Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan navigáljon a leghatékonyabban?

Hogyha az ember hosszabb útra indul az autójával, akkor mindenképpen előre kell gondolkoznia. Szükség van pár dolog elintézésére ahhoz, hogy minden a sínen legyen, és ne érjék az embert bonyodalmak az út során. Éppen ezért, mielőtt elindulnánk, mindenképpen ellenőriztessük le az autó állapotát, és szerezzünk be minden olyan eszközt, amelyre szükségünk lehet.

Melyek a szükséges eszközök?

Ezek az eszközök általában minden autóban megtalálhatók, nekünk csak az a dolgunk, hogy ellenőrizzük, hogy tényleg megvannak-e, és amennyiben valami hiányzik, szerezzük be még a nagy út előtt. Ha ezt megtesszük, akkor sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat. Legelőször is azt nézzük meg, hogy rendben vannak-e a folyadékok. A legfontosabbak ezek közül a motorolaj, a fékolaj, és az ablaktörlő folyadékok. Amennyiben ezek mind megfelelő mennyiségben vannak az autóban, áttérhetünk a komfortosságunkat szolgáló tényezőkre. Ezek is nagyon fontosak az utazás során, mert sokat segítenek a dolgok leegyszerűsítésében. A GPS berendezéssel például sokkal egyszerűbben eljuthat akárhová, és nem kell megállnia út közben, hogy térképet nézegessen. Ezért ez a legfontosabb kütyü, amelyet mindenképpen megéri használni az utazások alatt. A második ilyen pedig a balesetrögzítő kamera. Hogyha az ember hosszabb útra megy, főleg külföldre, akkor tanácsos beszereznie egy ilyent, mert ez sokat segíthet neki a körülmények tisztázásában, hogyha balesetről, vagy koccanásról lenne szó.

Hogyan használjon GPS-t?

Azonban a balesetrögzítő kameránál sokkal fontosabb a GPS. De mint minden másnak, ennek az eszköznek a helyes használatának is megvannak a maga kritériumai. Hogyha az ember hatékonyan szeretné alkalmazni, akkor nem elég, hogyha letölt egy ingyenes térképet az internetről, hanem célszerű, hogyha inkább vásárol egy olyant, amely biztos, hogy aktuális. Ugyanis gyakran megtörténik, hogy a régi, ingyenes térképek hiányosak, vagy félrevezetőek, és ez nagyon rosszul tud jönni, hogyha éppen egy idegen város kellős közepén kell megtalálnunk valamit. Amit még megfogadhat mindezekkel kapcsolatban, hogy célszerű, ha nem csak képi, hanem hangbeli utasításokat is állítunk rajta, mert így nem vonja el a figyelmünket a vezetésről az, hogy a képernyőt kell néznünk, hogy hol is járunk éppen. Hogyha megfogadja ezeket a tanácsokat, akkor sokkal egyszerűbb lesz majd az utazása.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata