Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mik a közvetlen befecskendezésű kocsik előnyei?

Ford EcoBoost

Napjainkban gyakorlatilag nem létezik olyan jelentősebb gyártó, amelynek kínálatában ne lenne közvetlen benzinbefecskendezésű motor. Elárulunk minden fontos részletet a közvetlen benzinbefecskendezéssel kapcsolatban, továbbá arra is kitérünk, hogy milyen előnyökkel rendelkezik.

A szelepek közvetlenül az égéstérbe porlasztják az üzemanyagot

Nem véletlen, hogy a közvetlen befecskendezés egyeduralkodóvá is válhat az üzemanyag-ellátási rendszerek terén. Magyarországon a közvetlen benzinbefecskendezés először 1997-ben jelent meg a Mitsubishi motorjában. A direkt befecskendezésű benzinmotoroknak számos elnevezése ismert, például a Renault IDE, a Fiat JTS, a Ford EcoBoost és a Citroen Hpi jelölést alkalmaz. A gyártók jó néhány változatot készítenek, például egyszerű szívóüzemű, kompresszoros, turbós, turbó-kompresszoros verziókat. Közvetlen benzinbefecskendezés során a keverékképzés az égéstérben történik, vagyis a szelepek közvetlenül az égéstérbe porlasztják az üzemanyagot. Ehhez körülbelül 50-120 baros nyomás szükséges. Ráadásul léteznek olyan rendszerek, melyek 200 bar nyomásra lettek tervezve. Természetesen közvetlen benzinbefecskendezés esetén másfajta befecskendező-szelepek szükségesek, mint ha a szívócsőben történik a keverékképzés. Ezeknek a meghajtása áramkorlátozással történik. Azonban közvetlen benzinbefecskendezés esetén jelentős kokszképződéssel kell számolni, melynek következményei körülbelül 50 és 150 ezer kilométer között jelentkeznek. Mik ezek a következmények? Például teljesítménycsökkenés vagy egyenetlen alapjárat. Ráadásul a szívó oldali kokszosodás korábban nem volt jellemző a benzines motoroknál. Sőt ez a probléma fokozódik a környezetvédelmi normák miatt. Mivel lassan alakul ki, mire a tulajdonos észreveszi a problémát, addigra már biztosan kialakult a vastag kokszréteg.

Milyen előnyökkel jár a közvetlen benzinbefecskendezés?

A közvetlen benzinbefecskendezés előnyei közé sorolható, hogy segítségével javul a fogyasztás. Ez 10-20 százalékos javulást is jelenthet a szívócső-befecskendezéses motorokhoz képest. A fajlagos teljesítmény növekedése pedig körülbelül 10-15 százalék. Közvetlen benzinbefecskendezés során gyorsan párává alakul az égéstérbe kerülő tüzelőanyag. Az előnyök közé tartozik még, hogy a közvetlen benzinbefecskendezésnek köszönhetően megvalósítható a szegénykeverékes üzemmód, valamint növelhető a sűrítési viszony. A károsanyag-kibocsátásra is jó hatással van, hiszen nagy terhelés esetén nem kell nagyon bedúsítani a keveréket az alkatrészek védelme miatt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.