Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Kell félni az 1.6 HDI motoroktól?

1.6 hdi-s motorú Peugeot

Azok számára, akik sokat utaznak nagy távolságokra, saját pénzen, saját autóval, különösen fontos, hogy milyen motorral rendelkező gépjárművet választanak. Vajon milyen a megfelelő motor? Az alábbiakban a népszerű HDI-technológiát mutatjuk be. Foglalkozunk az előnyeivel és az 1.6 HDI motor jellemzőivel, továbbá meghibásodásának lehetséges okával. Vajon kell félni az 1.6 HDI motoroktól? Összefoglalónkból kiderül!

Mit érdemes tudni a HDI technológiáról?

A motor az autó erőforrása, mely meghajtja az autót. Gyakorlatilag a gépjármű szívét alkotja. Emiatt rendkívül fontos olyan autót választani, mely megbízható működést biztosító, egyszerűen karbantartható és alacsony fogyasztást biztosító motorral van ellátva. Sőt, használtautó-vásárlás során érdemes egy jó bevált motort választani és ahhoz keresni autót. Jó választásnak bizonyulhatnak a HDI dízelmotorok. A HDI (High-pressure Diesel Injection) dízelmotorok Common Rail közvetlen üzemanyag befecskendező rendszerrel vannak ellátva. Mi jellemzi a HDI dízelmotorokat? Általánosan elismert előnyeik közé tartozik a megbízhatóság, az akusztikai komfort, a rugalmasság, az alacsony fogyasztás, a nyomaték már az alsó fordulatokon, valamint az alacsony károsanyag-kibocsátás. A HDI-motorok első generációjának kiadására 1998-ban került sor. A HDI-eredetű motoroknál kétféle környezetvédelmi adalékanyag-rendszer lehet: AdBlue-rendszerű és FAP-folyadékos.

Mi jellemzi az 1.6 HDI motort? Mi okozhatja a meghibásodását?

A már említett, népszerű HDI dízelmotorok közé tartozik az 1.6 HDI közkedvelt, 1560 köbcentis motor, mely a Citroёn–Peugeot és a Ford fejlesztésével készült. Jó néhány autóban megtalálható, például a Citroёnekben, a Peugeot-kban, a Fordokban, a Suzukikban és a Minikben. Mi jellemzi az 1.6 HDI motort? Alacsony fogyasztás, megbízható működés, akusztikai komfort, alacsony károsanyag-kibocsátás és egyszerű karbantarthatóság. Ráadásul az 1.6 HDI motor rendkívül jól gyorsul és nagy nyomatékkal rendelkezik. Az 1.6 HDI motor még hidegen is viszonylag halk, a rezgések alig érezhetőek a váltókaron, illetve a kormányon. Hivatalosan 500 ezer kilométerre tervezték az 1.6 HDI motorokat. A hosszú élettartama érdekében figyelni kell arra, hogy csak üzemmelegen legyen hajtva és hagyni kell visszahűlni a motort. A népszerű motor meghibásodása leginkább az olajcsere hiánya miatt adódik. Kell félni az 1.6 HDI motoroktól? Nem kell félni az 1.6 HDI motoroktól, hiszen nem lehet róluk túl sok rosszat hallani, megbízhatóságuk az elhasználtság függvényében változik.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodás