Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Jelek, amik arra utalnak, hogy ön egy rossz sofőr

Minden egyes ember, aki a Földön él azt hiszi magáról, hogy jó sofőr, viszont ez nem feltétlenül van így, hiszen mivel manapság egyre több autó jár az utakon, egyre több a forgalmi dugó és az emberek is egyre türelmetlenebbek lesznek. Rengeteg tehát a rossz sofőr odakint, akik miatt nap mint nap balesetek következnek be, ezért ha a következő hibák önre is vonatkoznak, akkor itt az ideje változtatni még mielőtt valakinek komoly baja esik.

A parkolás

Ha nem parkol szépen, a szabályok szerint, akkor ez udvariatlanság másokkal szemben, hiszen a rosszul parkolt autó akár sérülést is okozhat mások gépkocsiján, ezért mindig nézze meg többször is a helyet ahová parkolni készül és mérje be, hogy valóban befér-e a kinézett helyre. Az is súlyos hiba lehet, ha állandóan a tengelykapcsolón van a lába. Ne tartsa tehát lenyomva a tengelykapcsolót csak akkor, ha valóban sebességet vált, ráadásul szükség is lehet még arra a lábra, arról nem is beszélve, hogy a tengelykapcsoló is elfárad egy idő után. A másik jele annak, hogy valaki rossz sofőr, ha hirtelen fékez. A hirtelen fékezés azt jelenti, hogy nagy sebességgel haladva tövig lenyomja a féket úgy, hogy a hátulsó utasok bevágják a fejüket az első ülésbe. Rendkívül zavaró jelenség. A keze se legyen soha a sebességváltó fölött csak akkor, ha valóban sebességváltás előtt áll. Sokan úgy gondolják, hogy a hirtelen sebességváltással meg tudják oldani a veszélyeket, viszont az igazság az, hogy a veszélyt igazán elhárítani csak a pedálokkal és a kormánnyal lehet.

Durva vezetés

A kormánykerék hibás fogása is komoly probléma, ne fogja csak egy kézzel a kormányt, hanem inkább úgy tartsa, hogy az öné legyen a teljes irányítás, és főleg ne tegye a kezét a kormánykerék belsejére, mert ha így tesz és egy baleset esetén beindulnak a légzsákok, akkor megsérülhet a keze. A durva vezetés sem kifizetődő, főleg nem hideg időben, hiszen olyankor a motor nincs megfelelően kenve. Ha túlságosan közel merészkedik valakihez, az is súlyos hiba lehet, hiszen megeshet, hogy nem tud majd idejében reagálni, ezért nyugodjon meg, semmi nem múlik azon az 1-2 percen, amit nyerne, és ne kövessen senkit túl közelről. Ha rossz a megfigyelő képessége az sem jelent jót, hiszen vannak dolgok, amiket a tapasztalt és jó sofőrök egy szempillantás alatt észrevesznek, viszont ha ön az egyértelmű dolgokra sem figyel fel, akkor itt az ideje ezen változtatni.

 

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.