fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Gumiharang – az univerzális védőelem

Kormánymű rajta a gumiharanggal

Több olyan alkatrész is található az autókban, amelyek jelenlétét a hétköznapokban észre sem vesszük. Noha filléres elemekről van szó, nélkülözhetetlenek, és tetemes kártól tudják megkímélni pénztárcánkat. Ezek közé tartozik a gumiharang is: univerzális, ámde szinte láthatatlan segítő.

A kormányműtől a féltengely csuklóig

Mi is az a gumiharang, vagy ahogy többen ismerik, porvédő harang. Harmonikaszerű, rugalmas, hajlítható és összenyomható hengerekről beszélünk, amelyek elsődleges feladata a védelem. Olyan alkatrészeket védenek meg a környezeti behatásoktól, amelyek ezekre kifejezetten érzékenyek. A féltengelycsukló, kormányrúd, kormánymű, de adott esetben az autók ajtójának illesztései is gumiharanggal vannak letakarva, ez a sokak számára név szerint ismeretlen alkatrész az, ami megvédi őket a portól, víztől és hidegtől, ugyanakkor az olajos és kenőanyaggal kezelt alkatrészeket a kiszáradástól – anélkül, hogy hozzájuk érne. Formájának köszönhetően óvja az autó azon részeit, ahol egymáshoz képest, tengelyirányban elmozduló, azaz mozgó alkatrészek vannak jelen. Nevével ellentétben nem feltétlen kell, hogy gumiból készüljenek, sok esetben vízhatlan anyagokból – többek között neoprénből is állítanak elő ilyen alkatrészeket.

Csere, elhasználódás

Természetesen egy olyan alkatrész is elhasználódhat, amelynek elsődleges feladata a többi rész védelme. A gumi és neoprén is elszáradhat, törhet, veszíthet rugalmasságából. Ilyenkor nincs más hátra, ideje a cserének. Tetemes költségektől kímélhetjük meg magunkat, ha időben észrevesszük az elhasználódást és nem várjuk meg, míg maga a megvédendő alkatrész megy tönkre a harang elhasználódása következtében. Szerencsére – anyagából és kialakításából adódóan – nem beszélhetünk egetverő összegekről a csere esetében. Mi több, néhány gumiharangot – amelyek hozzáférhető helyen vannak – mi magunk is kicserélhetünk otthoni körülmények között is. A gumiharang csomagolásában általában rozsdamentes acélbilincset is találunk, valamint kenőanyagot. Mindezek mellett szükségünk lehet még szerelőkúpra, valamint, amennyiben professzionálisak vagyunk, pneumatikus gumiharang-felszerelő szerszámot is beszerezhetünk. Utóbb már egy komolyabb befektetés – ennek esetében már felmerül a megtérülési költség. Amennyiben nem tervezünk minden esetben mi magunk kicserélni egy-egy elhasználódott gumiharangot, talán jobban járunk, ha egy ilyen befektetés helyett, alkalomadtán felkeresünk egy szervizt, ahol gyorsan és megfelelő körülmények között kicserélik az elhasználódott porvédőt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata