Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Eredetvizsga – ezekre figyelj, ha pénzt akarsz spórolni

Szerelő eredetvizsga közben

Mindegy, hol csinálják meg, az eredetvizsga tekintetében egységár van. Ennek ellenére akad pár „apróság”, amit nem árt tudni!

Sorrend!

Arról szól, ugye ez az egész, hogy ha használt autót veszünk, akkor legalább amiatt ne érjen meglepetés minket háromszáz kilométer után, hogy nincsenek rendben az autó papírjai. Mindegy, hogy „okosba” vesszük a haver haverjának megbízható ismerősétől, vagy egy autókereskedésben beszélnek rá minket egy az eredetileg elképzelthez képest öt évvel idősebb, de teljesen újszerű, megkíméltre, meg kell csináltatni az eredetiségvizsgálatot. A szerződés megkötése előtt. Igen, előtte! A helyszín tényleg mindegy, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által előírt módon kell elvégeztetni a vizsgálatot. Azért nem számít, melyik autószerviz csinálja meg, mert az ellenőrzött adatokat el kell küldeni az NKH-nak, ott mondják meg, rendben van-e minden. Ha ez megvan, utána megköthető a kötelező felelősségbiztosítás is, majd jöhet a további papírmunka, ám még ekkor sem kell kapkodni. Míg el nem felejtjük: külföldről behozott gépkocsira ez éppúgy érvényes, mint arra a Suzukira, amely gyakorlatilag a várost sem nagyon hagyta el.

Egy húszassal bentebb lehetünk

Miért nem kell kapkodni? Azért, mert egy eredetvizsga hatvan napig érvényes. Tizenöt napon belül be kell jelenteni a tulajdonosváltást, azaz nem kell mindent azonnal elintézni, van idő mindent alaposan, jól végiggondolni, elintézni. A vizsga 17–20 ezer forint között változik, a köbcentitől függ, mennyit fizetünk – 1400-ig 17 ezer, 2000-ig 18 ezer 500, 2000 fölött 20 ezer. Ne feledjük, nem kötelező nekünk fizetni ezt. Megcsináltathatja az eladó is – mondjuk akkor tuti benne lesz az árban, de ezt szemrebbenés nélkül megkérdezhetjük tőle, bár azért a többség úgy hirdet már, hogy erre azért kitér, világosan leírja.

Tudjuk, kicsit sapka–sálul hangzik, de papírok nélkül el se induljunk!

Ami a papírmunkát illeti, eladáskor legyen nálunk a személyi igazolvány, kell még a forgalmi engedély, ha a tulajdonos nincs jelen, akkor egy meghatalmazás is, aztán jogi személy esetén szükség lesz cégkivonatra, az úgynevezett aláírási címpéldányra, valamint ha az aláíró nincs jelen, akkor pedig az egyszer már említett meghatalmazásra. Ha vesszük az autót, kell hozzá adásvételi szerződés, természetesen személyi igazolvány, valamint forgalmi engedély, míg jogi személy esetén fontos, hogy legyen nálunk a már említett cégkivonat, aláírási címpéldány, meghatalmazás trió. Ha külföldről hozták be az autót, akkor pluszban lesz igény külföldi forgalmi engedélyre és külföldi adásvételi szerződésre, esetleg számlára is, a többi papír ugyanaz, mint a már fent taglalt esetekben.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata