Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Jelek, amik arra utalnak, hogy ön egy rossz sofőr

Minden egyes ember, aki a Földön él azt hiszi magáról, hogy jó sofőr, viszont ez nem feltétlenül van így, hiszen mivel manapság egyre több autó jár az utakon, egyre több a forgalmi dugó és az emberek is egyre türelmetlenebbek lesznek. Rengeteg tehát a rossz sofőr odakint, akik miatt nap mint nap balesetek következnek be, ezért ha a következő hibák önre is vonatkoznak, akkor itt az ideje változtatni még mielőtt valakinek komoly baja esik.

A parkolás

Ha nem parkol szépen, a szabályok szerint, akkor ez udvariatlanság másokkal szemben, hiszen a rosszul parkolt autó akár sérülést is okozhat mások gépkocsiján, ezért mindig nézze meg többször is a helyet ahová parkolni készül és mérje be, hogy valóban befér-e a kinézett helyre. Az is súlyos hiba lehet, ha állandóan a tengelykapcsolón van a lába. Ne tartsa tehát lenyomva a tengelykapcsolót csak akkor, ha valóban sebességet vált, ráadásul szükség is lehet még arra a lábra, arról nem is beszélve, hogy a tengelykapcsoló is elfárad egy idő után. A másik jele annak, hogy valaki rossz sofőr, ha hirtelen fékez. A hirtelen fékezés azt jelenti, hogy nagy sebességgel haladva tövig lenyomja a féket úgy, hogy a hátulsó utasok bevágják a fejüket az első ülésbe. Rendkívül zavaró jelenség. A keze se legyen soha a sebességváltó fölött csak akkor, ha valóban sebességváltás előtt áll. Sokan úgy gondolják, hogy a hirtelen sebességváltással meg tudják oldani a veszélyeket, viszont az igazság az, hogy a veszélyt igazán elhárítani csak a pedálokkal és a kormánnyal lehet.

Durva vezetés

A kormánykerék hibás fogása is komoly probléma, ne fogja csak egy kézzel a kormányt, hanem inkább úgy tartsa, hogy az öné legyen a teljes irányítás, és főleg ne tegye a kezét a kormánykerék belsejére, mert ha így tesz és egy baleset esetén beindulnak a légzsákok, akkor megsérülhet a keze. A durva vezetés sem kifizetődő, főleg nem hideg időben, hiszen olyankor a motor nincs megfelelően kenve. Ha túlságosan közel merészkedik valakihez, az is súlyos hiba lehet, hiszen megeshet, hogy nem tud majd idejében reagálni, ezért nyugodjon meg, semmi nem múlik azon az 1-2 percen, amit nyerne, és ne kövessen senkit túl közelről. Ha rossz a megfigyelő képessége az sem jelent jót, hiszen vannak dolgok, amiket a tapasztalt és jó sofőrök egy szempillantás alatt észrevesznek, viszont ha ön az egyértelmű dolgokra sem figyel fel, akkor itt az ideje ezen változtatni.

 

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata