Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az Aston Martin is belevág a SUV gyártásba

Győzött a kereslet kínálat elv, azaz a Porsche, a Maserati és Lamborghini után az Aston Martin is csatlakozik SUV gyártók egyre bővülő köréhez. A DBX elnevezésű modell természetesen megkapja a jellegzetes Aston Martin hűtőrácsot, azonban így is hosszasan kell majd szemlélni ahhoz, hogy felismerjük rajta a kékvérű brit gyártó kéznyomát.

Tervek után tettek

A készülő SUV terveit még 2015-ben prezentálták, ám nemrégiben napvilágot láttak az első autó képei, melyeket a gyártó cég munkatársai készítettek egy már működő tanulmányautóról. A fotókon egy a teljes karosszériát cikkcakkmintás álcafóliával fedő „terepjáró” köszön vissza ránk. A felvételeken jól látható, hogy egy enyhén kupésított járgánnyal állunk szemben. Bár a technikai adatokat még átláthatatlan homály fedi, annyit már tudunk, hogy a gyártó, az azonos kategóriájú kocsikhoz hasonlóan leginkább alternatív hajtásláncokban gondolkodik. A dél-walesi St. Athanban készülő DBX, melyet a Porsche Cayenne legnagyobb kihívójának szánnak, várhatóan 2019 őszén fog bemutatkozni a nagy nyilvánosság előtt. A telep egyébként egyszerű hangárként kezdte meg működését a védelmi minisztérium irányítása alatt, azonban az Aston Martin érkezését követően, mára egy hipermodern gyárként funkcionál. Jelenleg 100 munkavállalót foglalkoztatnak, azonban ez a létszám jövő év elején a duplájára fog növekedni. Ez sem lesz végleges, ugyanis a sorozatgyártás beindításakor már minimum 700 dolgozót szeretnének alkalmazni a sikeres termelés érdekében. A márka segítséget kért és kapott a Mercedes-Benz-től, így nem meglepő módon az Aston Martin saját V12-ese mellett, Mercedes-AMG biturbó V8-asok is szerephez fognak jutni a motortérben.

Egy fényesebb jövő záloga lehet

Az évek óta veszteséges márka, hosszú idő után tavaly tudott először profitot termelni, a most készülő SUV-tól pedig további fellendülést remélnek a megálmodók. Az első évben 5000 darabot terveznek értékesíteni, ami igazán nagy szám, tekintve, hogy jelenleg körülbelül ennyi az Aston Martin éves eladása. A vállalatnak voltak már hasonló próbálkozásai, de ennek a modellnek nagy valószínűség szerint több siker jut, mint a Cygnetnek. A St. Athanban található gyártósor a kezdetekben még csak a SUV modell építését hivatott elősegíteni, azonban a későbbiekben már globális központként tekint rá a cég vezetése. Ennek megfelelően más luxuskategóriás, elektromos modellek gyártásának is a helyszínéül fog szolgálni. Az elképzelések szerint itt fog szóhoz jutni a Lagoda, amely a világ első, luxus-elektromos autóipari márkájaként kezdi meg, remélhetőleg sikeres működését.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karba