fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan cseréljük ki az üzemanyag-szivattyút?

Ha autójában rossz üzemanyag-szivattyú tüneteket észlel, akkor megijedhet, hogy egy igen drága és időigényes problémának néz elébe. Az üzemanyag szivattyú cseréjének viszont nem kell egy bonyolult feladatnak lennie. Egy kis gondoskodással és figyelemmel bárki kicserélheti az üzemanyag szivattyút aki rendelkezik némi autószerelői vénával, vagy egy kis szakértelemmel. Emellé még néhány szerszám szükséges és már neki is lehet látni a munkának.

Nehézségek és néhány szükséges szerszám

 Mint minden projekt esetében, ebben az esetben is meg kell győződnie arról, hogy minden alkatrésszel és szerszámmal rendelkezik amire szükség lehet. A szükséges szerszámok száma megduplázódik ha az autó amelyen dolgozni fog a fő közlekedési formája. Ha kihúzza a tartályt és rájön, hogy szüksége van egy másik szerszámra, akkor valamilyen más utazási mód után kell néznie. Az üzemanyag-szivattyú csere haladó autószerelőknek való, tehát azok a gépkocsivezetők, akik nem értenek a mechanikához inkább maradjanak távol ettől a feladattól, hiszen akár még nagyobb problémát is okozhatnak, mint ami eddig volt. Az idő, ami e feladat elvégzéséhez szükséges egy és három óra közé tehető, attól függően, hogy ön mennyire profi, hogy milyen szerszámokkal rendelkezik és mennyire nagy a baj. A szükséges szerszámok közé tartozik a csavarkulcs és a foglalat, a gyári karbantartási kézikönyv, kézi szifonszivattyú, benzin konténer, rongyok, illetve cserélhető üzemanyag-szivattyú szerelvény.

Az üzemanyag-szivattyú csere lépései

Első lépésként húzza ki a negatív akkumulátorkábelt. Szükséges egy biztonságos munkaterületen, és a gépkocsi szintjén álló szilárd felületen parkolni, majd emelje fel az autót és helyezze emelő állványra, ehhez használhat felvonót, hogy az autó alulsó oldalához is hozzáférhessen. Engedje ki a tüzelőanyag-rendszer nyomását, de ennek különböző módjai léteznek minden márkánál, ezért olvasson ennek utána az autó használati utasításában. Ezután hajtsa le a töltőnyakat az üzemanyagtartályról a szervizkönyv szerint, majd támogassa az üzemanyagtartályt egy darab fával. Távolítsa el a csavarokat a járműben levő üzemanyagtartályt tartó hevederekről. A tartályt óvatosan leengedve húzza ki a vezetékcsatlakozókat, innen pedig már könnyű dolga lesz, csak cserélje le az üzemanyag-szivattyút. Természetesen forduljon szakemberhez minden esetben, ha autószervizről lenne szó, hiszen csak egy szakképzett ember tudja hatékonyan végezni a dolgát.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata