Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan cseréljük ki az üzemanyag-szivattyút?

Ha autójában rossz üzemanyag-szivattyú tüneteket észlel, akkor megijedhet, hogy egy igen drága és időigényes problémának néz elébe. Az üzemanyag szivattyú cseréjének viszont nem kell egy bonyolult feladatnak lennie. Egy kis gondoskodással és figyelemmel bárki kicserélheti az üzemanyag szivattyút aki rendelkezik némi autószerelői vénával, vagy egy kis szakértelemmel. Emellé még néhány szerszám szükséges és már neki is lehet látni a munkának.

Nehézségek és néhány szükséges szerszám

 Mint minden projekt esetében, ebben az esetben is meg kell győződnie arról, hogy minden alkatrésszel és szerszámmal rendelkezik amire szükség lehet. A szükséges szerszámok száma megduplázódik ha az autó amelyen dolgozni fog a fő közlekedési formája. Ha kihúzza a tartályt és rájön, hogy szüksége van egy másik szerszámra, akkor valamilyen más utazási mód után kell néznie. Az üzemanyag-szivattyú csere haladó autószerelőknek való, tehát azok a gépkocsivezetők, akik nem értenek a mechanikához inkább maradjanak távol ettől a feladattól, hiszen akár még nagyobb problémát is okozhatnak, mint ami eddig volt. Az idő, ami e feladat elvégzéséhez szükséges egy és három óra közé tehető, attól függően, hogy ön mennyire profi, hogy milyen szerszámokkal rendelkezik és mennyire nagy a baj. A szükséges szerszámok közé tartozik a csavarkulcs és a foglalat, a gyári karbantartási kézikönyv, kézi szifonszivattyú, benzin konténer, rongyok, illetve cserélhető üzemanyag-szivattyú szerelvény.

Az üzemanyag-szivattyú csere lépései

Első lépésként húzza ki a negatív akkumulátorkábelt. Szükséges egy biztonságos munkaterületen, és a gépkocsi szintjén álló szilárd felületen parkolni, majd emelje fel az autót és helyezze emelő állványra, ehhez használhat felvonót, hogy az autó alulsó oldalához is hozzáférhessen. Engedje ki a tüzelőanyag-rendszer nyomását, de ennek különböző módjai léteznek minden márkánál, ezért olvasson ennek utána az autó használati utasításában. Ezután hajtsa le a töltőnyakat az üzemanyagtartályról a szervizkönyv szerint, majd támogassa az üzemanyagtartályt egy darab fával. Távolítsa el a csavarokat a járműben levő üzemanyagtartályt tartó hevederekről. A tartályt óvatosan leengedve húzza ki a vezetékcsatlakozókat, innen pedig már könnyű dolga lesz, csak cserélje le az üzemanyag-szivattyút. Természetesen forduljon szakemberhez minden esetben, ha autószervizről lenne szó, hiszen csak egy szakképzett ember tudja hatékonyan végezni a dolgát.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.