Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mercedes-Benz eCitaro, a tisztább levegőért

Napjainkban a világ szinte összes nagy városában problémát jelent a levegő tisztaságának megőrzése. Az autókból és buszokból áradó szmog folyamatos egészségügyi kockázatot jelent a lakosság számára. A XXI. század közlekedése környezetkímélő megoldásokat követel, olyanokat, amelyek segítik a fenntartható fejlődés.

Az utasok kényelmét szemelőt tartva

A Mercedes-Benz eCitaro elnevezésű elektromos autóbusza konkrétan a levegő tisztaságának megőrzését hivatott elősegíteni. A hannoveri IAA kiállításon bemutatott autóbusz zéró károsanyag-kibocsátással működő jármű, így a bevezetőben említett fenntartható fejlődés tökéletes alappilléreként szállítja szerencsés utasait. Az eCitaro a sikeres városi autóbuszcsaládra, azaz a Citaro alapjaira épült, azonban néhány dologban eltér a már több mint 50 ezer darabszámban értékesített elődtől. Az első és talán legszembetűnőbb különbség a jármű megnövekedett magassága és a megerősített karosszéria. A jármű homlokfala megkapta Mercedes-Benz CityPilot önvezető autóbusz kétségkívül határozott vonalvezetésű külsejét. A szélvédő alatt elegáns fényszórók, valamit széltében elhelyezkedő krómcsíkok kaptak helyet. Az utastér befogadó képessége 88 fő, természetesen a tervezők figyeltek arra, hogy ez ne menjen a komfort rovására, hiszen a belső tér úgy is tágas tudott maradni, hogy mind a két oldalon dupla üléspárok kerültek beszerelésre. A széles lengőajtók kényelmes le- és felszállást tesznek lehetővé minden utas számára. A mozgássérültek, a második ajtónál beépített rámpa segítségével tudják igénybe venni a járművet, a középen kialakított nagy peronrésznek köszönhetően kerekesszékkel és babakocsival is kényelmesen el lehet férni. A busz egyébként végig alacsonypadlós. Alapfelszereltségébe tartoznak az utasok tájékoztatását szolgáló 29 colos monitorok, amelyeken a járatinformációk mellett egyéb videók lejátszására is van lehetőség.

Környezetbarát

Két, egyenként 125 kilowatt teljesítményű aszinkron motor biztosítja a jármű meghajtását, ezek a kerékagyak mellett, konkrétan a portáltengelynél kerültek beszerelésre. A mozgatáshoz szükséges energiát, lítiumionos akkumulátorok teremtik elő. Az alap kivitelű eCitarok hat ilyen akkumulátorral kerülnek felszerelésre, ezekből négy a busz hátsó részén, kettő pedig a tetőn kapott helyet. Mérések egybehangzó eredménye szerint a busz egy töltéssel minimum 150 kilométer megtételére képes, így a napi belvárosi tömegközlekedési távot akár egy töltéssel is teljesíteni tudja.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson