Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan ellenőrizze a gyerekülést használat előtt

A legutóbbi kutatások azt mutatják, hogy a szülők 90%-a legalább egy hibát elkövet, amikor a gyerekülés beszereléséről van szó. Manapság vannak olyan gyerekülések, amelyek piros és zöld fényekkel jelzik, hogy jó helyen áll-e gyerekülés és helyesen be van-e kötve, viszont még így is rengeteg szülő követ el hibát, amikor a gyerekülés helyes beállításáról van szó. A gyerekülés viszont mindig megfelelően kell álljon, mert ha ez nem így van, akkor az veszélyes is lehet.

Túl sok gyerek ül az első ülésen, pedig nem szabadna

Észrevehető hogy szinte minden iskolai napon rengeteg gyerek ül az első ülésen, amikor az az előírás, hogy 12 éves korig csak hátul ülhetnek gyerekek. A gyerekülés hibás beállítása bekövetkezhet a beállításkor, vagy amikor az egyik autóból átteszi a gyerekülést a másikba, esetleg amikor egy szülő beülteti gyerekét a gyerekülésbe és ezáltal elmozdul. Bármilyen lazaság a biztonsági övön lehetővé teszi a gyerek mozgását az autóban, főleg egy esetleges ütközés alkalmával. A gyerekülés akár a gyerek hibájából is elmozdulhat, ha ki tudja szabadítani egyik karját és játszani tud a biztonsági övvel. Négy éves korukig a gyerekek a hátsó ülésen kell ülniük egy beépített hámmal.

Mindig ellenőrizze, hogy megfelelően áll a gyerekülés

A hét-tizenkét éves korosztálynak egy felnőtt biztonsági övvel ellátott segédszéket vagy autósülést kell használnia. Az is megeshet, hogy a gyerek kinőtte a gyerekülést, ezt pedig úgy tudja meghatározni, hogy megnézi, hogy a gyerek tud-e háttal ülni a hátsó ülésen, hogy meghajlik-e a térde az ülés szélénél, valamint hogy a biztonsági öv a válla közepén halad át és nem a nyakánál. Ne használja az autósülés fejtámláját a gyerekülés rögzítéséhez, a támlát el kell távolítani az útból, hogy a gyerekülés kényelmesen beférjen és illeszkedjen a hátsó üléshez. Ellenőrizze, hogy a biztonsági öv a gyermekülésen át a megfelelő szögben áll és nincs kicsavarodva, és azt is nézze meg, hogy elég szorosan fogja-e az öv a gyereket. Ha megnyomja az ülést, és a gyerekülés elmozdul, akkor még mindig van igazítani való. Ha hámmal ellátott gyerekülést használ, akkor bizonyosodjon meg róla, hogy a gyerek ruhái jól álljanak, amikor beül az autóba. Nagyon fontos tehát, hogy a gyerekülés mindig a legjobb pozícióban legyen, hiszen a legfőbb mindig a gyerekek biztonsága kell, hogy legyen, ezt pedig csak a szilárd, szoros gyereküléssel lehet biztosítani.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.