Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ezért szeretik a tiptronic váltót

Tiptronic váltós Audi

Van, aki a kézi váltóra esküszik, van, aki szerint nincs jobb az automatánál. Mit tegyen az a jövendőbeli autótulajdonos, aki nem tud a kettő között dönteni? Válasszon Tiptronic rendszert, hogy ne kelljen választania!

Manuális vagy automata?

Csak a manuális váltó biztosítja az igazi vezetési élményt, az automata és az általa adott viszont a kényelem iskolapéldája. Két ellentétes vélemény a fenti, a legtöbb esetben az egyik típus híve az esélytelenek nyugalmával próbálja meggyőzni az ellentábort. Valóban, az autózás élményéhez hozzáadhat a kézi váltó, de nem csupán ez az előnye. Olcsóbbak a manuálissal szerelt verziók, a javítás sem jelent olyan szintű befektetést, mint az automata esetén. Megfelelően használva a fogyasztás is jobban kordában tartható. Tény ugyanakkor, hogy vannak emberek, akiknek az automata jobb befektetés, a lefulladás hiánya miatt biztonságosabbnak érzik, kényelmesebb, hosszú, városi utakon kevésbé kimerítő. Vannak azonban olyan, kombinált érzésű vezetők, akik nem szívesen tennék le voksukat egyik, vagy a másik verzió mellett, nekik találták ki a Tiptronic rendszereket. Bár hivatalosan csak a Porsche által szabadalmaztatott megoldást lehet ezzel a névvel illetni, sokan általánosságban használják ezt a variánst az egyszerre automata és manuális váltórendszerű járművekre.

Kézi és automata egyben

A Tiptronic váltó alapjáraton automata, azonban a megfelelő körülmények között kézi váltásra kapcsolható. Az egyéni váltást természetesen indokolhatja forgalmi helyzet is, például előzés, mélygarázsból való kijövetel, emelkedőn való felmenetel, ugyanakkor az ilyen váltót használó tulajdonosok többsége arra hivatkozik, hogy szereti a változatosságot. A harmadik kategória az, ahol egy családon belül többen is használják az autót, és akad, aki a manuális vezérlést preferálja a teljes automatikával szemben. A Tiptronic kézi vezérlésbe kapcsolva a sebváltó feltolásával felfelé, lehúzásával lefelé tudunk ilyenkor sebességet váltani, tehát épp a versenyautókkal ellentétes a rendszer. Itt jegyeznénk meg, hogy még ilyenkor sem kapcsol ki teljesen az automatika. A modern váltók esetén visszaveszi a rendszer az irányítást olyankor, amikor túl magas fordulatszámon hagyjuk pörögni a motort huzamosabb ideig, illetve amikor egy bizonyos idő elteltével nem történt sebességváltás, miközben a sebesség változott, tehát inaktivitás esetén. Egy biztos: aki ezt a rendszert választja, az nem az anyagiak miatt teszi, egy ilyen váltóval felszerelt jármű javítási költsége – természetesen a váltórendszerre vonatkoztatva – ugyanis túltesz az automata sebváltós autók szervizdíján is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata