Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hasznos tanácsok a hosszú utakra

A hosszú távú vezetés nagyon veszélyes, és az órákon át tartó út rendkívül unalmas is. Fontos, hogy az ilyen helyzetekben, végig éberek maradjunk.

Kerüljük a túlzott fáradtságot a hosszú utak során

A hosszú utaknál a legnagyobb veszélyt a fáradtság jelenti, ami a balesetek 20%-ánál legtöbbször a hibás. Ez csökkenti a vezető figyelmét, és a járművet nem kezeli biztonságosan. Egyes felmérések szerint a fáradtság, ugyanolyan nagy százalékban veszélyes, mint a 0,05-ös véralkoholszint, amit törvényileg írnak elő. A fáradtsággal nem vesszük észre a fellépő veszélyeket, sokkal lassabban reagálunk minden helyzetre. A kimerültség nagyon komoly probléma, és ez alól senki sem mentes, a hosszú utak során mindenkit elér. A több órás utazás, éjszaka, vagy rossz időjárási viszonyok közt, még előbb elfáradhatunk. Először is a hosszú utazást megelőzően érdemes tervet készíteni. Ismernünk kell az útvonalat, így spórolhatunk az időnkkel. Tervezzünk több pihenőhelyet, többet, mint amennyi szükséges, így biztosra mehetünk. Érdemes elkerülni az időpontra érkezést, így nem kell rohanni, ami kapkodós vezetést eredményezne. Nézzük át az autónkat, növeljük a gumiabroncsokban lévő nyomást, mivel a sokáig nagy sebességgel való haladás meg fogja terhelni. 

Ajánlatos vezetési technikák a hosszú utakra

Útközben fontos figyelmet fordítanunk a vezetési technikákra, mint például a helyes testtartás. A lábfejnek megfelelő távolságra kell lenni a pedáloktól, a csuklónak kényelmes szögben muszáj illeszkednie a kormánykerékre, valamint a vállunk érintse az üléseket. Érdemes napszemüveget is magunkkal vinni az útra, így védelmet nyújthatunk a szemünknek, biztosíthatjuk a tökéletes látást. Ezek mellett viseljünk kényelmes ruhát. Igyunk sok vizet, az alkoholt pedig teljesen kerüljük el. Legyenek nálunk gyümölcsök, vagy gabonafélék, melyek szintén segítenek az éberségünk megtartásához. Kerüljük a zsíros ételeket. Csak könnyű ételeket fogyasszunk. Ajánlatos kétóránként megállni kicsit, sétáljunk, és végezzünk nyújtásokat. A több rövidebb szünet, sokkal jobb, mintha egyszer állnánk meg hosszabb időre. Az ásítozás már egy jele a fáradtságnak, ezek mellett, ha nem emlékszünk az elmúlt néhány másodpercre, vagy homályos látást észlelünk, ne hagyjuk figyelmen kívül. Ezek a jelek felett, semmiképp sem szabad elsiklanunk. A rádió hallgatás hasznos lehet a hosszú utak során, hisz ezzel aktívabbak lehetünk. A friss és kissé hűvös levegő is segíthet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata