Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ezeket a sofőröket kerüld el messziről, ha teheted

Egy kézzel vezető sofőr

Számtalan sofőrtípus létezik, ez jó és természetes, hiszen a változatosság gyönyörködtet. Van azonban néhány olyan személyiség, amelyik a volán mögé kerülve elviselhetetlenné válik. Az ilyet jobb messziről elkerülni, és ha lehet, egy autóba sem kell beszállni vele. Szubjektív válogatásunkban a három legrosszabbat soroltuk fel.

Az „autóversenyző”

Ez az a típus, amelyik mindig azt hiszi, hogy versenyen van. Az előzés élteti, a sebességhatár csak egy javaslat a számára, semmiképpen sem olyan szabály, amelyet be kellene tartani. Pontosabban be kell, de csupán mindenki másnak, rá nem vonatkozik. Az „autóversenyző” azt hiszi, övé az út, körülötte forog minden. A legtöbb esetben neki van elsőbbsége, akkor is, ha a KRESZ mást mond. Nem törődik a forgalom többi szereplőjével, egy esetleges koccanás esetén pedig soha nem ő a hibás. Arról lehet felismerni, hogy veszélyesen vezet, felesleges kockázatokat vállal, mindig ideges a többi autósra, lételeme a gyorshajtás, és akkor is átlagon felülinek érzi magát, ha egy csotrogány van a feneke alatt.

A nézelődős

Igen, sajnos az is lehet probléma, ha valaki túl lassan vezet. Elképesztő idegesítő, ha egy másik autós azzal tart fel minket, azzal képez maga mögött kocsisort, hogy gyönyörködik a tájban, emiatt szinte „nullával” halad. Tiszteletlenség, önzőség – ezek a jellemzői. Azzal lehet mentegetni, hogy a lassú sofőr veszélytelenebb, mint a száguldozós, ám ez sem mindig igaz. Egy figyelmetlen, lassú autó is okozhat nagy galibát az utakon. Ha magadra ismertél, változtass, vagy legalább tartsd be a szabályokat bámészkodás közben. Nem gond, ha meg akarsz csodálni egy gyönyörű kerítést, de akkor tedd ki az indexet, húzódj félre szabályosan, és ne az út közepén megállva bámulj ki az ablakon.

A kocsiimádó

Az autót szeretni kell, nem csupán egy tárgy, a legtöbben kötődnek a sajátjukhoz érzelmileg. Viszont nem szabad átesni a ló túloldalára. A kocsiimádó olyan szinten szereti az autóját, hogy az emberek elé helyezi. Nem ülhet bele bárki, nem szállhatnak be bármilyen cipővel az emberek, nem lehet benne enni, inni, levegőt venni is alig. A kölcsönös tisztelet persze fontos, egyértelmű, hogy egy utas ne rendezzen pikniket a hátsó ülésen. Az azonban, hogy egy félliteres üveget se lehessen kinyitni, túlzásnak tűnik. Az autó van az emberekért, és nem fordítva. Ha a barátod kisgyerekét kell elvinni A-ból B pontba, lehet, hogy összerugdossa majd a huzatot, vagy éppen elmorzsálja a szendvicsét. Nem kell ezért leüvölteni a fejét, nem történt tragédia, mindent ki lehet takarítani. Ne helyezd az autódat az emberi kapcsolataid elé.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata