Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Lehet úgy tisztítani, hogy nincs feltöltve gázzal?

klímakapcsoló a kocsiban

Az autóklíma a kocsi egyik leghasznosabb kiegészítője. Általa télen-nyáron a számunkra legmegfelelőbb hőmérsékleten tarthatjuk az utastér hőmérsékletét. Ez nagyban javítja a komfortérzetünket, és a balesetmentes vezetés biztosításához is hozzájárul, a negyven fokos kánikulában ugyanis nagyban csökkenhet a reakcióidőnk. A klíma ugyanakkor idővel szennyeződhet, csökkenhet a hatásfoka, ráadásul kellemetlen szagokat is áraszthat. Ne hanyagoljuk el a karbantartását.

A klíma ellenőrzése

Az autók légkondicionálójának felülvizsgálata általában a tavasz kezdetekor, a nyári hónapokra való felkészítéskor kerül a figyelem középpontjába. A klímaberendezések évente, akár a hűtőközegük egytizedét is elveszíthetik, még akkor is, ha hibátlanul működnek. Sérülés esetén viszont ennél jóval többet, emiatt bizonyos idő után biztosan fel kell töltenünk a légkondicionáló rendszerét. A hűtőközeg mennyiségét könnyedén meg tudják mérni a szervizben, ha a megfelelő műszerrel nyomáspróbát végeznek. Ha alacsony az érték, akkor fel kell töltetnünk. Ha nem teljesen üres a klíma, akkor előbb le kell fejteni a régi hűtőközeget, csak ezután tölthető fel a rendszer. A gépjárművek légkondicionálója ideális táptalaj a káros mikroorganizmusok, a baktériumok és a gombák számára. Ezek megtelepedése esetén irritáló, büdös szagot áraszthat magából a rendszer használat során. Ez károsíthatja a nyálkahártyát, megfázásra emlékeztető tüneteket okozhat, de akár allergia vagy más légúti betegségek kialakulásában is szerepet játszhat. Ezek miatt legalább minden tavasszal érdemes a klíma ellenőrzését, majd szükség esetén tisztítását és feltöltését elvégeztetnünk. A nyomáspróba során feltárt esetleges problémákat először orvosolni kell. Semmi értelme a klímatisztításnak, ha nem működik rendesen a rendszer. A lerakódott szennyeződésekből áradó szagokat sokáig észre sem vesszük, azok általában a tavaszi első bekapcsoláskor okoznak kellemetlen meglepetéseket. Ha megoldódott a probléma, és a klíma hibátlanul működik, akkor nekiállhatunk az alapos klímatisztításnak.

Milyen klímatisztítási módokat alkalmazhatunk?

Az autó légkondicionáló berendezésének tisztítása több lehetséges módszerrel történhet. Az egyik eljárás a klímatisztító hab alkalmazását jelenti. Ebben az esetben a fertőtlenítő habot az elpárologtatóhoz juttatjuk, úgy, hogy a flakon csövét a bemeneti nyílással összekapcsoljuk. Ehhez kicsit körülményes ugyan hozzáférni, de a kárpit vagy a kesztyűtartó óvatos megbontásával elérhetővé válik. A hab folyékonnyá válik a rendszerben, amely lemossa a letapadt szennyeződéseket, eltávolítja a gombákat, baktériumokat, mikroorganizmusokat és megszünteti az irritáló és büdös szagokat. Másik megoldás lehet az ultrahangos tisztítás, amely során a klímaberendezés mellett az utasteret is fertőtleníthetjük. A leghatékonyabb módszernek azonban az ózonos tisztítást tartják. A nagy teljesítményű ózongenerátor, az utastérbe helyezve, vegyszerek, és minden káros anyag visszamaradása nélkül tudja húsz-harminc perc alatt elvégezni a teljes utastér és a klímarendszer fertőtlenítését. Vegyszerekre érzékenyek, allergiás reakciókat mutatók lehetőség szerint ezzel a módszerrel kezeltessék a klímát, de kisgyermekesek, vagy legyengült immunrendszerrel élők számára is ez tűnik a legbiztosabb megoldásnak. Évente egyszer érdemes elvégeztetnünk, megelőzve a súlyosabb helyzetek kialakulását. Az sem hátrány, ha megtehetjük, hogy egymás után több módszert is alkalmazunk, ekkor érhetjük el a legbiztosabb hatást.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata