Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

P0300-P0304 – minden rendben a gyújtással?

Gyújtáskábelek a kormány alatt

A rádióban hallható számot énekelve, vígan tekergetjük, a még alig – de azért jó pár éve – használt autónk kormányát, amikor hirtelen kivillan a motorhibát jelző ikon. Ajjaj! Mi tévők legyünk most? Nem, sajnos nem elég, ha halkabbra vesszük a rádiót és félreállunk, hiszen nem véletlenül jelez az jármű. Irány az autószerviz, ahol a diagnosztikai eszköz a fenti hibakódok egyikét adja ki (P0300-P0304). De mit is jelent ez? Az első négy henger valamelyike égéskimaradást érzékel.

Trafócsere? Ne már!

Kicsit világít a műszerfal? Sebaj. Kicsit nehezebben indul? De legalább megy. Kicsit többet fogyaszt, mint szokott? Majd kevesebbet használjuk. Sok hiba, amit nem szabad elkövetni. Sokba fog ez nekem kerülni? Már megint költenem kell az autóra? A nyaralás akkor kimarad az idén? Sok a kérdés, de nem szabad várni! Hosszútávon valójában azt eredményezheti a hiba, hogy nem indul az autó, így trafócserével lehet a problémát megoldani, ami egy rendkívül drága mulatság. Ebben az esetben lehet, hogy elmarad a nyaralás, bár egyébként is mivel menne az ember, ha nem megfelelő az autója műszaki állapota. Ennél is rosszabb eset, ha a nyaralás közben, főleg, ha külföldön történik valami az autóval, esetleg nem indul. Általában szerencsére nem a legrosszabb eshetőséggel kell számolnunk. Legtöbb esetben azzal indul a baj, hogy az autó gyújtásából kimarad egy henger. Ekkor viszont még érdemes megvizsgáltatnunk, mert lehet, hogy csak egy trafógyertya működése nem megfelelő, az is lehet, hogy valamelyik kábel sérült meg. Ezekben az esetekben viszont olcsóbban megúszhatjuk, ráadásul biztonságosabban közlekedhetünk a forgalomban.

Ne hagyjuk annyiban, ha felvillan a kijelzőn egy hibakód

Nagyjából az ezredforduló óta az autógyártók a törvényi előírásoknak megfelelően kötelesek bizonyos funkciókkal ellátni a motort irányító rendszereket. Így tudja az autónk jelezni, ha „szerinte” – pontosabban a motorirányító rendszer szerint – valami nem működik rendesen. A rendszer lényege, hogy az autóban fellépő hibák már akár akkor kezelhetőek legyenek, mielőtt nagyobb baj lenne. A legtöbb sofőr még észre sem veszi, hogy valami nem működik rendesen, az autóban lévő rendszer már akkor jelezhet. Persze a hiba már valóban fennáll, így mindenképpen orvosolni kell. Sokan esnek abba a hibába, hogy mivel az autó működésében nem érzékelhető komoly változás (könnyen indul, úttartása is jó stb.), halogatják a probléma megoldását. Nem éri meg, mert a kezdeti, szerencsés esetben csak pár ezer forintos javítás, a későbbiekben akár több százezer forintra is felszökhet. Tehát a feladat, ha nem értünk hozzá: azonnal elvinni az autót a szervizbe!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata