Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Kitalálod, milyen autók piaca nőtt a legnagyobbat?

Plug-in hibrid Volvo a havas úton

Az autóiparban az a szép, hogy állandóan változik. Nincsenek kőbe vésett szabályok, amelyeket ne lenne érdemes legalább megfontolni. Bár lassú a folyamat, ezek a körülmények segítették a hálózatról tölthető hibridek elterjedését, amelyek napjainkban a leggyorsabban növekvő piaccal rendelkeznek.

A plug-in az új varázsszó

Hová tart az autóipar? Sokan sokfélét állítanak ezzel kapcsolatban. Van, aki szerint a benzines modelleknek sosem lesz valós riválisuk, más a hidrogénes, esetleg a gázos, megint más pedig az elektromos meghajtásra esküszik. Mindegyik típus mellett fel tudunk sorolni előnyöket, hátrányokat, ám az összképet kell nézni, ami a környezettudatosabb megoldások elé mutat. A kérdés viszont az, hogy milyen ütemezéssel juthatunk el például a dízelüzemű járművek teljes eltűnéséig, vagy a benzines motorok visszaszorításáig. Biztos, hogy évtizedes távlatokban kell gondolkozni, de a folyamat már elkezdődött, és visszafordíthatatlan. Ezt erősíti egy friss kutatás, amely szerint Európa jelentős piacait vizsgálva jelenleg a leggyorsabban a hálózatról tölthető hibridek népszerűsége nő. Hogy melyek ezek? Azok a hibrid járművek, amelyeket ugyebár belső égésű motor és újratölthető akkumulátor is hajt, ezek között pedig váltani lehet. Városon belül például az elektromos meghajtás az olcsóbb, hosszabb távra viszont továbbra is a benzines a nyerő. A két technológia kombinációja mellé járó „hálózatról tölthető”, angolul „plug-in” jelző pedig arra utal, hogy ezeket egyszerűen, a mindenki által ismert elektromos hálózatról is feltölthetjük.

Mindenhol nőnek a számok

A tanulmány az öt legnagyobb nemzeti autópiacot vizsgálta Európában, ezek Olaszországban, Nagy-Britanniában, Németországban, Spanyolországban és Franciaországban vannak. Fejlett, nyugati nemzetekről van tehát szó, értelemszerűen ezek előrébb tartanak, a társadalom anyagi helyzete könnyebben lehetővé teszi a modernebb technológiára váltást. Szóval ezeken a piacokon az év első három negyedévében 146 ezer plug-in hibrid kelt el, ami nem kevesebb, mint 316 százalékos növekedést jelent 2019 azonos időszakához képest. Hogy egyszerűbben fogalmazzunk: ahol az embereknek jut pénze autóvásárlásra, háromszor annyi plug-in hibrid fogyott, mint tavaly. Érdekesség, hogy a hálózatról nem tölthető hibridek is népszerűek, ezek azok a modellek, amelyeket az autó benzinmotorja tölt vissza menet közben. Az ilyenekből több fogyott, összesen 386 ezer darab, de ez „csak” 97 százalékos növekedés tavalyhoz viszonyítva. Ha a teljesen elektromos meghajtású kocsikat vizsgáljuk, akkor is nőnek a számok: az említett öt piacon 179 ezer fogyott, ez 121 százalékos növekedés 2019-hez képest.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata