Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan induljunk el hosszú útra kocsival?

Azok az emberek, akik frissen szerezték meg a sofőrkönyvüket, az elején még biztosan nem fognak hosszú útra vállalkozni. Azonban ahogy telik az idő, és az ember megszokja, hogyan is zajlanak a vezetési folyamatok, egészen addig, amíg rutinszerűvé válnak, már bevállalják a hosszabb utakat is.

Óvintézkedések

Hogyha valaki úgy dönt, hogy bevállalja a hosszabb vezetést is, akkor legelső körben fel kell készülnie minden eshetőségre. Nagyon sok kellemetlen dolog becsúszhat, ami miatt nem lesz majd zökkenőmentes az utazás. Sőt, arra is rengeteg példa van, hogy az egészet elrontja egyetlen kis műszaki hiba, amely korlátozza az autó használatát. Hogyha ez a veszély fennáll, akkor mindenképpen jobb, hogyha a nagy utazások előtt ellenőriztetjük, hogy az autó minden alkatrésze kitűnően funkcionál-e. Azonban nem csak ez az egyetlen dolog, amire figyelnünk kell. Számítanunk kell ugyanis arra is, hogy nem mindenhol lesz lehetőségünk üzemanyagot vásárolni, vagy hogyha igen, lehet, hogy sokkal drágább lesz, mint a mi országunkban. Éppen ezért, az indulás előtt mindenképpen nézzük meg az árakat, és tankoljuk tele a kocsit abban az esetben, hogyha olyan helyre készülünk, ahol erre nem biztos, hogy lesz lehetőségünk. Az itallal és az étellel is ugyanez a helyzet. Tanácsos, hogyha minél többet magunkkal viszünk arra az esetre, hogyha valahol leragadnánk, vagy esetleg nem lenne üzlet a közelben. Bár első hallásra egy kicsit bizarrnak tűnhet, fontos, hogy gondoskodjunk ezekről a dolgokról, mert könnyen megtörténhet az is, hogy az életünket mentik meg…

Mit tegyünk, ha baj van?

Most, hogy láthattuk, hogyan kell felkészülni a hosszabb utazásokra, fontos számolnunk azzal az eshetőséggel is, hogy mi van akkor, hogyha még mindezek ellenére is bekövetkezik egy olyan probléma, amire nem tudtunk felkészülni. Ebben az esetben nem elég, hogyha hátradőlünk, és segítségre várunk, fontos, hogy tegyünk is valamit mindezért. A legjobb, hogyha ebben az esetben külső segítséghez fordulunk. Hogyha van nálunk telefon, és még jel is van, akkor könnyű a dolog, mert csak egy autómentőt, vagy hozzáértő ismerőst kell hívni, aki segíteni tud, hogy megjavítsa, vagy elvontassa a kocsit. Hogyha azonban nincs jel, vagy valamiért nincs nálunk telefon, akkor másfajta módszerekhez kell folyamodnunk: az arra jövő kocsisoktól kell segítséget kérnünk. Hogyha tényleg nincs más választás, akkor ez a módszer is sikerülni szokott, viszont ez sokkal több időt és utánajárást vesz igénybe, amelyekben az ember egy hosszú út, vagy nyaralás során nem biztos, hogy bővelkedik.