Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan cseréljük ki az üzemanyag-szivattyút?

Ha autójában rossz üzemanyag-szivattyú tüneteket észlel, akkor megijedhet, hogy egy igen drága és időigényes problémának néz elébe. Az üzemanyag szivattyú cseréjének viszont nem kell egy bonyolult feladatnak lennie. Egy kis gondoskodással és figyelemmel bárki kicserélheti az üzemanyag szivattyút aki rendelkezik némi autószerelői vénával, vagy egy kis szakértelemmel. Emellé még néhány szerszám szükséges és már neki is lehet látni a munkának.

Nehézségek és néhány szükséges szerszám

 Mint minden projekt esetében, ebben az esetben is meg kell győződnie arról, hogy minden alkatrésszel és szerszámmal rendelkezik amire szükség lehet. A szükséges szerszámok száma megduplázódik ha az autó amelyen dolgozni fog a fő közlekedési formája. Ha kihúzza a tartályt és rájön, hogy szüksége van egy másik szerszámra, akkor valamilyen más utazási mód után kell néznie. Az üzemanyag-szivattyú csere haladó autószerelőknek való, tehát azok a gépkocsivezetők, akik nem értenek a mechanikához inkább maradjanak távol ettől a feladattól, hiszen akár még nagyobb problémát is okozhatnak, mint ami eddig volt. Az idő, ami e feladat elvégzéséhez szükséges egy és három óra közé tehető, attól függően, hogy ön mennyire profi, hogy milyen szerszámokkal rendelkezik és mennyire nagy a baj. A szükséges szerszámok közé tartozik a csavarkulcs és a foglalat, a gyári karbantartási kézikönyv, kézi szifonszivattyú, benzin konténer, rongyok, illetve cserélhető üzemanyag-szivattyú szerelvény.

Az üzemanyag-szivattyú csere lépései

Első lépésként húzza ki a negatív akkumulátorkábelt. Szükséges egy biztonságos munkaterületen, és a gépkocsi szintjén álló szilárd felületen parkolni, majd emelje fel az autót és helyezze emelő állványra, ehhez használhat felvonót, hogy az autó alulsó oldalához is hozzáférhessen. Engedje ki a tüzelőanyag-rendszer nyomását, de ennek különböző módjai léteznek minden márkánál, ezért olvasson ennek utána az autó használati utasításában. Ezután hajtsa le a töltőnyakat az üzemanyagtartályról a szervizkönyv szerint, majd támogassa az üzemanyagtartályt egy darab fával. Távolítsa el a csavarokat a járműben levő üzemanyagtartályt tartó hevederekről. A tartályt óvatosan leengedve húzza ki a vezetékcsatlakozókat, innen pedig már könnyű dolga lesz, csak cserélje le az üzemanyag-szivattyút. Természetesen forduljon szakemberhez minden esetben, ha autószervizről lenne szó, hiszen csak egy szakképzett ember tudja hatékonyan végezni a dolgát.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata