Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hihetetlen: újabb dízelbotrány lóg a levegőben?

Könnyen lehet, hogy a frissen bevezetett vizsgálati rendszerek kijátszására is kitaláltak már valamit a gyártók, ezért tovább szigorítaná a dízeles autók károsanyag-kibocsátásának ellenőrzését az Európai Számvevőszék. A 2015-ös dízelbotrány során 8,5 millió érintett autót az Európai Unióban adtak el.

Tovább trükköznek az autógyártók?

Sokszor írtunk már a dízelbotrányról. Ennek kezdete 2015-re nyúlik vissza, amikor az autógyártók egy része, de kiemelten a Volkswagen került bajba azért, mert megpróbálta átverni a hatóságokat, és manipulált emissziós értékeket valós adatként akart „eladni”. Ezt hatalmas balhé követte, tulajdonképpen innen datálható a dízel autók népszerűségének visszaesése, amely a mai napig látható trend a világ, de közelebbről szemlélve Európa és Magyarország autópiacán is. Amikor a logikus lépés az lenne, hogy a gyártók „behúzzák fülüket és farkukat”, és a befizetett büntetések után végre elkezdenek szabályosan „játszani”, furcsának tűnhet az Európai Számvevőszék legutóbbi figyelmeztetése, amelyben állítják: könnyen lehet, hogy a frissen bevezetett vizsgálati rendszerek kijátszására is kitaláltak már valamit. A dízelbotrány világszerte 11 millió gépjárművet érintett, ezek közül 8,5 milliót az Európai Unióban adtak el, így érthető, hogy szeretné megelőzni az újabb problémákat a szervezet. A luxembourgi központú számvevőszék szerint bár javultak a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó uniós jogszabályok, a fenti veszély miatt további szigorításokra lesz szükség. Nem csoda, ha egyre kevesebben gondolják úgy, hogy jó ötlet dízelüzemű személygépkocsit vásárolni…

Évekbe telhet, mire látszik az eredmény

A számvevőszék szerint dicséretes, hogy az Európai Unió felgyorsította a károsanyag-kibocsátás területén már elindult kezdeményezéseket, és felismerte a probléma fontosságát. Ez a folyamat jelenleg is tart, hiszen nem minden új szabály lépett hatályba, ezek eredményessége így egyelőre nem mérhető. Az látszik, hogy az új vizsgálati rendszer alkalmazásával lesznek nehézségek. Az új nitrogén-oxid-kibocsátás vizsgálatának bevezetése mindenesetre eredményes volt, jobb számokat produkáltak az új kiadású dízelek. Lassú viszont a folyamat, hiszen hiába kötelező már a forgalomban lévő járművek vizsgálata az uniós tagállamokban, és hiába hívtak már vissza több mint tízmillió járművet, évekbe telhet, mire érződik az eredmény a városok levegőminőségén. Ehhez kapcsolódó pozitív változás, hogy néhány nagyváros már kitiltotta a dízelek egy részét a központjukból.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.