Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Honnan tudhatjuk, hogy meghibásodott a motor?

A motorhiba leggyakoribb jele, hogy kigyullad a műszerfalon az figyelmeztető lámpácska. Ha megáll a motor és az újraindítása lehetetlen, vagy valami füstöl, folyik, bűzlik, furcsa hangok jönnek a motorháztető alól. A motor hibája sok jelből felismerhető, a műszerfal jelzésén kívül. Ezek alapján a legfontosabb azt megállapítani, hogy szabad-e tovább hajtani, vagy inkább a helyszínen kell a segítségre várni. A mai, korszerű autók gyakran saját maguk helyezik a motort takarékos üzemmódba, amivel csak a legközelebbi autószervizig szabad menni. Egy jó autószerelő tapasztalatai alapján gyorsan megállapíthatja mi lehet a hiba. Ma már az autószerelők komputeres diagnosztikával, hibakód alapján keresik és javítják a hibák többségét.

Mégis mit lehet a helyszínen kideríteni?

Az autóból kiáramló füstből például ki lehet deríteni, mi ég, vagy mi valami rosszul ég jól a motorban. A sűrű fekete füst azt jelzi, hogy a motor rosszul égeti az üzemanyagot, tehát valószínűleg a befecskendezéssel lehet baj. A kék füst már nagy gondról árulkodik. Az olaj égésére utal, és az olaj csak nagyobb baj esetén kerülhet a hengerekbe, mint ahogy a hűtőfolyadék is, amelyre a fehér füstből lehet következtetni. A két utóbbi esetben ne hajtsunk tovább a kocsival, még a autószervizbe sem.

Ha folyadékfoltok vannak az autó alatt

Először állapítsuk meg, hogy a miénk-e, aztán, hogy mi csöpög. Ha hűtővízről van szó és a folt elhanyagolható méretű, meg lehet próbálni pótolni a hiányt, tömítő anyagot önteni a rendszerbe, ami elzárja a kisebb réseket. Olajfolt esetén ellenőrizzük az olajszintet, és ha rendben van, mehetünk haza, de minél előbb a autószervizbe. Fékfolyadéktól eredő folt észlelése után azonnal autómentőért lehet telefonálni.

Ha furcsa zajokat hallunk a motorháztető alól

Esetleg valami füstül is, vagy rossz szagot érzünk, először vizsgáljuk meg, mi ég, mi füstöl. Ha kábelek, vagy valamilyen alkatrész, akkor ne menjünk tovább. Ugyanez vonatkozik a szokatlan zajokra, főleg az erős fémes hangok esetén érdemes azonnal kikapcsolni a motort. A leggyakoribb ilyenkor valamilyen csapágyhiba, de ezt a helyszínen lehetetlen megállapítani. Egyes égett szagok jellemzőek a féktárcsa, vagy a kuplungtárcsa meghibásodására. Ezekkel sem szabad tovább hajtani. Ilyen és hasonló esetekre a legjobb megoldás a kedvező árú Utazás biztosítás, már 3000 forinttól, 1 éven keresztül mindig rendelkezésünkre áll!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műsze