fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan vezessünk, amikor útlezárások vannak?

Hogyha az ember autóval közlekedik, akkor sajnos néha elkerülhetetlen problémákba ütközhet. Ezek közül a legkellemetlenebb természetesen az, amikor valamilyen műszaki hiba lép fel, és az ember leragad az út szélén.

Miben segíthet a GPS?

Ilyenkor néha meg lehet oldani a problémát (már hogyha az ember egy kicsit ért is hozzá), viszont az is gyakran előfordul, hogy segítséget kell hívni. Hogyha ilyen jellegű problémákról van szó, akkor az teljes mértékben szabotálhatja az autózásunkat. Vannak azonban olyan jellegű problémák is, amelyek bár akadályozzák az előrehaladást, mégsem ássák alá teljesen az útvonaltervünket. Itt olyan dolgokra kell gondolni, mint például az útlezárás. Hogyha erre kerül sor, akkor az sajnos kellemetlenséget fog okozni, viszont, ha számítunk rá, akkor ki is lehet kerülni. A legújabb GPS berendezésekben ugyanis van olyan opció, hogy előre figyelmeztet az ilyenekre. Sajnos ez csak a fizetős fajtáknál van, azonban nagyon jó, hogyha rendelkezünk vele, mert a segítségével más útvonalat tudunk tervezni, és így el lehet kerülni a lezárt utakat. Sokszor nem telik olyan sok időbe, hogyha csak az elterelések után megyünk, sokszor viszont órákat is csúszhatunk vele.

Mit tegyünk, ha nincs ilyen berendezésünk?

Ha az az eset áll fenn, hogy nem rendelkezünk ilyen fajta GPS berendezéssel, akkor más lehetőség is van, hogy előre értesülhessünk a javítási munkálatokról. Ilyenkor érdemes vezetés közben a helyi rádiót hallgatni, mert itt gyakran bemondják, hogy hol vannak az elakadások, és hogy melyik útvonalat érdemes választani az előre eltervezett helyett. Az ilyen fajta munkálatok szerencsére nem vesznek fel túl sok időt, így lehet, hogy a visszafele vezető útvonalon már nem lezárásokkal, hanem egy teljesen feljavított úttal fogunk találkozni. Akárhogyan is állunk a dolgokhoz, fontos, hogy számításba vegyünk, hogy lehetnek ilyen kellemetlenségek, főleg a tavaszi és a nyár végi időszakokban. Amikor nem kell szélsőséges időjárással számolni (vagyis túl meleggel, vagy túl hideggel), a munkások általában olyankor javítják az utakat, és ilyenkor van a legtöbb megrendelés is. Azonban arra is lehet példa, hogy a munkálatok teljesen leállnak az esőzések, vagy más váratlan események következtében. Ilyenkor pedig egy kis időbe telik, amíg újra elkezdődnek. Hogyha sokat járunk az illető útvonalon, akkor mindenképpen megéri előre érdeklődni, hogy mik a várható fejlemények.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata