Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan vezessünk, amikor útlezárások vannak?

Hogyha az ember autóval közlekedik, akkor sajnos néha elkerülhetetlen problémákba ütközhet. Ezek közül a legkellemetlenebb természetesen az, amikor valamilyen műszaki hiba lép fel, és az ember leragad az út szélén.

Miben segíthet a GPS?

Ilyenkor néha meg lehet oldani a problémát (már hogyha az ember egy kicsit ért is hozzá), viszont az is gyakran előfordul, hogy segítséget kell hívni. Hogyha ilyen jellegű problémákról van szó, akkor az teljes mértékben szabotálhatja az autózásunkat. Vannak azonban olyan jellegű problémák is, amelyek bár akadályozzák az előrehaladást, mégsem ássák alá teljesen az útvonaltervünket. Itt olyan dolgokra kell gondolni, mint például az útlezárás. Hogyha erre kerül sor, akkor az sajnos kellemetlenséget fog okozni, viszont, ha számítunk rá, akkor ki is lehet kerülni. A legújabb GPS berendezésekben ugyanis van olyan opció, hogy előre figyelmeztet az ilyenekre. Sajnos ez csak a fizetős fajtáknál van, azonban nagyon jó, hogyha rendelkezünk vele, mert a segítségével más útvonalat tudunk tervezni, és így el lehet kerülni a lezárt utakat. Sokszor nem telik olyan sok időbe, hogyha csak az elterelések után megyünk, sokszor viszont órákat is csúszhatunk vele.

Mit tegyünk, ha nincs ilyen berendezésünk?

Ha az az eset áll fenn, hogy nem rendelkezünk ilyen fajta GPS berendezéssel, akkor más lehetőség is van, hogy előre értesülhessünk a javítási munkálatokról. Ilyenkor érdemes vezetés közben a helyi rádiót hallgatni, mert itt gyakran bemondják, hogy hol vannak az elakadások, és hogy melyik útvonalat érdemes választani az előre eltervezett helyett. Az ilyen fajta munkálatok szerencsére nem vesznek fel túl sok időt, így lehet, hogy a visszafele vezető útvonalon már nem lezárásokkal, hanem egy teljesen feljavított úttal fogunk találkozni. Akárhogyan is állunk a dolgokhoz, fontos, hogy számításba vegyünk, hogy lehetnek ilyen kellemetlenségek, főleg a tavaszi és a nyár végi időszakokban. Amikor nem kell szélsőséges időjárással számolni (vagyis túl meleggel, vagy túl hideggel), a munkások általában olyankor javítják az utakat, és ilyenkor van a legtöbb megrendelés is. Azonban arra is lehet példa, hogy a munkálatok teljesen leállnak az esőzések, vagy más váratlan események következtében. Ilyenkor pedig egy kis időbe telik, amíg újra elkezdődnek. Hogyha sokat járunk az illető útvonalon, akkor mindenképpen megéri előre érdeklődni, hogy mik a várható fejlemények.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata