hiba jelei

Porlasztócsúcs fehér háttérrel

A porlasztócsúcs, vagyis az ipari precíziós fúvóka kopóalkatrész. Emiatt bizonyos időközönként cserére szorul, érdemes a karbantartások alkalmával cserélni őket. Vajon milyen jelek utalhatnak a porlasztócsúcs meghibásodására?

Milyen jelek utalnak arra, hogy a porlasztócsúcs cserére szorul?

A porlasztócsúcs, vagyis az ipari precíziós fúvóka feladata az üzemanyag befecskendezése a motorba. A fúvókák sokfélék lehetnek, így az elhasználódásuk ideje is különböző. A műanyag fúvókák nyilvánvalóan gyorsabban használódnak el, mint a saválló anyagból készült alkatrészek. Természetesen a típus mellett az alkalmazási körülmények is befolyással bírnak az elhasználódás idejére. Az alkatrész használat során kopik és az átmérője folyamatosan tágul. Így megnő a térfogatáram, esik a nyomás és megszűnik a szóráskép stabilitása. Ennek következtében a porlasztócsúcs nem látja el rendesen a feladatát. Ez a folyamat többnyire egyszerre zajlik le egy sornyi fúvókával. Emellett gondot okozhat az anyag károsodása is. Ez akkor következik be, ha valami hozzáverődik az alkatrészhez és anyaghibát okoz. Mindemellett a fúvókák tisztítása, illetve ki- és betekerése is eredményezhet mechanikai kopást. Milyen jelek utalnak arra, hogy a porlasztócsúcs, vagyis az ipari precíziós fúvóka cserére szorul? Amennyiben erős kattogás, kopogás hallható és erőteljesen rázkódik az autó, valószínűleg a porlasztócsúccsal van gond.

Amennyiben cserére is szükség van, akkor ki kell cserélni a tömítőgyűrűket is

A porlasztócsúcs hibájának megállapítását követően az első kísérlet az alkatrész tisztítása szokott lenni. Ezt különféle porlasztócsúcs-tisztító adalékanyagokkal végzik. Amennyiben a tisztítás sikerrel jár, az alkatrész kiszerelése nélkül is megoldódik a probléma. Így nincs szükség cserére. Amennyiben cserére is szükség van, akkor ki kell cserélni a tömítőgyűrűket is, melyek feladata a befecskendező szelepek lezárása és az üzemanyaggőzök kijutásának megakadályozása. Amennyiben nem kerül sor a tömítések cseréjére, a javítást követően nem sokkal megjelenhetnek az üzemanyagszivárgások. Mi történik, ha nem kerül sor időben az alkatrész tisztítására vagy cseréjére? Jelentős biztonsági problémát jelent az alkatrész tisztításának vagy cseréjének elmaradása. Ugyanis a szivárgó üzemanyag és a gőzök meggyulladhatnak a motorháztető alatt és tüzet okozhatnak. Mindemellett a hibás alkatrész a motor belső meghibásodását is eredményezheti. A hibás porlasztócsúcs, vagyis ipari precíziós fúvóka időben történő tisztítása vagy cseréje által megelőzhetőek a veszélyek és a költséges javíttatások.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.