Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan töltsük az autóakkumulátort biztonságosan?

Gyakran hangzik el a kérdés: mikor kell akkumulátort tölteni és milyen töltővel? Jó tudni milyen típusú és milyen idős akkumulátor van az autónkban. A nyitható cellás akkumulátorokat tölthetjük hagyományos töltőkkel is, ahol csupán az áramerősséget tudjuk állítani. A zártrendszerű akkumulátorok töltése viszont csak és kizárólag vezérlőegységgel ellátott töltővel történhet, hisz itt a töltő áram és a feszültség is korlátozva van. Ha ezekhez az akkumulátorokhoz hagyományos töltőket használnánk, rövid időn belül teljesen használhatatlanná válnának.

Mikor kell tölteni az autó akkuját?

Természetesen, amennyiben az autónk gyakori használatban van az akkumulátor töltésére nincsen szükség. A gyakori használat a napi, vagy heti legalább 30-50 perc használatot fedi. Ilyen esetekben csak akkor van szükségünk az akku töltésére, amennyiben valamilyen eszközt rajta hagyunk, és ez lemeríti, vagy ha már több mint két hete áll a járművünk. Oda kell figyelni az akkunkra akkor is, ha gyakran vezetünk éjszaka, rossz időjárásban, hisz ilyenkor a gépkocsi fényszórója, ablaktörlője és fűtőkészlete több energiát vehet fel az akkumulátorból, és a generátor sem tudja ezt pótolni.

Tőltés házilag

Az akkumulátor töltését otthon és szerelőműhelyben egyaránt végezhetjük. Amennyiben olyan töltőnk van, amely automatikusan kikapcsolódik, amikor az akku teljesen feltöltődik, szerencsénk van, hisz így könnyen el tudjuk kerülni a túltöltést. Amennyiben más töltőnk van, nagyon oda kell figyelni, hogy áramtalanítsuk a töltőt, mielőtt levesszük a csipeszeket és újra bekötjük az akku kábeleit. Ha már töltés után sem tartja meg a feszültséget, hát eljött a csere ideje. Keresse fel autószervizünket és akkumulátor boltunkat Szegeden és cserélje kedvező áron autóakkuját.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.