Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Érző lélek az Audiban

Audi AI:ME utastere

Az Audi idén is nagyot villantott a 2020-as CES-en, nem csak futurisztikus vízió-modelljét tárta a nagyközönség elé, hanem több, sorozatgyártásra alkalmas technikát is. Mindegyik esetében a digitális élmény maximalizálása volt az egyik fő cél. A CES egyébként egy minden évben (idén január 7. és 10. közt) Las Vegasban megrendezett szórakoztatóelekronikai kiállítás és vásár.

Munkahely- és lakáshelyettesítő az Audi

Az önvezető Audi AI:ME modellbe gyakorlatilag csak be kell ülnöd, és elfelejtened a mindennapos stresszt. Gyakorlatilag minden igényedet és kívánságodat ismeri, és amit tud, teljesít is, az otthonod és a munkahelyed mellett könnyen a harmadik élettereddé válhat. A sofőr intuitív módon, a tekintetével vezérelheti a CES-en bemutatott modellt, mi több, a kocsi még a kedvenc pizzáját is megrendeli neki. Ha pihenésre vágysz, vagy wellnessezni mennél, csak be kell ülnöd a kocsiba, és a benne lévő VR szemüveg segítségével bármilyen tájra elutazhatsz, akár még a hegyekben is szárnyalhatsz. Az AI:ME-ben alkalmazott technológia valós időben egységesíti a virtuális tartalmakat a kocsi mozdulataival, így az utas zavartalanul lazíthat, és kizárhatja a külvilágot utazás közben. Az úticélhoz közeledve pedig a felhasználó már vissza is zökkenhet a valóságba: a navigációs adatok és a személyes kívánságok alapján megérkezik a rendelt étel az AI:ME-nek köszönhetően. Az Audi új koncepcióját a 2020-as CES újságírói egy automatizált utazás alkalmával tehették próbára.

Audi Intelligence Experience – az érző lelkű kocsi

Egy autó, ami amellett, hogy gondolkodik, még érez is? Igen! Az Audi Intelligence Experience tudja mindezt. A modell tökéletesen ismeri utasát és annak szokásait, ráadásul a mesterséges intelligencia segítségével tovább növeli az utasok biztonságát, kényelmét, javítja közérzetüket. Az öntanuló navigációt egyébként – amely menti a választott desztinációkat, majd a pontos idő, a dátum és az épp uralkodó forgalmi szituációk alapján ezekhez rendelve adja fel útvonal-javaslatait – már most is alkalmazzák az MMI-rendszerek aktuális változatában. Mindezen túl a kocsi még azt is pontosan megfigyeli, mely beállításokat és funkciókat – például üléshelyzet, médiaeszközök, útvonalak, utastér hőmérséklet, illatosítás – alkalmazza gyakrabban az utas. Nem kell sok idő hozzá, hogy a kocsi teljesen kiismerje felhasználóját, és önállóan alkalmazza annak preferenciáit. A 2020-as CES során egy prototípusban tesztelhették az Audi Intelligence Experience alapfunkcióit.

Térbeli látás a kevert valóságban

Az Audi a CES alkalmával mutatta be a Samsunggal közösen tervezett új technológiát, melyben a 3D-s kevert valóságot (MR) egy Head-up kijelzővel párosították (3D Mixed Reality Head-up Display). A háromdimenziós tévékhez hasonlóan itt is mindenből két nézetet mutat a berendezés: egy pixel a jobb, valamint egy a bal szem számára. A sofőr előtt 8-10 méternyire lebegő hatást keltve jelennek meg a 3D-s kevert valóságú Head-up kijelző információi. Ráadásként akár 70 méter fölé is állíthatjuk az érzékelt távolságot, ami a távollátásra koncentráló szemeken könnyít, mivel így nem kell átállniuk. Unikumnak számít még az átlátszóra állítható, 122 centiméter széles és 15 centi magas kijelző, melyet részben a műszerfalba süllyesztenek. Két szintet kínál: egyrészt az átlátszó OLED-kijelzőt, másrészt a mélyfeketének külön kialakított fekete réteget. Ami a legérdekesebb benne, hogy a képernyő infómegjelenítéshez épp nem használt részei végig átlátszók maradhatnak, ezáltal szabad kilátást adva az útra.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!