Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan kerülhetjük el a gondot a részecsketisztítóval?

A korszerű dízelmotorok egyik fontos, a környezetszennyezést mérséklő alkatrésze a részecsketisztító, amit a DPF vagy a FAP rövidítésekkel szoktak jelölni. A részecskeszűrő statikus része egy idő után a kiszűrt részecskékkel telítődik, amitől úgy lehet megtisztítani, hogy nagyon magas, 600 C fok körüli hőmérsékleten kiégetjük. Erre az autó komputere figyelmezteti a vezetőt és ilyenkor egyenleges sebességgel kellene, lassabban hajtani a kocsit. A motor ilyenkor több gázolajat fogyaszt és az olaj is károsodhat, aminek az a következménye, hogy gyakrabban kell cserélni. Időszerű az olajcsere 10-12 ezer kilométerenként sem. Még akkor is, ha az ilyen motorokhoz ajánlott speciális olajat használjuk.

Hogyan növelhető a részecskeszűrő élettartama?

Az egyszerű, de természetesen pont ezért nehezen kivitelezhető megoldás: a vezetési szokások módosítása. Ez több dolgot jelent. Az első: ne hajtsuk túl a motort. A káros, szennyező részecskék a legnagyobb mennyiségben az autó erős gyorsításakor keletkeznek, amikor a vezérlés nagy mennyiségű üzemanyagot fecskendez az adagolóba. Ugyanilyen kedvezőtlen hatással van a tisztítóra, ha rövid távon használjuk az autónkat, amikor nincs ideje a motornak a kellő hőmérsékleten működnie. Hasonlóan rossz hatása van a dugókban álldogálásnak. Ha el akarjuk kerülni a autószervizbe járást az DPF vagy a FAP miatt, akkor – akárhogy kerülgetjük – a legjobb megoldás az életmód változtatása. Az autók úgy lettek tervezve, hogy hosszabb távon, nagyobb fordulatszámon működjenek hatékonyan. Állandó városi cirkálás kapcsán várjuk autószervizünkben autója részecskeszűrőjének tisztítására.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.