Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Félelem a vezetéstől

Stresszelő sofőr

Az amaxafóbia, azaz a vezetéstől való félelem sok százezer ember életét keseríti meg a világ minden táján. Valójában az érintettek nem is a vezetéstől, hanem a vezetés során esetlegesen kialakuló problémás körülményektől tartanak. Vannak, akik már a jogosítvány megszerzése alatt is ezzel a szorongással küzdenek és akadnak olyanok is, akiknél csak később merül fel ez a roppant kellemetlen teher.

Az amaxafóbia

A vezetéstől való irracionális félelem mindkét nemet érinti, azonban a statisztikák azt mutatják, hogy nagyobb százalékban a nőknél jelentkezik. Egyes teóriák szerint a férfiaknál hasonló arányban van jelen, azonban a társadalmi nyomás miatt ezt nagy részük nem árulja el. Az amaxafóbiában szenvedők gyakran fizikai tüneteket is produkálhatnak, hiszen sűrűn jelentkezik náluk erős verejtékezés, szédülés, légszomj, felgyorsult szívverés vagy akár mellkasi fájdalom is. Jellemző rájuk az elkerülő magatartás, azaz mondvacsinált indokokkal próbálnak kibújni az esetükben rendkívül nyomasztónak ítélt vezetés felelőssége alól. Bár a probléma sokaknak úgy tűnhet, hogy csak egy felesleges pánikolás, közel sem szabad egy egyszerű kézlegyintéssel, vagy ami még rosszabb, erőszakos okoskodással és kioktatással elintézni. Ha erős vezetéstől való félelmet tapasztalunk valamelyik ismerősünkön, legyünk megértők, próbáljunk mihamarabb segítő kezet nyújtani!

Keressünk megoldásokat!

Az első és legfontosabb, hogy semmi esetre se érezzük cikinek a problémánkat. Igenis mondjuk ki, beszéljünk róla minél több embernek. Sokszor már ez is nagy segítséget jelenthet a stressz kezelésében. Ha rászánjuk magunkat, hogy volán mögé üljünk, lehetőség szerint ne fogyasszunk koffeintartalmú italokat, mert a koffein felerősítheti a szorongás érzését. Eleinte próbáljunk beszervezni magunk mellé egy tapasztalt sofőrt. A tudat, hogy ott van valaki, aki segíthet megoldani a felmerülő problémákat, biztonságérzetet ad, így enyhíti a félelmet. Első vezetéseinket lehetőség szerint nappalra, valamint optimális időjárási körülmények közé tervezzük. Gyakorláskor nem árt, ha kisebb forgalmú időszakokat és helyszíneket választunk, hiszen egy hétköznap reggeli vagy délutáni vezetés Budapest belvárosában a tapasztaltabb sofőrnek is kihívást jelenthet. Tegyük ki az autó hátsó részére a T betűt. Csakúgy, mint a problémáról beszélni, ez sem ciki. A közlekedésben résztvevők sokkal türelmesebben és megértőbben fognak viselkedni, ha látják, hogy friss sofőrrel van dolguk. Ha valaki ennek ellenére goromba, ne foglalkozzunk vele, hiszen olyan szegénységi bizonyítványt állít ki magáról, ami előrevetíti, hogy véleményét teljesen figyelmen kívül hagyhatjuk.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés f