Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az Aston Martin is belevág a SUV gyártásba

Győzött a kereslet kínálat elv, azaz a Porsche, a Maserati és Lamborghini után az Aston Martin is csatlakozik SUV gyártók egyre bővülő köréhez. A DBX elnevezésű modell természetesen megkapja a jellegzetes Aston Martin hűtőrácsot, azonban így is hosszasan kell majd szemlélni ahhoz, hogy felismerjük rajta a kékvérű brit gyártó kéznyomát.

Tervek után tettek

A készülő SUV terveit még 2015-ben prezentálták, ám nemrégiben napvilágot láttak az első autó képei, melyeket a gyártó cég munkatársai készítettek egy már működő tanulmányautóról. A fotókon egy a teljes karosszériát cikkcakkmintás álcafóliával fedő „terepjáró” köszön vissza ránk. A felvételeken jól látható, hogy egy enyhén kupésított járgánnyal állunk szemben. Bár a technikai adatokat még átláthatatlan homály fedi, annyit már tudunk, hogy a gyártó, az azonos kategóriájú kocsikhoz hasonlóan leginkább alternatív hajtásláncokban gondolkodik. A dél-walesi St. Athanban készülő DBX, melyet a Porsche Cayenne legnagyobb kihívójának szánnak, várhatóan 2019 őszén fog bemutatkozni a nagy nyilvánosság előtt. A telep egyébként egyszerű hangárként kezdte meg működését a védelmi minisztérium irányítása alatt, azonban az Aston Martin érkezését követően, mára egy hipermodern gyárként funkcionál. Jelenleg 100 munkavállalót foglalkoztatnak, azonban ez a létszám jövő év elején a duplájára fog növekedni. Ez sem lesz végleges, ugyanis a sorozatgyártás beindításakor már minimum 700 dolgozót szeretnének alkalmazni a sikeres termelés érdekében. A márka segítséget kért és kapott a Mercedes-Benz-től, így nem meglepő módon az Aston Martin saját V12-ese mellett, Mercedes-AMG biturbó V8-asok is szerephez fognak jutni a motortérben.

Egy fényesebb jövő záloga lehet

Az évek óta veszteséges márka, hosszú idő után tavaly tudott először profitot termelni, a most készülő SUV-tól pedig további fellendülést remélnek a megálmodók. Az első évben 5000 darabot terveznek értékesíteni, ami igazán nagy szám, tekintve, hogy jelenleg körülbelül ennyi az Aston Martin éves eladása. A vállalatnak voltak már hasonló próbálkozásai, de ennek a modellnek nagy valószínűség szerint több siker jut, mint a Cygnetnek. A St. Athanban található gyártósor a kezdetekben még csak a SUV modell építését hivatott elősegíteni, azonban a későbbiekben már globális központként tekint rá a cég vezetése. Ennek megfelelően más luxuskategóriás, elektromos modellek gyártásának is a helyszínéül fog szolgálni. Az elképzelések szerint itt fog szóhoz jutni a Lagoda, amely a világ első, luxus-elektromos autóipari márkájaként kezdi meg, remélhetőleg sikeres működését.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata