Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Így lehelj életet a lemerült akkumulátorba

Akkumulátor töltése

Nem indul az autó? Lemerült az akkumulátor? Mit lehet kezdeni a lemerült akksival? Semmi esetre sem szabad kétségbe esni, hiszen van néhány módszer, melyekkel érdemes próbálkozni. Összegyűjtöttük, milyen módokon lehet erőt lehelni a lemerült akkumulátorba. Továbbá arra is kitérünk, hogy mi a teendő, ha gyakran merül le az akksi.

Nem szabad erőltetni az indítózást

Mitől merülhet le az akkumulátor? Számos oka lehet, például a bekapcsolva hagyott fényszóró, rádió vagy belső világítás. Továbbá az akkumulátor nem megfelelő karbantartása és a hideg időjárás is állhat a lemerülés mögött. Mindemellett pedig a leggyakoribb okok közé sorolható a használat hiánya, vagyis ha hosszabb ideje nem volt beindítva az autó. Mielőtt eláruljuk, hogy milyen módokkal érdemes próbálkozni, fontos megemlíteni, hogyha nem indul a motor, akkor nem szabad erőltetni. Vagyis tíz másodpercnél tovább nem szabad erőltetni az indítózást, illetve két kísérlet között célszerű várni egy percet. Most pedig következzenek a lehetőségek. Az akkumulátor életre keltésének legbiztosabb módja a bikázás. Ehhez csupán egy másik autóra és egy bikakábelre lesz szükség. Első lépésként minkét autóban le kell kapcsolni a gyújtást és az elektromos berendezéseket. Majd, a két akkumulátor megfelelő pólusait kell összekötni, először a pozitívot a pozitívval, majd a negatívat a negatívval. Ezt követően be kell indítani a működő autót és várni egy-két percet. Így a járó motorú autóból töltünk áramot a lemerült akkumulátorba. Az egy-két perc leteltét követően már meg lehet próbálkozni a beindítással. Az elindulás után érdemes minél többet menni az autóval, hogy töltődhessen az akkumulátor.

A legjobb megoldás a töltés, bár időigényes folyamat

Amennyiben az akkumulátor lemerülésekor nincs a közelben bikakábel vagy egy segítőkész autós, akkor szóba jöhet a betolás. Azonban ez a mód csak a kézi váltós autóknál működhet. Elméletben az is segíthet, ha meleg helyre kerül az akkumulátor. Természetesen ez nem minden esetben kivitelezhető, hiszen nem minden modell esetében egyszerű a kiszerelés. Ráadásul ez a módszer egyáltalán nem biztos, hogy eredményt hoz. A legjobb megoldás a töltés, melyhez csupán egy néhány ezer forintos töltőre és egy konnektorra lesz szükség. Ez a módszer nem alkalmazható azonnali megoldásként, hiszen az akkumulátor töltése akár több órát is igénybe vehet. Amennyiben gyakran merül le az akkumulátor, az annak a jele, hogy elöregedett és szükségessé vált a cseréje. Általánosságban elmondható, hogy az akkumulátorok maximum élettartama két-három év.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata