Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan ellenőrizze a gyerekülést használat előtt

A legutóbbi kutatások azt mutatják, hogy a szülők 90%-a legalább egy hibát elkövet, amikor a gyerekülés beszereléséről van szó. Manapság vannak olyan gyerekülések, amelyek piros és zöld fényekkel jelzik, hogy jó helyen áll-e gyerekülés és helyesen be van-e kötve, viszont még így is rengeteg szülő követ el hibát, amikor a gyerekülés helyes beállításáról van szó. A gyerekülés viszont mindig megfelelően kell álljon, mert ha ez nem így van, akkor az veszélyes is lehet.

Túl sok gyerek ül az első ülésen, pedig nem szabadna

Észrevehető hogy szinte minden iskolai napon rengeteg gyerek ül az első ülésen, amikor az az előírás, hogy 12 éves korig csak hátul ülhetnek gyerekek. A gyerekülés hibás beállítása bekövetkezhet a beállításkor, vagy amikor az egyik autóból átteszi a gyerekülést a másikba, esetleg amikor egy szülő beülteti gyerekét a gyerekülésbe és ezáltal elmozdul. Bármilyen lazaság a biztonsági övön lehetővé teszi a gyerek mozgását az autóban, főleg egy esetleges ütközés alkalmával. A gyerekülés akár a gyerek hibájából is elmozdulhat, ha ki tudja szabadítani egyik karját és játszani tud a biztonsági övvel. Négy éves korukig a gyerekek a hátsó ülésen kell ülniük egy beépített hámmal.

Mindig ellenőrizze, hogy megfelelően áll a gyerekülés

A hét-tizenkét éves korosztálynak egy felnőtt biztonsági övvel ellátott segédszéket vagy autósülést kell használnia. Az is megeshet, hogy a gyerek kinőtte a gyerekülést, ezt pedig úgy tudja meghatározni, hogy megnézi, hogy a gyerek tud-e háttal ülni a hátsó ülésen, hogy meghajlik-e a térde az ülés szélénél, valamint hogy a biztonsági öv a válla közepén halad át és nem a nyakánál. Ne használja az autósülés fejtámláját a gyerekülés rögzítéséhez, a támlát el kell távolítani az útból, hogy a gyerekülés kényelmesen beférjen és illeszkedjen a hátsó üléshez. Ellenőrizze, hogy a biztonsági öv a gyermekülésen át a megfelelő szögben áll és nincs kicsavarodva, és azt is nézze meg, hogy elég szorosan fogja-e az öv a gyereket. Ha megnyomja az ülést, és a gyerekülés elmozdul, akkor még mindig van igazítani való. Ha hámmal ellátott gyerekülést használ, akkor bizonyosodjon meg róla, hogy a gyerek ruhái jól álljanak, amikor beül az autóba. Nagyon fontos tehát, hogy a gyerekülés mindig a legjobb pozícióban legyen, hiszen a legfőbb mindig a gyerekek biztonsága kell, hogy legyen, ezt pedig csak a szilárd, szoros gyereküléssel lehet biztosítani.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata