Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan induljon hosszú útra házi kedvencével?

Nagyon sokan tartanak kutyát, vagy macskát abból a célból, hogy úgy érezzék: egy négylábú társ, barát van mellettük. Ez természetesen azzal jár, hogy a kirándulásokra meg a nyaralásokra őket is el kell vinni, mégpedig a lehető legbiztonságosabb és legkomfortosabb módon.

Hogyha autóval utazunk…

A legtöbben manapság autóval indulnak útnak. Ez a lehető legkényelmesebb megoldás, mert az ember akkor és ott áll meg, ahol, és amikor csak akar. Hogyha pedig ez így van, akkor azt jelenti, hogy nem kell alkalmazkodjon semmilyen menetrendhez. Hogyha egy kisállat is az autóban van, akkor ez még jobb döntés, hiszen neki többször van szüksége egy kis szünetre, amikor kiszállhat az autóból, és mozoghat egy kicsit. Azonban, tanácsos, hogyha az állatkának is megvan a külön helye a kocsiban, ugyanúgy, mint a többi más utasnak. A legjobb, hogyha ez nem az ülésen van, hanem hátul (már hogyha tágas, ablakos csomagtéttel rendelkezünk. Hogyha csak lehet, ide ültessük a kutyát, vagy macskát. Hogyha van pont erre a célra kifejlesztett kisállat hordozónk, akkor tegyük be azt, de hogyha nem, akkor is nagyon kell vigyáznunk arra, hogy ne eshessen rá a többi csomag, mert ez nagyon veszélyes lehet. Hogyha pedig nem fér el hátul, akkor vagy a hordozó mellett kell döntenünk, vagy pedig folyton figyelni kell, hogy az állatka ne csúszkáljon az utazás közben, mert nagyon könnyen rosszul lehet. Vannak azonban olyanok is, akik nagyon jól bírják az utazás megpróbáltatásait, és semmi gond nincs ezekkel a dolgokkal. Viszont azt is ki kell tapasztalni, úgyhogy mindenképpen jobb, hogyha már az elejétől fogva óvatosan bánunk a kedvenceinkkel.

Hogyha más járművel mennénk…

Az autón kívül azonban létezik még másfajta jármű is, amelyet az emberek szívesen igénybe vesznek, amikor utazásról, vagy nyaralásról van szó. Fontos tudni, hogy ezek mindegyikének eltérő szabályzatai vannak arra vonatkozóan, hogy hogyan szállíthatjuk a kisállatainkat. Általában azokra az állatkákra nem vonatkozik megkötés, amelyek elférnek az ölünkben is, azonban a nagyobbakat általában már ketrecben kell szállítani. Mielőtt az ember útnak indulna, mindenképpen előre meg kell néznie, hogy pontosan mit is ír a szabályzat. Valamint arra is kell figyelni, hogy mindig gondoskodjunk arról, hogy ne csak magunknak, hanem az állatkának is vásároljunk jegyet. Általában ezek nem túl drágák, viszont hogyha nem vesszük meg, akkor az büntetést von maga után, ami viszont sokkal többe fog kerülni, mintha jegyet vettünk volna.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata