fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan induljunk el hosszú útra kocsival?

Azok az emberek, akik frissen szerezték meg a sofőrkönyvüket, az elején még biztosan nem fognak hosszú útra vállalkozni. Azonban ahogy telik az idő, és az ember megszokja, hogyan is zajlanak a vezetési folyamatok, egészen addig, amíg rutinszerűvé válnak, már bevállalják a hosszabb utakat is.

Óvintézkedések

Hogyha valaki úgy dönt, hogy bevállalja a hosszabb vezetést is, akkor legelső körben fel kell készülnie minden eshetőségre. Nagyon sok kellemetlen dolog becsúszhat, ami miatt nem lesz majd zökkenőmentes az utazás. Sőt, arra is rengeteg példa van, hogy az egészet elrontja egyetlen kis műszaki hiba, amely korlátozza az autó használatát. Hogyha ez a veszély fennáll, akkor mindenképpen jobb, hogyha a nagy utazások előtt ellenőriztetjük, hogy az autó minden alkatrésze kitűnően funkcionál-e. Azonban nem csak ez az egyetlen dolog, amire figyelnünk kell. Számítanunk kell ugyanis arra is, hogy nem mindenhol lesz lehetőségünk üzemanyagot vásárolni, vagy hogyha igen, lehet, hogy sokkal drágább lesz, mint a mi országunkban. Éppen ezért, az indulás előtt mindenképpen nézzük meg az árakat, és tankoljuk tele a kocsit abban az esetben, hogyha olyan helyre készülünk, ahol erre nem biztos, hogy lesz lehetőségünk. Az itallal és az étellel is ugyanez a helyzet. Tanácsos, hogyha minél többet magunkkal viszünk arra az esetre, hogyha valahol leragadnánk, vagy esetleg nem lenne üzlet a közelben. Bár első hallásra egy kicsit bizarrnak tűnhet, fontos, hogy gondoskodjunk ezekről a dolgokról, mert könnyen megtörténhet az is, hogy az életünket mentik meg…

Mit tegyünk, ha baj van?

Most, hogy láthattuk, hogyan kell felkészülni a hosszabb utazásokra, fontos számolnunk azzal az eshetőséggel is, hogy mi van akkor, hogyha még mindezek ellenére is bekövetkezik egy olyan probléma, amire nem tudtunk felkészülni. Ebben az esetben nem elég, hogyha hátradőlünk, és segítségre várunk, fontos, hogy tegyünk is valamit mindezért. A legjobb, hogyha ebben az esetben külső segítséghez fordulunk. Hogyha van nálunk telefon, és még jel is van, akkor könnyű a dolog, mert csak egy autómentőt, vagy hozzáértő ismerőst kell hívni, aki segíteni tud, hogy megjavítsa, vagy elvontassa a kocsit. Hogyha azonban nincs jel, vagy valamiért nincs nálunk telefon, akkor másfajta módszerekhez kell folyamodnunk: az arra jövő kocsisoktól kell segítséget kérnünk. Hogyha tényleg nincs más választás, akkor ez a módszer is sikerülni szokott, viszont ez sokkal több időt és utánajárást vesz igénybe, amelyekben az ember egy hosszú út, vagy nyaralás során nem biztos, hogy bővelkedik.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata