Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Honnan tudhatjuk, hogy meghibásodott a motor?

A motorhiba leggyakoribb jele, hogy kigyullad a műszerfalon az figyelmeztető lámpácska. Ha megáll a motor és az újraindítása lehetetlen, vagy valami füstöl, folyik, bűzlik, furcsa hangok jönnek a motorháztető alól. A motor hibája sok jelből felismerhető, a műszerfal jelzésén kívül. Ezek alapján a legfontosabb azt megállapítani, hogy szabad-e tovább hajtani, vagy inkább a helyszínen kell a segítségre várni. A mai, korszerű autók gyakran saját maguk helyezik a motort takarékos üzemmódba, amivel csak a legközelebbi autószervizig szabad menni. Egy jó autószerelő tapasztalatai alapján gyorsan megállapíthatja mi lehet a hiba. Ma már az autószerelők komputeres diagnosztikával, hibakód alapján keresik és javítják a hibák többségét.

Mégis mit lehet a helyszínen kideríteni?

Az autóból kiáramló füstből például ki lehet deríteni, mi ég, vagy mi valami rosszul ég jól a motorban. A sűrű fekete füst azt jelzi, hogy a motor rosszul égeti az üzemanyagot, tehát valószínűleg a befecskendezéssel lehet baj. A kék füst már nagy gondról árulkodik. Az olaj égésére utal, és az olaj csak nagyobb baj esetén kerülhet a hengerekbe, mint ahogy a hűtőfolyadék is, amelyre a fehér füstből lehet következtetni. A két utóbbi esetben ne hajtsunk tovább a kocsival, még a autószervizbe sem.

Ha folyadékfoltok vannak az autó alatt

Először állapítsuk meg, hogy a miénk-e, aztán, hogy mi csöpög. Ha hűtővízről van szó és a folt elhanyagolható méretű, meg lehet próbálni pótolni a hiányt, tömítő anyagot önteni a rendszerbe, ami elzárja a kisebb réseket. Olajfolt esetén ellenőrizzük az olajszintet, és ha rendben van, mehetünk haza, de minél előbb a autószervizbe. Fékfolyadéktól eredő folt észlelése után azonnal autómentőért lehet telefonálni.

Ha furcsa zajokat hallunk a motorháztető alól

Esetleg valami füstül is, vagy rossz szagot érzünk, először vizsgáljuk meg, mi ég, mi füstöl. Ha kábelek, vagy valamilyen alkatrész, akkor ne menjünk tovább. Ugyanez vonatkozik a szokatlan zajokra, főleg az erős fémes hangok esetén érdemes azonnal kikapcsolni a motort. A leggyakoribb ilyenkor valamilyen csapágyhiba, de ezt a helyszínen lehetetlen megállapítani. Egyes égett szagok jellemzőek a féktárcsa, vagy a kuplungtárcsa meghibásodására. Ezekkel sem szabad tovább hajtani. Ilyen és hasonló esetekre a legjobb megoldás a kedvező árú Utazás biztosítás, már 3000 forinttól, 1 éven keresztül mindig rendelkezésünkre áll!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata