Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Így lehelj életet a lemerült akkumulátorba

Akkumulátor töltése

Nem indul az autó? Lemerült az akkumulátor? Mit lehet kezdeni a lemerült akksival? Semmi esetre sem szabad kétségbe esni, hiszen van néhány módszer, melyekkel érdemes próbálkozni. Összegyűjtöttük, milyen módokon lehet erőt lehelni a lemerült akkumulátorba. Továbbá arra is kitérünk, hogy mi a teendő, ha gyakran merül le az akksi.

Nem szabad erőltetni az indítózást

Mitől merülhet le az akkumulátor? Számos oka lehet, például a bekapcsolva hagyott fényszóró, rádió vagy belső világítás. Továbbá az akkumulátor nem megfelelő karbantartása és a hideg időjárás is állhat a lemerülés mögött. Mindemellett pedig a leggyakoribb okok közé sorolható a használat hiánya, vagyis ha hosszabb ideje nem volt beindítva az autó. Mielőtt eláruljuk, hogy milyen módokkal érdemes próbálkozni, fontos megemlíteni, hogyha nem indul a motor, akkor nem szabad erőltetni. Vagyis tíz másodpercnél tovább nem szabad erőltetni az indítózást, illetve két kísérlet között célszerű várni egy percet. Most pedig következzenek a lehetőségek. Az akkumulátor életre keltésének legbiztosabb módja a bikázás. Ehhez csupán egy másik autóra és egy bikakábelre lesz szükség. Első lépésként minkét autóban le kell kapcsolni a gyújtást és az elektromos berendezéseket. Majd, a két akkumulátor megfelelő pólusait kell összekötni, először a pozitívot a pozitívval, majd a negatívat a negatívval. Ezt követően be kell indítani a működő autót és várni egy-két percet. Így a járó motorú autóból töltünk áramot a lemerült akkumulátorba. Az egy-két perc leteltét követően már meg lehet próbálkozni a beindítással. Az elindulás után érdemes minél többet menni az autóval, hogy töltődhessen az akkumulátor.

A legjobb megoldás a töltés, bár időigényes folyamat

Amennyiben az akkumulátor lemerülésekor nincs a közelben bikakábel vagy egy segítőkész autós, akkor szóba jöhet a betolás. Azonban ez a mód csak a kézi váltós autóknál működhet. Elméletben az is segíthet, ha meleg helyre kerül az akkumulátor. Természetesen ez nem minden esetben kivitelezhető, hiszen nem minden modell esetében egyszerű a kiszerelés. Ráadásul ez a módszer egyáltalán nem biztos, hogy eredményt hoz. A legjobb megoldás a töltés, melyhez csupán egy néhány ezer forintos töltőre és egy konnektorra lesz szükség. Ez a módszer nem alkalmazható azonnali megoldásként, hiszen az akkumulátor töltése akár több órát is igénybe vehet. Amennyiben gyakran merül le az akkumulátor, az annak a jele, hogy elöregedett és szükségessé vált a cseréje. Általánosságban elmondható, hogy az akkumulátorok maximum élettartama két-három év.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szo