fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Így készítsd fel a kocsidat nyárra

Autó a nyári napfényben

A nyári felkészítés kapcsán a legtöbb autósnak valószínűleg a nyári abroncsok jutnak az eszébe. Azonban ezen kívül számos alkatrész akad még, amiket érdemes megvizsgálni, kellő szakértelem híján pedig szervizre vagy szerelőre bízni a felkészítést. A meleg idő beköszöntével például kellemetlenül érhet minket, ha egyszer csak elszáll a klíma a kocsiban, így ajánlott ezt a rendszert is átnézetni, tisztíttatni, szükség esetén pedig feltöltetni. Ugyanígy fontos részét képezi még az átvizsgálásnak a munkafolyadékok (motorolaj, fékfolyadék stb.) szintjének, állapotának ellenőrzése. Amit házilag is könnyedén is ellenőrizhetsz az az ablakmosó folyadék szintje, ablaktörlő lapátok állapota – ezek is elengedhetetlenek, nyáron rengeteg bogár lepheti el a szélvédőt és a nagy záporokban is jól jöhetnek.

Az utastér legyen tiszta és hűvös

Nyáron természetesen hamarabb érzékeljük, hogy milyen jó is, ha van légkondi az autónkban. A klíma és az őt kiegészítő pollenszűrő megakadályozzák, hogy vírusok, baktériumok, továbbá egyéb mikroorganizmusok kerüljenek az utastérbe. Fontos legalább évente egyszer beiktatni egy autóklíma tisztítást és pollenszűrő cserét, hogy távol tartsuk a kórokozókat, polleneket, és hűvös utastérrel biztosítsuk a komfortot a kánikulában. A klíma ózonos tisztításával nem csak a kényelmünket növelhetjük, de a biztonságosabb vezetést is biztosíthatjuk, ugyanis az apró mikroorganizmusok miatt zavaró lehet a folyamatos tüsszögés, köhécselés, ráadásul sokkal fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak is lehetünk miattuk. Ahogy már említettük, a pollenszűrőt sem szabad elhanyagolni! Gyanús jele lehet a szűrő eltömődésének, ha a zivataros, nyári esős időben a szokásostól eltérően gyakran, intenzíven párásodik a szélvédő, illetve a többi üveg.

Gondoskodj az autó biztonságáról és a sajátodéról is

A nyári időszakban többet utazunk, nyaralunk – habár a koronavírus okozta helyzet miatt most inkább csak belföldön. Ám ha jobban belegondolunk, Magyarországon belül is elég nagy távolságok vannak, és nem is kell olyan sokat autózni, rövidebb úton is bármi adódhat a kocsinkkal. Így tehát, ha minden eshetőségre fel szeretnél készülni, javasolt Bosch Autó Assistance biztosítást kötni, melyet szervizünkben, akár fizikai kontaktus nélkül, online is megtehetsz. A szolgáltatásnak éves díja van, és lehet külön csak belföldre, illetve teljes Európára érvényes szerződést kötni. Ez könnyen kihúzhat minket a csávából váratlan esemény során, mivel az autó bármilyen jellegű meghibásodása esetén értünk jönnek a helyszínre a legközelebbi autószervizből, s a helyszínen orvosolják a problémát, szükség esetén pedig elviszik megjavítani a kocsinkat. A biztosításnak köszönhetően akár még csereautót is igényelhetsz.

Nem csak télen kell az akkumulátorra figyelni

Az autó nyári felkészítése kapcsán az akkumulátor nem igazán szokott eszébe jutni az autótulajdonosoknak. Pedig erről sem szabad megfeledkezni, hiszen a hideg évszakban nagy terhelés, igénybevétel éri az alkatrészt. Élettartama számos tényezőtől függ, nem mindegy például, hogy a panel melletti szabadtéri parkolóban tartjuk, netán egy fűtött garázsban, továbbá az sem, hogy a télen mennyit pihentetjük, beindítjuk-e hetente egyszer legalább. Sok állás során az autó üres fogyasztásától függően akár még le is merülhet az akksi. Aki rendelkezik hozzá megfelelő műszerrel, otthon is könnyedén ellenőrizheti a töltöttséget, ellenkező esetben bármely szerelő meg tudja vizsgálni az alkatrész állapotát.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata