Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan vezess ködben, vagy esőben?

A legtöbb ember, aki sofőrkönyvet kap, tisztában van a vezetés szabályaival és rutinjával, ráadásul még alkalmazni is tudja ezeket. Azonban amikor szélsőséges időjárási viszonyok következnek be (vagyis túl éles napsütés, hó, eső, vagy köd), akkor már másabb a helyzet, ugyanis hogyha a körülmények megváltoznak, már rögtön más fajta rutinosságra van szükség.

Előzetes felkészülések

Hogyha már elkerülhetetlen az, hogy utaznunk kelljen szélsőséges időjárási viszonyok közepette, akkor mindent meg kell tennünk, és felkészülnünk rá, hogy a lehető legjobban kiküszöböljük majd. Az első és legfontosabb ezek közül az ablaktörlő ellenőrzése lesz. Hogyha ez nem funkcionál megfelelően, akkor feltétlenül intézkednünk kell, hogy egy hozzá értő ember mihamarabb orvosolja a problémát. Ebbe az is beletartozik, hogy a törlőkön levő gumifelületet kicseréli, hogyha az elkopott, mert ellenkező esetben karcolja az ablakot. Első hallásra lehet, hogy túlaggódásnak tűnnek ezek a dolgok, viszont hogyha valaki hosszabb útra megy, mindenképpen jó, hogyha figyelembe veszi, hogy akár eső, vagy vihar is kialakulhat éppen akkor, amikor föltétlenül el kell jutnia valahová, és nem lesz más megoldás, csak az, hogy vezessen. Fontos, hogy mindenki gondoljon ezekre a dolgokra, még akkor is, hogyha úgy érzi, vele nem történhet meg a baj. Ugyanis, még abban az esetben is, hogyha nem ő a hibás, történhetnek balesetek, és egy ilyen jelentéktelennek tűnő apróság abban a helyzetben még életeket is menthet (vagy törhet össze)…

Stratégiák

Az esőben, vagy viharban való vezetéskor tehát a legjobb, hogyha az előzőekben elhangzott jó tanácsokat fogadjuk meg, és a szerint cselekszünk. Hogyha így teszünk, – és természetesen nagyon óvatosan és előrelátóan vezetünk – akkor már nem rajtunk fog múlni a potenciális baleset, vagy veszélyhelyzet kialakulása, és ezzel egyben máris felére csökkentjük az esélyeit. Ezen kívül a legokosabb dolog, amit tehetünk, hogyha esőzésben, vagy ködben kell vezetnünk, hogy a lehető leglassabban haladunk, és minden egyes, az útvonalra vonatkozó közlekedési szabályt betartunk. Ha mindezek mellett arra is figyelünk, hogy, – ha csak lehet – hosszú fénnyel közlekedjünk, akkor már minden sokkal egyszerűbb lesz. Azonban ennek a dolgoknak a sikeres kimeneteléhez még az is hozzátartozik, hogy a másik fél is ugyanígy gondolkozzon és cselekedjen, ráadásul mindenkinek nagy figyelmet kell fordítania arra is, hogy amikor szükség van rá, a kellő pillanatban átváltson hosszú fényről rövidre, hogy a vele szembe jövő sofőr se vakuljon el.

 

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű v