Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hét új üdvöskét dob piacra a Volkswagen idén

Volkswagen iD 3 utastere

2020 fordulópontot jelent az autógyártók történetében: amelyik gyártó nem tesz eleget a 95 g/km szén-dioxid kibocsátási átlagnak, súlyos pénzbüntetést kell fizetnie. A szigorú előírásokra felkészülve a Volkswagen hét új modellt mutat be idén, melyek kivétel nélkül hozzák a környezetvédelmi elvárásokat. A hibridek mellett a nyolcadik generációs Golfra és az ID.3 modellre fekteti idén a hangsúlyt a német autógyártó. Népszerűsítésükön sem spórolnak, ők lesznek az idei nyári futball EB támogatói.

A 8-as Golffal indították a sort

Februárban tárta a nagyvilág elé legnépszerűbb modelljének új generációját, a 8-as Golfot. Három féle benzinmotorral kínálják az új Golfokat: 1.0-ás, 1.4-es, valamint 2.0-ás verzióval, melyek 110 és 320 lóerő közti teljesítménnyel rendelkeznek. A vásárlók plug-in hibrid és mild hibrid konfigurációval is kérhetik a modelleket. Ami a dízelválasztékot illeti, 2.0 literes motorral rukkol elő a VW, 115 és 200 lóerős közti tartományban. A magyarországi importőr erősen gondolkodik a CNG-s modell itthoni piacra dobásán is. A vásárlók négy felszereltségi csomagból választhatnak: Life, Style, GTE, s végül R-line. A későbbiekben az R és a GTI modelleket is várhatjuk. Felszereltségük az innovativitást tükrözi, szerepel bennük digitális műszerfal, telefonos zárás és indítás, LED-fényszóró, Front Assist, valamint sávtartó asszisztens egyaránt – a teljesség igénye nélkül.

Az ID.3 követi

A német autómárka másik új üdvöskéje 2020-ban az ID modellcsalád első típusa, az ID.3. A tervek szerint júniusban érkeznek az első szériás, 1st Edition felszereltségű példányok, amiket még 2019-ben foglalózhattak le előre a magyar érdeklődök. 80 darab lefoglalására volt lehetőség, ezek 7 óra leforgása alatt el is fogytak. A befizetendő előleg 1000 euró (kb. 340 000 forint) volt. Az ID.3 szériamodelleket augusztustól lehet majd átvenni, 48, 64 és 78 kWh-ás akkumulátorcsomagos változatokban. Hatótávolságuk 330, 420, valamint 540 kilométer lesz. Ami a felszereltséget illeti, három csomagból választhatnak a vásárlók: Pure, Pro és Max. A második negyedévben tervezik a T-Roc Cabriolet változatának piacra dobását is. Az Európa Bajnokság kezdete előtt pedig a United fantázianévvel ihletett felszereltségű példányok is kaphatók lesznek.

A hibridekkel lesz teljes az offenzíva

A harmadik negyedévben folytatódik a sor a következő modellekkel: érkezik a ráncfelvarrott Arteon, és annak kombi verziója az Arteon Shooting Brake. Ezekkel egyidőben dobják piacra a Tiguan legújabb generációját. A legutolsó negyedévben a 8 Golf Variant és a Touareg R modellekkel gazdagodik a Volkswagen palettája. A 2020-ban piacra kerülő modellek többsége hibrid változatban is megvásárolható lesz majd.

Az EURO2020 egyik fő támogatója

Az eddigiektől eltérő szponzorációs együttműködéseket kötött 2020-ra a VW. Ő lesz az EURO2020 labdarugó bajnokság hivatalos mobilitási partnere, s egyben egyik fő támogatója. A cél a szurkolók lokális mobilizálása. Az EB közben Európa 12 meccshelyszínén képviselteti magát standokkal a szurkolói részeken. Itt a vadiúj ID.3-al barátkozhatnak a nézők. A jelentősebb közlekedési csomópontokon pedig VW segítők igazítják útba a szurkolókat, valamint fix és mobil információs pultokat is telepítenek majd.

Jelentkezzen be szervizünkbe!