Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Egy bevált konstrukció új ruhában – Ford Active Wagon

Vajon mi ösztönözhet egy gyártót, hogy a jól ismert karosszéria-változatok mellett új, de a régihez kísértetiesen hasonló kialakítású modellt vezessen be? A válasz a Fordnál egyértelműen anyagi jellegű, hiszen hiába jelent meg tavaly az új Focus, a bevételek Európában jelentősen elmaradnak az elvárt szinttől.

Megemelt hasmagasság a jobb terepképesség végett

Az ötlet nem újkeletű; a mostanában divatos, mindenütt felbukkanó luxusterepjárók hívták életre, hiszen válaszolniuk kellett a konkurencia kihívásaira. Adott volt tehát a cég legnagyobb kombi Focusa, melyet alaposan körbeépítettek műanyag elemekkel, megemelték a futóművet, mellyel nagyobb hasmagasságot értek el, hogy terepen is elboldoguljon az új változat. Ezzel a recepttel nem igazán tévedhetett a gyártó, hiszen az Audi Allroad, a Volvo XC90 vagy a Subaru Legacy Outback már bizonyított: megtalálták azt a közönséget, akik hatalmas terepjárók helyett csak egy megemelt autót szerettek volna, az átlagosnál picivel jobb terepképességekkel. A Ford Active Wagon nem is akar sokkal többnek látszani, hiszen ez tulajdonképpen egy kombi Focus, amely elől 3, hátul 3,4 centiméterrel magasabb, mint alapváltozata. Az új, független hátsó felfüggesztés áthangolt rugózó elemeket kapott, a menürendszerből hívhatjuk elő a csúszós útra, vagy földútra kalibrált beállításokat. így tehát az elterjedt Eco és Normal üzemmódon kívül már különleges útviszonyokra programozott előválasztási lehetőséget is kapunk. Igazán furcsa csak az lehet, hogy egyelőre nem látunk a kínálatban összkerekes kivitelt, ami egy – ha csak minimálisan is, de – terepre szánt autónál minimum furcsa.

Új motorok a kínálatban

Összesen négyféle motor közül választhatunk az Active Wagon-hoz. A kétféle benzines közül mindegyik háromhengeres, a gyengébbik Ecoboost 125 lóerős, az erősebb a Fiesta ST-ből lehet ismerős, itt a kissé visszafojtott másfél literes blokk 150 lóerős. Dízelből négyhengeres motorok közül választhatunk, a gyengébb, másfélliteres 120 lőerős, az erősebb kétliteres, 150 lovas. Érdekes, hogy míg a tendencia mostanában az apró benzines turbómotorok egyeduralma, addig a Ford még mindig lát fantáziát a nagyobb dízelmotorok gyártásában. Persze, egy alapvetően utazóautónak szánt jármű esetében ez akár indokolt is lehetne, bár a dízelbotrány óta a kereslet teljesen a benzines motorok, illetve az elektromos hajtáslánc felé tolódott. Egyelőre nehéz megmondani, hogy az új karosszéria-változattal bejön-e a gyártó számítása, de az biztos, hogy házon belül sem lesz könnyű dolga a kisebb terepjárókkal kiválóan ellátott Ford kínálatában.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata