Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan vezess ködben, vagy esőben?

A legtöbb ember, aki sofőrkönyvet kap, tisztában van a vezetés szabályaival és rutinjával, ráadásul még alkalmazni is tudja ezeket. Azonban amikor szélsőséges időjárási viszonyok következnek be (vagyis túl éles napsütés, hó, eső, vagy köd), akkor már másabb a helyzet, ugyanis hogyha a körülmények megváltoznak, már rögtön más fajta rutinosságra van szükség.

Előzetes felkészülések

Hogyha már elkerülhetetlen az, hogy utaznunk kelljen szélsőséges időjárási viszonyok közepette, akkor mindent meg kell tennünk, és felkészülnünk rá, hogy a lehető legjobban kiküszöböljük majd. Az első és legfontosabb ezek közül az ablaktörlő ellenőrzése lesz. Hogyha ez nem funkcionál megfelelően, akkor feltétlenül intézkednünk kell, hogy egy hozzá értő ember mihamarabb orvosolja a problémát. Ebbe az is beletartozik, hogy a törlőkön levő gumifelületet kicseréli, hogyha az elkopott, mert ellenkező esetben karcolja az ablakot. Első hallásra lehet, hogy túlaggódásnak tűnnek ezek a dolgok, viszont hogyha valaki hosszabb útra megy, mindenképpen jó, hogyha figyelembe veszi, hogy akár eső, vagy vihar is kialakulhat éppen akkor, amikor föltétlenül el kell jutnia valahová, és nem lesz más megoldás, csak az, hogy vezessen. Fontos, hogy mindenki gondoljon ezekre a dolgokra, még akkor is, hogyha úgy érzi, vele nem történhet meg a baj. Ugyanis, még abban az esetben is, hogyha nem ő a hibás, történhetnek balesetek, és egy ilyen jelentéktelennek tűnő apróság abban a helyzetben még életeket is menthet (vagy törhet össze)…

Stratégiák

Az esőben, vagy viharban való vezetéskor tehát a legjobb, hogyha az előzőekben elhangzott jó tanácsokat fogadjuk meg, és a szerint cselekszünk. Hogyha így teszünk, – és természetesen nagyon óvatosan és előrelátóan vezetünk – akkor már nem rajtunk fog múlni a potenciális baleset, vagy veszélyhelyzet kialakulása, és ezzel egyben máris felére csökkentjük az esélyeit. Ezen kívül a legokosabb dolog, amit tehetünk, hogyha esőzésben, vagy ködben kell vezetnünk, hogy a lehető leglassabban haladunk, és minden egyes, az útvonalra vonatkozó közlekedési szabályt betartunk. Ha mindezek mellett arra is figyelünk, hogy, – ha csak lehet – hosszú fénnyel közlekedjünk, akkor már minden sokkal egyszerűbb lesz. Azonban ennek a dolgoknak a sikeres kimeneteléhez még az is hozzátartozik, hogy a másik fél is ugyanígy gondolkozzon és cselekedjen, ráadásul mindenkinek nagy figyelmet kell fordítania arra is, hogy amikor szükség van rá, a kellő pillanatban átváltson hosszú fényről rövidre, hogy a vele szembe jövő sofőr se vakuljon el.

 

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata