Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Így készítsd fel a kocsidat nyárra

Autó a nyári napfényben

A nyári felkészítés kapcsán a legtöbb autósnak valószínűleg a nyári abroncsok jutnak az eszébe. Azonban ezen kívül számos alkatrész akad még, amiket érdemes megvizsgálni, kellő szakértelem híján pedig szervizre vagy szerelőre bízni a felkészítést. A meleg idő beköszöntével például kellemetlenül érhet minket, ha egyszer csak elszáll a klíma a kocsiban, így ajánlott ezt a rendszert is átnézetni, tisztíttatni, szükség esetén pedig feltöltetni. Ugyanígy fontos részét képezi még az átvizsgálásnak a munkafolyadékok (motorolaj, fékfolyadék stb.) szintjének, állapotának ellenőrzése. Amit házilag is könnyedén is ellenőrizhetsz az az ablakmosó folyadék szintje, ablaktörlő lapátok állapota – ezek is elengedhetetlenek, nyáron rengeteg bogár lepheti el a szélvédőt és a nagy záporokban is jól jöhetnek.

Az utastér legyen tiszta és hűvös

Nyáron természetesen hamarabb érzékeljük, hogy milyen jó is, ha van légkondi az autónkban. A klíma és az őt kiegészítő pollenszűrő megakadályozzák, hogy vírusok, baktériumok, továbbá egyéb mikroorganizmusok kerüljenek az utastérbe. Fontos legalább évente egyszer beiktatni egy autóklíma tisztítást és pollenszűrő cserét, hogy távol tartsuk a kórokozókat, polleneket, és hűvös utastérrel biztosítsuk a komfortot a kánikulában. A klíma ózonos tisztításával nem csak a kényelmünket növelhetjük, de a biztonságosabb vezetést is biztosíthatjuk, ugyanis az apró mikroorganizmusok miatt zavaró lehet a folyamatos tüsszögés, köhécselés, ráadásul sokkal fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak is lehetünk miattuk. Ahogy már említettük, a pollenszűrőt sem szabad elhanyagolni! Gyanús jele lehet a szűrő eltömődésének, ha a zivataros, nyári esős időben a szokásostól eltérően gyakran, intenzíven párásodik a szélvédő, illetve a többi üveg.

Gondoskodj az autó biztonságáról és a sajátodéról is

A nyári időszakban többet utazunk, nyaralunk – habár a koronavírus okozta helyzet miatt most inkább csak belföldön. Ám ha jobban belegondolunk, Magyarországon belül is elég nagy távolságok vannak, és nem is kell olyan sokat autózni, rövidebb úton is bármi adódhat a kocsinkkal. Így tehát, ha minden eshetőségre fel szeretnél készülni, javasolt Bosch Autó Assistance biztosítást kötni, melyet szervizünkben, akár fizikai kontaktus nélkül, online is megtehetsz. A szolgáltatásnak éves díja van, és lehet külön csak belföldre, illetve teljes Európára érvényes szerződést kötni. Ez könnyen kihúzhat minket a csávából váratlan esemény során, mivel az autó bármilyen jellegű meghibásodása esetén értünk jönnek a helyszínre a legközelebbi autószervizből, s a helyszínen orvosolják a problémát, szükség esetén pedig elviszik megjavítani a kocsinkat. A biztosításnak köszönhetően akár még csereautót is igényelhetsz.

Nem csak télen kell az akkumulátorra figyelni

Az autó nyári felkészítése kapcsán az akkumulátor nem igazán szokott eszébe jutni az autótulajdonosoknak. Pedig erről sem szabad megfeledkezni, hiszen a hideg évszakban nagy terhelés, igénybevétel éri az alkatrészt. Élettartama számos tényezőtől függ, nem mindegy például, hogy a panel melletti szabadtéri parkolóban tartjuk, netán egy fűtött garázsban, továbbá az sem, hogy a télen mennyit pihentetjük, beindítjuk-e hetente egyszer legalább. Sok állás során az autó üres fogyasztásától függően akár még le is merülhet az akksi. Aki rendelkezik hozzá megfelelő műszerrel, otthon is könnyedén ellenőrizheti a töltöttséget, ellenkező esetben bármely szerelő meg tudja vizsgálni az alkatrész állapotát.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata