Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Nem csak a sós hólé marja szét a karosszériát

Az autó egyik legnagyobb ellensége a rozsda – a téli időszak különösen kedvez a rozsdafoltok elszaporodásának a karosszérián. Ne higgyük azonban, hogy ha megúsztuk, már semmi sem történhet a következő télig! A sár, a por, a nedvesség melegebb időszakban sem nagy barátja a gépjárműnek.

Jönnek a tavaszi esők

Elég egy icipici sérülés, és máris kikezdi az autót a rozsda. A hideg évszakokban hatványozottan ki van téve járművünk a nedvesség, a fagy, a pára okozta pusztításnak, de a tavasz közeledtével sem lehetünk nyugodtak a következő télig. Az enyhe évszak beköszönte jó alkalom arra, hogy gondoskodjunk a megfelelő üreg- és alvázvédelem mellett – mert ezeket a részeket veszélyezteti a leginkább a felcsapódó víz, a sár, az apró kavicsok – a karosszéria védelméről is. Az esős idő sara és a száraz idő pora, a tűző nap mellett a parkolásból adódó problémák is kárt tehetnek benne, úgymint a viharban leszakadó faágak, az autót „megtisztelő” madarak. Végtermékük ugyanis nem csak rosszul mutat a járművön, de ki is marhatja a fényezést – nem érdemes rálegyinteni, hogy majd lemossa az eső. A megfelelően kezelt karosszéria azonban az időjárás viszontagságainak hónapokig ellenáll. Lássuk, mit tehetünk!

Védi és szépíti az autót

A legbiztosabb védelemnek a szakértők a viaszos kezelést, waxolást mondják. Alapos tisztítás és polírozás után, amely az apróbb, felszíni karcolásokat, sérüléseket eltünteti azzal, hogy egy vékony réteget lecsiszolnak a lakkrétegből, következhet a viasz felvitele. Ez fényessé is teszi a karosszériát – szebb lesz, mint újkorában, mondják -, de nem a szépítés a legfontosabb funkciója. A jó viasz óvja a karosszériát az UV sugárzástól is, és vízlepergető védőréteget képez azon, ami esős időben jó szolgálatot tehet, mert minél tovább nedves az autó, annál nagyobb támadási felületet adunk a rozsdának. Sok szakértő a félkemény viaszokat tartja a legmegfelelőbbnek állagmegóvási célokra, amelyek tovább „bírják a kiképzést” a karosszérián, és a sugárzásnak is jobban ellenállnak. Típustól függően akár csaknem fél évre is védelmet szerezhetünk az autónak – és ha a polírozás részre épp nincs szükség, aminek azért kevesen állnak neki házilag, akár otthon is megoldhatjuk a viaszolást. Sokféle készítmény kapható az autós szaküzletekben, webshopokban, amely házilag is könnyen felvihető a karosszériára, de ha nem vagyunk biztosak a szaktudásunkban, forduljunk autószervizhez! Ennyi törődést megérdemel az autó, és a kezelés visszahozza az árát, mert a sérüléseket, rozsdás részeket többe kerülne javíttatni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson