Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Nem csak a sós hólé marja szét a karosszériát

Az autó egyik legnagyobb ellensége a rozsda – a téli időszak különösen kedvez a rozsdafoltok elszaporodásának a karosszérián. Ne higgyük azonban, hogy ha megúsztuk, már semmi sem történhet a következő télig! A sár, a por, a nedvesség melegebb időszakban sem nagy barátja a gépjárműnek.

Jönnek a tavaszi esők

Elég egy icipici sérülés, és máris kikezdi az autót a rozsda. A hideg évszakokban hatványozottan ki van téve járművünk a nedvesség, a fagy, a pára okozta pusztításnak, de a tavasz közeledtével sem lehetünk nyugodtak a következő télig. Az enyhe évszak beköszönte jó alkalom arra, hogy gondoskodjunk a megfelelő üreg- és alvázvédelem mellett – mert ezeket a részeket veszélyezteti a leginkább a felcsapódó víz, a sár, az apró kavicsok – a karosszéria védelméről is. Az esős idő sara és a száraz idő pora, a tűző nap mellett a parkolásból adódó problémák is kárt tehetnek benne, úgymint a viharban leszakadó faágak, az autót „megtisztelő” madarak. Végtermékük ugyanis nem csak rosszul mutat a járművön, de ki is marhatja a fényezést – nem érdemes rálegyinteni, hogy majd lemossa az eső. A megfelelően kezelt karosszéria azonban az időjárás viszontagságainak hónapokig ellenáll. Lássuk, mit tehetünk!

Védi és szépíti az autót

A legbiztosabb védelemnek a szakértők a viaszos kezelést, waxolást mondják. Alapos tisztítás és polírozás után, amely az apróbb, felszíni karcolásokat, sérüléseket eltünteti azzal, hogy egy vékony réteget lecsiszolnak a lakkrétegből, következhet a viasz felvitele. Ez fényessé is teszi a karosszériát – szebb lesz, mint újkorában, mondják -, de nem a szépítés a legfontosabb funkciója. A jó viasz óvja a karosszériát az UV sugárzástól is, és vízlepergető védőréteget képez azon, ami esős időben jó szolgálatot tehet, mert minél tovább nedves az autó, annál nagyobb támadási felületet adunk a rozsdának. Sok szakértő a félkemény viaszokat tartja a legmegfelelőbbnek állagmegóvási célokra, amelyek tovább „bírják a kiképzést” a karosszérián, és a sugárzásnak is jobban ellenállnak. Típustól függően akár csaknem fél évre is védelmet szerezhetünk az autónak – és ha a polírozás részre épp nincs szükség, aminek azért kevesen állnak neki házilag, akár otthon is megoldhatjuk a viaszolást. Sokféle készítmény kapható az autós szaküzletekben, webshopokban, amely házilag is könnyen felvihető a karosszériára, de ha nem vagyunk biztosak a szaktudásunkban, forduljunk autószervizhez! Ennyi törődést megérdemel az autó, és a kezelés visszahozza az árát, mert a sérüléseket, rozsdás részeket többe kerülne javíttatni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata