Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan induljunk el hosszú útra kocsival?

Azok az emberek, akik frissen szerezték meg a sofőrkönyvüket, az elején még biztosan nem fognak hosszú útra vállalkozni. Azonban ahogy telik az idő, és az ember megszokja, hogyan is zajlanak a vezetési folyamatok, egészen addig, amíg rutinszerűvé válnak, már bevállalják a hosszabb utakat is.

Óvintézkedések

Hogyha valaki úgy dönt, hogy bevállalja a hosszabb vezetést is, akkor legelső körben fel kell készülnie minden eshetőségre. Nagyon sok kellemetlen dolog becsúszhat, ami miatt nem lesz majd zökkenőmentes az utazás. Sőt, arra is rengeteg példa van, hogy az egészet elrontja egyetlen kis műszaki hiba, amely korlátozza az autó használatát. Hogyha ez a veszély fennáll, akkor mindenképpen jobb, hogyha a nagy utazások előtt ellenőriztetjük, hogy az autó minden alkatrésze kitűnően funkcionál-e. Azonban nem csak ez az egyetlen dolog, amire figyelnünk kell. Számítanunk kell ugyanis arra is, hogy nem mindenhol lesz lehetőségünk üzemanyagot vásárolni, vagy hogyha igen, lehet, hogy sokkal drágább lesz, mint a mi országunkban. Éppen ezért, az indulás előtt mindenképpen nézzük meg az árakat, és tankoljuk tele a kocsit abban az esetben, hogyha olyan helyre készülünk, ahol erre nem biztos, hogy lesz lehetőségünk. Az itallal és az étellel is ugyanez a helyzet. Tanácsos, hogyha minél többet magunkkal viszünk arra az esetre, hogyha valahol leragadnánk, vagy esetleg nem lenne üzlet a közelben. Bár első hallásra egy kicsit bizarrnak tűnhet, fontos, hogy gondoskodjunk ezekről a dolgokról, mert könnyen megtörténhet az is, hogy az életünket mentik meg…

Mit tegyünk, ha baj van?

Most, hogy láthattuk, hogyan kell felkészülni a hosszabb utazásokra, fontos számolnunk azzal az eshetőséggel is, hogy mi van akkor, hogyha még mindezek ellenére is bekövetkezik egy olyan probléma, amire nem tudtunk felkészülni. Ebben az esetben nem elég, hogyha hátradőlünk, és segítségre várunk, fontos, hogy tegyünk is valamit mindezért. A legjobb, hogyha ebben az esetben külső segítséghez fordulunk. Hogyha van nálunk telefon, és még jel is van, akkor könnyű a dolog, mert csak egy autómentőt, vagy hozzáértő ismerőst kell hívni, aki segíteni tud, hogy megjavítsa, vagy elvontassa a kocsit. Hogyha azonban nincs jel, vagy valamiért nincs nálunk telefon, akkor másfajta módszerekhez kell folyamodnunk: az arra jövő kocsisoktól kell segítséget kérnünk. Hogyha tényleg nincs más választás, akkor ez a módszer is sikerülni szokott, viszont ez sokkal több időt és utánajárást vesz igénybe, amelyekben az ember egy hosszú út, vagy nyaralás során nem biztos, hogy bővelkedik.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata