Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan induljon hosszú útra házi kedvencével?

Nagyon sokan tartanak kutyát, vagy macskát abból a célból, hogy úgy érezzék: egy négylábú társ, barát van mellettük. Ez természetesen azzal jár, hogy a kirándulásokra meg a nyaralásokra őket is el kell vinni, mégpedig a lehető legbiztonságosabb és legkomfortosabb módon.

Hogyha autóval utazunk…

A legtöbben manapság autóval indulnak útnak. Ez a lehető legkényelmesebb megoldás, mert az ember akkor és ott áll meg, ahol, és amikor csak akar. Hogyha pedig ez így van, akkor azt jelenti, hogy nem kell alkalmazkodjon semmilyen menetrendhez. Hogyha egy kisállat is az autóban van, akkor ez még jobb döntés, hiszen neki többször van szüksége egy kis szünetre, amikor kiszállhat az autóból, és mozoghat egy kicsit. Azonban, tanácsos, hogyha az állatkának is megvan a külön helye a kocsiban, ugyanúgy, mint a többi más utasnak. A legjobb, hogyha ez nem az ülésen van, hanem hátul (már hogyha tágas, ablakos csomagtéttel rendelkezünk. Hogyha csak lehet, ide ültessük a kutyát, vagy macskát. Hogyha van pont erre a célra kifejlesztett kisállat hordozónk, akkor tegyük be azt, de hogyha nem, akkor is nagyon kell vigyáznunk arra, hogy ne eshessen rá a többi csomag, mert ez nagyon veszélyes lehet. Hogyha pedig nem fér el hátul, akkor vagy a hordozó mellett kell döntenünk, vagy pedig folyton figyelni kell, hogy az állatka ne csúszkáljon az utazás közben, mert nagyon könnyen rosszul lehet. Vannak azonban olyanok is, akik nagyon jól bírják az utazás megpróbáltatásait, és semmi gond nincs ezekkel a dolgokkal. Viszont azt is ki kell tapasztalni, úgyhogy mindenképpen jobb, hogyha már az elejétől fogva óvatosan bánunk a kedvenceinkkel.

Hogyha más járművel mennénk…

Az autón kívül azonban létezik még másfajta jármű is, amelyet az emberek szívesen igénybe vesznek, amikor utazásról, vagy nyaralásról van szó. Fontos tudni, hogy ezek mindegyikének eltérő szabályzatai vannak arra vonatkozóan, hogy hogyan szállíthatjuk a kisállatainkat. Általában azokra az állatkákra nem vonatkozik megkötés, amelyek elférnek az ölünkben is, azonban a nagyobbakat általában már ketrecben kell szállítani. Mielőtt az ember útnak indulna, mindenképpen előre meg kell néznie, hogy pontosan mit is ír a szabályzat. Valamint arra is kell figyelni, hogy mindig gondoskodjunk arról, hogy ne csak magunknak, hanem az állatkának is vásároljunk jegyet. Általában ezek nem túl drágák, viszont hogyha nem vesszük meg, akkor az büntetést von maga után, ami viszont sokkal többe fog kerülni, mintha jegyet vettünk volna.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú