Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mi lesz az út szélén hagyott autóval?

Van az az eset, amikor – a mai telekommunikációs lehetőségek ellenére – az út szélén kell hagyni a meghibásodott autót, ami a tulajdonos számára nem csak fájdalmas, de költséges is lehet.

Mi van, ha vasárnap adja meg magát az autó?

Egy fontos eseményre – esküvő, temetés, randevú – igyekvő emberrel vasárnap is megeshet, hogy az autója az út szélére állítja. A járgány nem hajlandó sem előre, sem hátra egy métert sem megtenni, viszont nekünk mennünk kell a cél felé. Két város között egy főútvonalon, a senki földjén maradtunk a mozgásképtelen járgányunkkal, amit ott kell hagyni. Az ismert szabályok szerint kell kivilágítani, a vészjelző háromszöget mögötte elhelyezni és már lehet is stoppolni, vagy a mobilon segítséget kérni. Csakhogy vasárnap van, a szervizek zárva, egyébként sem tudjuk, hová is vitetnénk 100 kilométerre az ismert szerelőtől és szerviztől. Majd hétfőn intézkedünk.

Az útfenntartók nem szeretik az út szélén álldogáló kocsikat

Arra legyünk felkészülve, hogy a közutak fenntartói, legyen szó egyszerű főútvonalról, vagy autóútról, nem beszélve az autópályáról, nem szeretik az elhagyott járműveket. Ha nem gondoskodunk az elszállításukról időben, majd ők megteszik, és az nem lesz olcsó mulatság, mert a fenntartókkal „szerződéses viszonyban” lévő autómentők rendszerint messziről érkeznek és messzire is viszik az elhagyott autót, amiért vaskos számlát is állítanak ki. És akkor még ki lehet fizetni a következő fuvart is, immár a szervizbe. A helyes megoldás, hogy lehetőleg gyorsan találjunk szervizt és fuvareszközt az elakadt jármű elszállítására. Érdemes több autómentővel is tárgyalni, mert az árak nagy szóródást mutatnak. Az is megfontolás tárgyát képezheti, hogy akár messzebbre – a saját, jól ismert és megbízható szervizünkbe – is érdemes elszállíttatni a kocsit, (főleg, ha annak van autómentő szolgáltatása) mert a többlet fuvarköltség a javítási számlában, vagy az elvégzett munka minőségében megtérülhet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószervíz műhelyünk 2023.05.29.-én ZÁRVA tart. 2023.05.30-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata