Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Itt a tavasz, eljött a klímatisztítás ideje!

Autóklíma kapcsolója

Megvan a téli szezon utáni első klímahasználat az autóban? Kicsit áporodott szag, a vágyottnál jóval mérsékeltebb hűtési hajlam, és még furcsa hanghatások is társulnak a fentiek tekintetében közel sem kielégítő „dermesztő” funkcióhoz. De vajon mi csinálja azt a jellegzetes, orrfacsaró bukét? Cseppet sincs jó hírünk, ugyanis a bűzölgő élményt a légkondi párologtató rendszerében maradó nedvesség koszos közegében elszaporodó bacik, gombák és egyéb mikroorganizmusok okozzák. Kiábrándító! Éppen ezért itt a tavasz, eljött a klímatisztítás ideje. Ne sokat hezitálj rajta!

Hogy is van ez, hogy kerülnek oda a kórokozók?

Ha végig követjük a működési metódust, kapásból érteni fogod. A hideg hőcserélő blokk a műszerfal alatt található. Namármost ebbe az egységbe áramlik be a kinti meleg levegő, itt történik a hűtési ügymenet, és innen fog kikerülni az utastérbe a már kellemesen hűvös temperatúra. A frigó üzem következtében viszont, nyilvánvalóan, lecsapódik a pára, aminek egy része kifolyik a verdánk alá. Igen, ez lesz az a tócsa, amit egy-egy perzselő nyári napon már biztos te is sokszor szemrevételeztél, esetleg szagolgattál is, hogy meggyőződj róla, tisztán vízbázisú-e a folyomány. Idáig nem is lenne gond, de a pára egy része a párologtató modulban marad, és az ottani sötét, nedves miliő sajnos táptalaja a nem vágyott paraziták számára, amik a ventilátorok áramoltató hatására bizony kikerülnek az autó belső szférájába is. Így kellő odafigyelés és óvatosság hiányában számos egészségi problémának tehetjük ki magunkat és utasainkat is. Hogy ezt elkerüljük, nem árt, ha megjegyezzük, hogy csakúgy, mint az autó egyéb komponensei, a klíma is időszakos szervizelést igényel, aminek a tökéletes időzítése igazából a használati dömpinget megelőző tavaszi szezon.

Milyen klímatisztítási és fertőtlenítési megoldások léteznek?

  • Klímaszervizes ózonos fertőtlenítés
  • Klímaszervizes ultrahangos sterilizálás
  • Sűrített levegős direkt csírátlanítás
  • Aeroszolok
  • Habképző készítmények
  • Füstbombák

Az autóklímád hosszú élettartama és optimális üzemmódja érdekében itt hagyunk egy tuti tippet, amit, ha lelkiismeretesen alkalmazol, az autód légkondicionáló berendezése egyszerűen imádni fog: télen is kapcsold be 2-3 hetente néhány percre! Ezzel hatékonyan csökkenthető a gázszivárgás eshetősége, illetve a gumitömítések kiszáradása is meggátolható. Nem mellesleg amúgy, a klíma a párát is sokkal hamarabb leszárítja a szélvédőről, így abszolút indokolt a folyamatos és nem csupán a nyárra korlátozott használat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata