Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Egyetlen Lamborghinit vettek tavaly Magyarországon

Stabil növekedés várható a magyarországi prémium autók piacán. Tavaly a Mercedes, Audi, BMW hármasból adtak el a legtöbbet, Maseratiból, Teslából és Ferrariból húsznál kevesebbet vettek, Lamborghiniből pedig mindössze egyet.

Mercedes, Audi, BMW

A prémium autók szegmensében kétszámjegyű növekedésére lehet számítani az idén az új járművek magyarországi piacán a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete szerint. Az idén a teljes piac 7,5 százalékos bővülését, 125 ezer új autó értékesítését prognosztizálják 2017-hez képest, amikor 116 ezer új kocsi kelt el. A teljes piac 10,2 százaléka tavaly a prémium kategóriába tartozott. Húsz márkát sorolnak a prémium autók közé, amelyek együttesen 11 ezer 829 járművet adtak el 2017-ben Magyarországon, 18 százalékkal többet, mint egy évvel azelőtt. A szegmens több mint 70 százalékát hazánkban három márka, a Mercedes, az Audi és a BMW adja, amelyek az utóbbi években egymás között osztották el az első három helyet. Az erőrangsorban tavaly előkelő helyen állt még a Volvo és a Lexus, a többi márka eladása azonban már az ötszáz darabot sem közelítette meg.

Ritkaságok

Alig száz fölötti eladást produkált az Infiniti, a Jaguar és a Porsche, húsznál kevesebb járművet adott el a Maserati, a Tesla, a Ferrari, és tavaly csak egy Lamborghinire volt vevő Magyarországon. A szegmensben az új járművek átlagos tranzakciós ára 15-20 millió forint, ami kivételes esetben 60-100 millió forintos egyedi árat is takarhat. A prémium szegmens további bővülését megalapozza, hogy a piac láthatólag magára talált a válság óta. Reménykeltő a városi szabadidő autók erőteljes térnyerése: a magyar teljes piac 30 százaléka jelenleg már SUV. A környezetbarát járművek, elektromos, illetve plug-in hibrid modellek térnyerése nem hagyja érintetlenül a prémium szegmenset sem: 2017-ben minden tízedik eladott jármű ilyen volt a kategóriában.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb b