Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Félelem a vezetéstől

Stresszelő sofőr

Az amaxafóbia, azaz a vezetéstől való félelem sok százezer ember életét keseríti meg a világ minden táján. Valójában az érintettek nem is a vezetéstől, hanem a vezetés során esetlegesen kialakuló problémás körülményektől tartanak. Vannak, akik már a jogosítvány megszerzése alatt is ezzel a szorongással küzdenek és akadnak olyanok is, akiknél csak később merül fel ez a roppant kellemetlen teher.

Az amaxafóbia

A vezetéstől való irracionális félelem mindkét nemet érinti, azonban a statisztikák azt mutatják, hogy nagyobb százalékban a nőknél jelentkezik. Egyes teóriák szerint a férfiaknál hasonló arányban van jelen, azonban a társadalmi nyomás miatt ezt nagy részük nem árulja el. Az amaxafóbiában szenvedők gyakran fizikai tüneteket is produkálhatnak, hiszen sűrűn jelentkezik náluk erős verejtékezés, szédülés, légszomj, felgyorsult szívverés vagy akár mellkasi fájdalom is. Jellemző rájuk az elkerülő magatartás, azaz mondvacsinált indokokkal próbálnak kibújni az esetükben rendkívül nyomasztónak ítélt vezetés felelőssége alól. Bár a probléma sokaknak úgy tűnhet, hogy csak egy felesleges pánikolás, közel sem szabad egy egyszerű kézlegyintéssel, vagy ami még rosszabb, erőszakos okoskodással és kioktatással elintézni. Ha erős vezetéstől való félelmet tapasztalunk valamelyik ismerősünkön, legyünk megértők, próbáljunk mihamarabb segítő kezet nyújtani!

Keressünk megoldásokat!

Az első és legfontosabb, hogy semmi esetre se érezzük cikinek a problémánkat. Igenis mondjuk ki, beszéljünk róla minél több embernek. Sokszor már ez is nagy segítséget jelenthet a stressz kezelésében. Ha rászánjuk magunkat, hogy volán mögé üljünk, lehetőség szerint ne fogyasszunk koffeintartalmú italokat, mert a koffein felerősítheti a szorongás érzését. Eleinte próbáljunk beszervezni magunk mellé egy tapasztalt sofőrt. A tudat, hogy ott van valaki, aki segíthet megoldani a felmerülő problémákat, biztonságérzetet ad, így enyhíti a félelmet. Első vezetéseinket lehetőség szerint nappalra, valamint optimális időjárási körülmények közé tervezzük. Gyakorláskor nem árt, ha kisebb forgalmú időszakokat és helyszíneket választunk, hiszen egy hétköznap reggeli vagy délutáni vezetés Budapest belvárosában a tapasztaltabb sofőrnek is kihívást jelenthet. Tegyük ki az autó hátsó részére a T betűt. Csakúgy, mint a problémáról beszélni, ez sem ciki. A közlekedésben résztvevők sokkal türelmesebben és megértőbben fognak viselkedni, ha látják, hogy friss sofőrrel van dolguk. Ha valaki ennek ellenére goromba, ne foglalkozzunk vele, hiszen olyan szegénységi bizonyítványt állít ki magáról, ami előrevetíti, hogy véleményét teljesen figyelmen kívül hagyhatjuk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata