Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A porlasztócsúcs hiba jelei

Porlasztócsúcs fehér háttérrel

A porlasztócsúcs, vagyis az ipari precíziós fúvóka kopóalkatrész. Emiatt bizonyos időközönként cserére szorul, érdemes a karbantartások alkalmával cserélni őket. Vajon milyen jelek utalhatnak a porlasztócsúcs meghibásodására?

Milyen jelek utalnak arra, hogy a porlasztócsúcs cserére szorul?

A porlasztócsúcs, vagyis az ipari precíziós fúvóka feladata az üzemanyag befecskendezése a motorba. A fúvókák sokfélék lehetnek, így az elhasználódásuk ideje is különböző. A műanyag fúvókák nyilvánvalóan gyorsabban használódnak el, mint a saválló anyagból készült alkatrészek. Természetesen a típus mellett az alkalmazási körülmények is befolyással bírnak az elhasználódás idejére. Az alkatrész használat során kopik és az átmérője folyamatosan tágul. Így megnő a térfogatáram, esik a nyomás és megszűnik a szóráskép stabilitása. Ennek következtében a porlasztócsúcs nem látja el rendesen a feladatát. Ez a folyamat többnyire egyszerre zajlik le egy sornyi fúvókával. Emellett gondot okozhat az anyag károsodása is. Ez akkor következik be, ha valami hozzáverődik az alkatrészhez és anyaghibát okoz. Mindemellett a fúvókák tisztítása, illetve ki- és betekerése is eredményezhet mechanikai kopást. Milyen jelek utalnak arra, hogy a porlasztócsúcs, vagyis az ipari precíziós fúvóka cserére szorul? Amennyiben erős kattogás, kopogás hallható és erőteljesen rázkódik az autó, valószínűleg a porlasztócsúccsal van gond.

Amennyiben cserére is szükség van, akkor ki kell cserélni a tömítőgyűrűket is

A porlasztócsúcs hibájának megállapítását követően az első kísérlet az alkatrész tisztítása szokott lenni. Ezt különféle porlasztócsúcs-tisztító adalékanyagokkal végzik. Amennyiben a tisztítás sikerrel jár, az alkatrész kiszerelése nélkül is megoldódik a probléma. Így nincs szükség cserére. Amennyiben cserére is szükség van, akkor ki kell cserélni a tömítőgyűrűket is, melyek feladata a befecskendező szelepek lezárása és az üzemanyaggőzök kijutásának megakadályozása. Amennyiben nem kerül sor a tömítések cseréjére, a javítást követően nem sokkal megjelenhetnek az üzemanyagszivárgások. Mi történik, ha nem kerül sor időben az alkatrész tisztítására vagy cseréjére? Jelentős biztonsági problémát jelent az alkatrész tisztításának vagy cseréjének elmaradása. Ugyanis a szivárgó üzemanyag és a gőzök meggyulladhatnak a motorháztető alatt és tüzet okozhatnak. Mindemellett a hibás alkatrész a motor belső meghibásodását is eredményezheti. A hibás porlasztócsúcs, vagyis ipari precíziós fúvóka időben történő tisztítása vagy cseréje által megelőzhetőek a veszélyek és a költséges javíttatások.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata