Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hihetetlen: újabb dízelbotrány lóg a levegőben?

Könnyen lehet, hogy a frissen bevezetett vizsgálati rendszerek kijátszására is kitaláltak már valamit a gyártók, ezért tovább szigorítaná a dízeles autók károsanyag-kibocsátásának ellenőrzését az Európai Számvevőszék. A 2015-ös dízelbotrány során 8,5 millió érintett autót az Európai Unióban adtak el.

Tovább trükköznek az autógyártók?

Sokszor írtunk már a dízelbotrányról. Ennek kezdete 2015-re nyúlik vissza, amikor az autógyártók egy része, de kiemelten a Volkswagen került bajba azért, mert megpróbálta átverni a hatóságokat, és manipulált emissziós értékeket valós adatként akart „eladni”. Ezt hatalmas balhé követte, tulajdonképpen innen datálható a dízel autók népszerűségének visszaesése, amely a mai napig látható trend a világ, de közelebbről szemlélve Európa és Magyarország autópiacán is. Amikor a logikus lépés az lenne, hogy a gyártók „behúzzák fülüket és farkukat”, és a befizetett büntetések után végre elkezdenek szabályosan „játszani”, furcsának tűnhet az Európai Számvevőszék legutóbbi figyelmeztetése, amelyben állítják: könnyen lehet, hogy a frissen bevezetett vizsgálati rendszerek kijátszására is kitaláltak már valamit. A dízelbotrány világszerte 11 millió gépjárművet érintett, ezek közül 8,5 milliót az Európai Unióban adtak el, így érthető, hogy szeretné megelőzni az újabb problémákat a szervezet. A luxembourgi központú számvevőszék szerint bár javultak a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó uniós jogszabályok, a fenti veszély miatt további szigorításokra lesz szükség. Nem csoda, ha egyre kevesebben gondolják úgy, hogy jó ötlet dízelüzemű személygépkocsit vásárolni…

Évekbe telhet, mire látszik az eredmény

A számvevőszék szerint dicséretes, hogy az Európai Unió felgyorsította a károsanyag-kibocsátás területén már elindult kezdeményezéseket, és felismerte a probléma fontosságát. Ez a folyamat jelenleg is tart, hiszen nem minden új szabály lépett hatályba, ezek eredményessége így egyelőre nem mérhető. Az látszik, hogy az új vizsgálati rendszer alkalmazásával lesznek nehézségek. Az új nitrogén-oxid-kibocsátás vizsgálatának bevezetése mindenesetre eredményes volt, jobb számokat produkáltak az új kiadású dízelek. Lassú viszont a folyamat, hiszen hiába kötelező már a forgalomban lévő járművek vizsgálata az uniós tagállamokban, és hiába hívtak már vissza több mint tízmillió járművet, évekbe telhet, mire érződik az eredmény a városok levegőminőségén. Ehhez kapcsolódó pozitív változás, hogy néhány nagyváros már kitiltotta a dízelek egy részét a központjukból.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata