Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mik a közvetlen befecskendezésű kocsik előnyei?

Ford EcoBoost

Napjainkban gyakorlatilag nem létezik olyan jelentősebb gyártó, amelynek kínálatában ne lenne közvetlen benzinbefecskendezésű motor. Elárulunk minden fontos részletet a közvetlen benzinbefecskendezéssel kapcsolatban, továbbá arra is kitérünk, hogy milyen előnyökkel rendelkezik.

A szelepek közvetlenül az égéstérbe porlasztják az üzemanyagot

Nem véletlen, hogy a közvetlen befecskendezés egyeduralkodóvá is válhat az üzemanyag-ellátási rendszerek terén. Magyarországon a közvetlen benzinbefecskendezés először 1997-ben jelent meg a Mitsubishi motorjában. A direkt befecskendezésű benzinmotoroknak számos elnevezése ismert, például a Renault IDE, a Fiat JTS, a Ford EcoBoost és a Citroen Hpi jelölést alkalmaz. A gyártók jó néhány változatot készítenek, például egyszerű szívóüzemű, kompresszoros, turbós, turbó-kompresszoros verziókat. Közvetlen benzinbefecskendezés során a keverékképzés az égéstérben történik, vagyis a szelepek közvetlenül az égéstérbe porlasztják az üzemanyagot. Ehhez körülbelül 50-120 baros nyomás szükséges. Ráadásul léteznek olyan rendszerek, melyek 200 bar nyomásra lettek tervezve. Természetesen közvetlen benzinbefecskendezés esetén másfajta befecskendező-szelepek szükségesek, mint ha a szívócsőben történik a keverékképzés. Ezeknek a meghajtása áramkorlátozással történik. Azonban közvetlen benzinbefecskendezés esetén jelentős kokszképződéssel kell számolni, melynek következményei körülbelül 50 és 150 ezer kilométer között jelentkeznek. Mik ezek a következmények? Például teljesítménycsökkenés vagy egyenetlen alapjárat. Ráadásul a szívó oldali kokszosodás korábban nem volt jellemző a benzines motoroknál. Sőt ez a probléma fokozódik a környezetvédelmi normák miatt. Mivel lassan alakul ki, mire a tulajdonos észreveszi a problémát, addigra már biztosan kialakult a vastag kokszréteg.

Milyen előnyökkel jár a közvetlen benzinbefecskendezés?

A közvetlen benzinbefecskendezés előnyei közé sorolható, hogy segítségével javul a fogyasztás. Ez 10-20 százalékos javulást is jelenthet a szívócső-befecskendezéses motorokhoz képest. A fajlagos teljesítmény növekedése pedig körülbelül 10-15 százalék. Közvetlen benzinbefecskendezés során gyorsan párává alakul az égéstérbe kerülő tüzelőanyag. Az előnyök közé tartozik még, hogy a közvetlen benzinbefecskendezésnek köszönhetően megvalósítható a szegénykeverékes üzemmód, valamint növelhető a sűrítési viszony. A károsanyag-kibocsátásra is jó hatással van, hiszen nagy terhelés esetén nem kell nagyon bedúsítani a keveréket az alkatrészek védelme miatt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata